קורזיץ. לא מנמיכה ציפיות (gettyimages) (צילום: ספורט 5)
קורזיץ. לא מנמיכה ציפיות (gettyimages) | צילום: ספורט 5
אחת התקוות האולימפיות הגדולות ביותר של ישראל לקראת המשחקים בלונדון בקיץ, היא ללא ספק לי קורזיץ. גולשת הגלים שזכתה רק לפני חודש באליפות העולם בפעם השלישית בקריירה, תגיע עם הציפייה להמשיך את גל פרידמן ושחר צוברי ולהביא מדליה אולימפית - אולי אפילו זהובה. קורזיץ התראיינה לרויטרס והבהירה כי היא יודעת זאת.

קורזיץ סיפרה: "הטבע יותר חזק מכולנו. הרבה אנשים לא יכולים להרגיש את התנועות של הטבע כמוני ועושים טעויות. גם אני עושה טעויות אבל למדתי מהן. אני מפחדת יותר מהאנשים בים מאשר הטבע, אני יכולה להשתלב בטבע". בן פינקלשטיין, מאמנה של קורזיץ, הוסיף: "היא מכירה את הים היטב ולא יכולה לחיות בלעדיו. היא מסוגלת לחוש בכיוון של הגלים ותדע איך לנצל זאת כדי להיות הכי מהירה על המים על ידי שינוי כובד המשקל שלה בדיוק ברגע הנכון".

"אני הולכת למשחקים האולימפיים כפייבוריטית ואני מתאמנת ממש קשה כדי להיות טובה ולהישאר בפסגה", הוסיפה הגולשת, "אני לא יכולה להיות בטוחה שאזכה במדליה, אבל אני מבטיחה שאעשה את המירב ואעבוד קשה. אספוג את כל האנרגיה של האנשים שרוצים שאנצח, אבל מקווה שהם יבינו אם לא אצליח ושעשיתי את הכי טוב שלי. הפעם השנייה באולימפיאדה היא המירוץ האמיתי, כי בפעם הראשונה אתה בהלם. יש כל כך הרבה אנשים שלא מגיעים לתחרויות אחרות, וכל כך הרבה עניין מהתקשורת. אני חושבת שלמדתי הרבה, יש לי 9-8 שנים של ניסיון, אני בוגרת יותר ואנצל את הניסיון הזה הפעם".

קורזיץ עם פינקלשטיין. התנאים בשלים (gettyimages) (צילום: ספורט 5)
קורזיץ עם פינקלשטיין. התנאים בשלים (gettyimages) | צילום: ספורט 5

בשנה שעברה קורזיץ סיימה שלישית בתחרות בוויימות', באתר בו תתקיים התחרות האולימפית: "הרוח ממש טובה שם, אבל זה די קר. זה קשה, מכיוון שאני מגיעה מישראל, מדינה חמה. אבל אנחנו עובדים קשה כדי להשתלב בכל התנאים, ולא רק ברוח החזקה שהיא המומחיות שלי". פינקלשטיין התייחס לתנאים גם הוא: "מזג האוויר הוא לא צפוי, ביום אחד הרוח יכולה להיות חזקה מאוד וביום לאחריו תהיה בריזה קלה. ברוב הזמן יש שם רוחות חזקות אבל אי אפשר להיות בטוחים לכן אנחנו מתכוננים גם לרוח קלה".

מה בנוגע להחלפת הניל-פרייד בקייטסרפינג? פינקלשטיין התחמק: "לי מרוכזת לחלוטין במשחקים האולימפיים לכן אנחנו לא מתעסקים בהחלטה. זה ישפיע על הענף רק בעוד 4 שנים, אבל אין ספק שנצטרך להתייחס לנושא בשלב מאוחר יותר".