שאיפות מציאותיות. יגאל כרמי וגילי לוסטיג (צילום: ספורט 5)
שאיפות מציאותיות. יגאל כרמי וגילי לוסטיג | צילום: ספורט 5
המועמדת מספר 1. ירדן ג'רבי (איגוד הג'ודו) (צילום: ספורט 5)
המועמדת מספר 1. ירדן ג'רבי (איגוד הג'ודו) | צילום: ספורט 5

בעוד 527 ימים ייפתחו בריו דה ז'ניירו המשחקים האולימפיים, כאשר על המשלחת הישראלית תוטל מטרה אחת מרכזית - להשכיח את הטראומה מלונדון 2012 ולזכות לפחות במדליה אולימפית אחת. היום (רביעי) כינס הישראלי, יגאל כרמי, "אפשר לראות שמאז סידני 2000 זה היקף המשלחות שמגיעות למשחקים, כך שאין באמת שינוי. שמנו לעצמנו מטרה להשתתף בין 8 ל-10 גמרים. אנחנו מעריכים שאם נחזור עם מדליה אחת, זה יהיה הישג ראוי. מדליה אחת היא מטרה ראויה וסבירה, כמובן ששתי מדליות יהיו כבר הישג יוצא דופן. נזכיר שיש עוד 11,000 ספורטאים שרוצים להשיג את אותו הדבר".

שווה גמר אולימפי, ואפילו יותר. קנייזבה מיננקו (gettyimages) (צילום: ספורט 5)
שווה גמר אולימפי, ואפילו יותר. קנייזבה מיננקו (gettyimages) | צילום: ספורט 5

מבחינת . צריך לזכור שספורטאי כשיר מבחינה רפואית הוא לא תמיד כשיר מבחינה מקצועית ולכן היחידה לספורט הישגי תצטרך לתת תו כשירות מקצועי. על הספורטאי להיות בכושר המתאים ומוכן למשחקים. זה המסקנות. בנוסף, גם הוועדה למניעת סימום בספורט תצטרך לתת לכל ספורטאי הכשר שהוא עבר ונבדק בצורה מסודרת ולא שנמצא שחס וחלילה הוא השתמש בחומר אסור".

האיגודים היו שותפים לקביעת הקריטריונים
מנכ"ל , הוסיפה: "יש לנו תרבות של ספורט הישגי בישראל. ספורטאים יוצאים לאליפויות בגילאי נוער ובוגרים עם מטרה אחת לנגד עיניהם - הצלחה, גמרים ומדליות. כשאנחנו מסתכלים על התוצאות של הספורטאים בכל השנים האחרונות, אנחנו רואים חברים עם ברק בעיניים ויכולות גבוהות".