ארון הקבורה של עוזר מאמן טוגו (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
ארון הקבורה של עוזר מאמן טוגו (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

הסופר האגדי, פרנץ קפקא ודאי מתהפך בקברו, סאגת ההרחקה של טוגו מאליפויות אפריקה הקרובות יכלה לשמש עבורו כחומר מצויין לרומן חדש. אפילו הסופר שטווה בעטו את הסיפורים הקיצוניים ביותר על המצבים האבסורדיים בחברה האנושית, היה מתקשה להבין כיצד נמנע מטוגו לקחת חלק בשתי אליפויות אפריקה הקרובות וכיצד גוף המכנה את עצמו "בית הדין הבינלאומי לערעורי ספוררט" (CAS) משאיר את ההחלטה המקורית על כנה.

טוגו היתה קורבן באליפות אפריקה האחרונה לטרגדיה נוראית. האוטובוס של הנבחרת נקלע להתקפת טרור של מורדים אנגולים ושלושה אנשים קיפחו את חייהם, נהג האוטובוס האנגולי, דובר הנבחרת הטוגולזית ועוזר המאמן.

השחקנים רצו תחילה להישאר ולשחק לזכר הנפגעים אך הממשלה חייבה אותם לחזור לארצם. החלטה הגיונית ביותר נוכח המצב, מה הטעם לשחק כדורגל אחרי אירוע כל כך נוראי? מה ההגיון לקחת חלק בטורניר שהמארחת שלו כלל לא דאגה לבטחון המשתתפות?

ארונו של עוזר מאמן טוגו (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
ארונו של עוזר מאמן טוגו (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

התערבות ממשלתית במוסדות הספורט היא פסולה ובזויה בימים כתיקונם, אך לכל כלל יש יוצא מן הכלל ופיגוע טרור רצחני נגד נבחרת המשתתפת באליפות יבשת הוא בהחלט אחד כזה. איזו החלטה אחרת הממשלה שלה יכלה לקבל פרט להחלטה הרציונלית והנכונה באותו הרגע לפרוש לאלתר מהאליפות? מדוע הטוגולזים צריכים להיענש פעמיים ולמה לעזאזל גוף מכובד כביכול כמו ההתאחדות האפריקנית לכדורגל קיבלה החלטה כל כך מעוררת מחלוקת ואיך יכול להיות שבית דין לערעורים לא משנה אותה?

התשובות לכל השאלות הללו נראות ברורות ומובנות מאליו, אבל כנראה שלמספר מוסדות מרכזיים וברי-סמכא בכדורגל העולמי הן לא כל כך. אתם באמת יכולים לשער על הדעת שאם אסון כזה היה קורה לנבחרת אירופית היא היתה מורחקת משני טורניר יורו? אני אישית משוכנע שלא.  FIFA FAIR PLAY אומרת הקלישאה השחוקה, כנראה שכשזה מגיע לטוגו היא כבר לא תופסת.

הכתוב הינו טור דעה