sportFive878676 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
"ביצעתי בין 250 ל-300 בדיקות סמים, מעולם לא נכשלתי" (getty) | צילום: ספורט 5

החשיפה של פוטבול ליקס בנוגע לסרחיו ראמוס וריאל מדריד טילטלה את הכדורגל האירופי. אחרי ששמע את הטיעונים נגדו וההשלכות האפשריות, סרחיו ראמוס דיבר לראשונה על הנושא הערב (שבת) אחרי ההפסד של ריאל מדריד לאייבר, כשהוציא תגובה רשמית מפרט.

"ידענו שהפרסומים האלה עתידים להגיע. הם איימו עלינו עם הנושא הזה לפני חודש וחצי. ברגע שאתה יודע את האמת, אתה לא מפחד משקרים", ראמוס סיפר, "מדובר בניסיון לפגוע בתדמית שלי ובמוניטין שלי כמקצוען. זה נושא מסובך ואני צריך לצאת ולהגן על עצמי עם עורכי הדין שלי. ביצעתי בין 250 ל-300 בדיקות סמים לאורך הקריירה ומעולם לא נכשלתי באף אחת".

"אני מתנגד לסימום מעולם לא הייתי חלק מפעולה של סימום. אסביר במפורט את שאירע בשני המקרים המדוברים:

"מול מלאגה באפריל 2018: אחרי שהמשחק הסתיים התבקשתי לבצע בדיקת סמים. בגלל לחץ הזמן של הקבוצה, אישרו לי להתקלח לפני שביעצית את הבדיקה שהתעכבה, אך בהמשך עברתי אותה בהצלחה".

בגמר האלופות בקרדיף ביוני 2017: "הקבוצה קיבלה מכתב רשמי בו נשאלנו מספר שאלות, הנושא הובהר ונפתר בצורה רשמית וכתובה בין שני הארגונים".

"לאורך הקריירה שלי ביצעתי אינספור בדיקות, אותן עברתי בהצלחה ובשום מקרה לא היה רבב. היועץ המשפטי שלי ישקול תביעה כנגד אותם גורמים שסילפו את האמת ובכך פגעו בתדמית שלי".

באופ"א גיבו את דבריו של ראמוס, כשפרסמו הבוקר הודעה רשמית תוך שהם מסתמכים על אישור מ-WADA (הסוכנות למניעת סימום בספורט) שלא נעשו שום חריגות בנוגע להליך שעבר קפטן הבלאנקוס.

"אופ"א דוחה את הטענות לפיהן הסתירה תוצאות בדיקת סמים חיובית וכל מקרה כזה מקבל טיפול מיוחד לפי קוד הסוכנות למניעת סימום בספורט", נמסר מהארגון. "אופ"א סיפקה את המידע במלואו, כולל דו"חות המומחים והראיות בנוגע למקרים כאלו".

במסמך של WADA התגלה כי אופ"א נהגה על פי הקווים המנחים. בדמו של ראמוס אכן התגלו שאריות דקסמתזון, אבל לא מדובר בחומר אסור אלא בכזה שצריך להודיע ברגע שנוטלים אותו, מה שלא קרה. פיפ"א וה-AMA קיבלו את העדכון בנוגע למקרה והחליטו שלא להגיש תביעה ל-CAS (בית הדין לבוררות בספורט).

בינתיים ב"מארקה", שפכו אור בנוגע לתרופה אותה נטל ראמוס. מדובר באחד הסטרואידים הנהוגים לשימוש והוא מרגיע תסמינים של דלקת.  בחלק מהמקרים הוא אף עוזר בטיפול של סוגים מסוימים של סרטן.