טייגר וודס. בפסגה למרות התקופה הרעה (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
טייגר וודס. בפסגה למרות התקופה הרעה (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

למרות שמאז התאונה בנובמבר 2009 לא השיג חוזה אימוץ חדש ולא זכה באף תואר, טייגר וודס עדיין ניצב בראש רשימת הספורטאים המרוויחים בשנה האחרונה, עם 75 מיליון דולר, בעיקר בזכות 'נייקי' ו-'EA ספורט' שעמדו לצידו ברגעים הקשים.

בין עשרים המרוויחים ניתן להבחין בעליונות של הכדורסלנים ונהגי מירוץ, חמישה מכל ענף. שלושה כדורגלנים, שני טניסאים שני גולפאים, שני שחקני בייסבול ושחקן פוטבול אחד משלימים את הרשימה.

במקום השני ניצב קובי בראיינט, שאמנם לא יהיה אלוף השנה אך יתנחם במשכורת של 24.8 מיליון דולר לעונה, הגבוהה ב-NBA. כוכב הלייקרס נבחר השנה גם לשמש כפרזנטור של הסמארטקאר מבית 'מרצדס' בסין. סך הכל עשה השנה ה'ממבה השחורה' סכום נאה של 53 מיליון דולר.

גם במקום השלישי ניצב כוכב NBA, לברון ג'יימס, ככל הנראה יורשו של בראיינט כמי שישלוט בליגה הטובה בעולם בשנים הקרובות. ג'יימס, שמכר השנה חולצות ונעליים יותר מכל כדורסלן אחר ונכנס לשותפות בחברת 'פנוויי' המחזיקה בחלק ממניות ליברפול, הכניס 48 מיליון דולר.

בקהאם ביציע (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
בקהאם ביציע (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

הראשון ברשימה שלא מגיע מהארה"ב הוא רוג'ר פדרר שניצב במקום הרביעי. הטניסאי השווייצרי כבר מעבר לשיאו, אבל עשר חברות ענק שתומכות בו, ביניהן 'רולקס' ו'נייקי', סייעו לו לסיים שנה לא רעה מבחינה כלכלית עם 47 מיליון דולר.

יריבו רפאל נדאל עם 31.5 מיליון במקום ה-12. שחקן גולף שני ברשימה, פיל מיקלסון, מדורג חמישי עם 46.5 מיליון דולר, בין השאר בזכות התקשרות עם ענקית התרופות 'פייזר'.

הכדורגלן הרווחי ביותר הוא מי אם לא דייוויד בקהאם, שצפוי להיות עסוק במיוחד בשנה הבאה בקידום אולימפיאדת לונדון. האנגלי במקום השישי, עשה השנה 40 מיליון דולר וצירף לרשימת הספונסריות גם את 'סמסונג', אחת מנותנות החסות הרשמיות של משחקי 2012.

יורשו של בקס דבוק אליו במקום השביעי. זהו כריסטיאנו רונאלדו עם 38 מיליון דולר ו-26 מיליון מעריצים בפייסבוק, כפול מהספורטאי שנמצא אחריו ברשת החברתית.

קובי בראיינט מאוכזב (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
קובי בראיינט מאוכזב (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

ליאו מסי נכנס לראשונה לעשרת הגדולים עם 32.3 מיליון דולר והוא הצעיר ביותר מבין 20 הספורטאים המרוויחים, בן 23 בלבד.

הכדורגלנים הבאים ברשימה הם הברזילאים, קאקה ורונאלדיניו, המדורגים במקומות 24 ו-27 בהתאמה עם כ-25 מיליון דולר כל אחד.

הספורטאית העשירה ביותר השנה היא מריה שראפובה עם 24.2 מיליון דולר במקום ה-29, בעיקר בזכות חוזה חדש עם 'נייקי' וקו הלבשה מצליח בחברת 'אפארל'. צמוד למריה היפה נמצא וויין רוני, עם 24.1 מיליון דולר במקום ה-30.

את הנהגים מוביל מיכאל שומאכר עם 34 מיליון דולר במקום ה-9.יריבו בפורמולה 1,  פרננדו אלונסו עם 32 מיליון דולר (מקום 11), רוכב האופנועים ולנטינו רוסי (13), לואיס המילטון (15) ודייל ארנהדט מהנסקאר משלימים את אנשי הספורט המוטורי המצליחים.

כריסטיאנו רונאלדו חוגג (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
כריסטיאנו רונאלדו חוגג (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

בסוף הרשימה נמצאים נציגי ליגות הספורט האמריקאי. בבייסבול אלכס רודריגז עם 35 מיליון דולר (8) ודרק ג'טר במקום ה-16. טום בריידי הקווטרבק של הפטריוטס נהנה מהחוזה הגבוה ביותר ב-NFL ומהעובדה שאשתו היא דוגמנית העל הברזילאית ג'יזל, במקום ה-13 עם 31 מיליון דולר.

יאו מינג אמנם לא שיחק הרבה בשנתיים האחרונות אך חוזהו מובטח ואיתו התקשרות עם חברות רבות הפונות לשוק הסיני ש'ריבוק' בראשן. סך הכל הסנטר רשם 27.7 מיליון דולר ומקום 18. אחריו הסנטר האימתני דוייט הווארד עם 27.6 מיליון דולר, וכוכב מיאמי היט ושותפו של לברון, דוויין ווייד עם 26.2 מיליון.