הדו"ח שישנה את התמונה? בלאטר (Getty) (צילום: ספורט 5)
הדו"ח שישנה את התמונה? בלאטר (Getty) | צילום: ספורט 5
אירוח המשחקים בקטאר בסכנה? (Getty) (צילום: ספורט 5)
אירוח המשחקים בקטאר בסכנה? (Getty) | צילום: ספורט 5

אחרי איום ה"בילד" הגרמני לפרסם חשיפה בעניין כשרות אירוח המונדיאל, פיפ"א פירסמה הערב (שלישי) את "דו"ח גארסיה" המדובר, שעוסק בבחירה ברוסיה ובקטאר כמארחות גביע העולם ב-2018 וב-2022 בהתאמה, למעלה משנתיים וחצי אחרי סיום החקירה.

בפיפ"א הסבירו שההחלטה לפרסם את הדו"ח, שהוכן על ידי חוקר האתיקה הראשי, מיכאל גרסיה, ב-2014, התקבלה אחרי שהוא "הודלף באופן בלתי חוקי" לעיתון גרמני. מדובר בדו"ח בן 430 עמודים שחשף את מאחורי הקלעים של הבחירה ברוסיה ובקטאר.

גארסיה עבד 18 חודשים על הפרוייקט וראיין 75 עדים, אך לצערה של פיפ"א הדו"ח שלו הודלף עוד קודם ל"בילד", שטען כי בכירים בפיפ"א שוחדו על ידי גורמים מקטאר.

מוקדם יותר היום, ה"בילד" חשף את הדרך בה התקבל השוחד. על פי החשד, בעת שהייתם של הבכירים בהצבעה בברזיל קיבלה בתו בת ה-10 של אחד הבכירים סכום עתק של כ-2 מיליון דולרים שלכאורה שימשו כשוחד עבור הבכירים.

העיתון הגרמני הוסיף כי בעת שהייתם בברזיל, שלושת הבכירים טסו למסיבה פרטית בריו דה ז'נרו באמצעות מטוס פרטי של ההתאחדות הקטארית. טענה נוספת שעולה היא כי ה-"אספייר אקדמי", אקדמיה קטארית לקידום ספורטאים צעירים, לקחה חלק בהונאה הגדולה.

גארסיה עצמו, שמונה להיות אמון על חקירת בחירתה של קטאר לאירוח מונדיאל 2022, התפטר מתפקידו שנתיים לאחר שהגיש את הדו"ח וזאת משום שפיפ"א, אז תחת הנשיא המושמץ ספ בלאטר, בחרה לפרסם רק חלקים מצומצמים מן הדו"ח. פיפ"א פטרה את החשודים מאשמה לאחר פרסום הדו"ח בטענה כי אין הוכחות חותכות להטייה של הבחירות.