מול מי ומי?
כדי להגיע למספר המשוגע של 84, מסי כבש חמישיה היסטורית בליגת האלופות (מול לברקוזן ב-1:7), שתי רביעיות (מול ולנסיה ואספניול בעונה הקודמת) וסיים שישה משחקים עם שלושער. כמות הצמדים שלו הייתה מטורפת: לא פחות מ-19 פעמים ב-2012 מסי סיים משחק עם שני כיבושים, ובעוד שב"בודדים" הוא הבקיע "רק" 15 פעמים. מדהים.
היריבות החביבות על מסי השנה היו מלאגה ולברקוזן. הגרמנים ספגו 6 שערים מרגליו בצמד משחקי שמינית גמר ליגת האלופות, ובעוד שהאנדלוסים הוציאו את אותה כמות מהרשת כתוצאה ממעלליו. דודו אוואט ומאיורקה, אגב, ספגו 4 שערים מהארגנטיני וריאל מדריד ראתה גם כן 4 כדורים שלו שמכניעים את איקר קסיאס. דווקא אתלטיקו מדריד, הקבוצה שסבלה הכי הרבה ממסי (18 שערים נגדה בקריירה עד כה), ספגה ממנו רק שער אחד ב-2012.
גם בנבחרת הוא סיפק השנה מספרים נהדרים, אחרי שנים שבהן נטען כי הוא איננו מביא את כל יכולותיו למדים הלאומיים. אז הוא ענה, לפחות לחלק מהמבקרים, עם 12 שערים, שכללו שתי תצוגות של שלושער. האחת מול שווייץ, והשניה, יוקרתית הרבה יותר - מול היריבה הגדולה, נבחרת ברזיל.
כמה ואיך?
מתוך כל שעריו השנה, 73 נכבשו ברגל שמאל, הדומיננטית שלו. בימין לעומת זאת הוא הצליח לכבוש רק 8 פעמים, כאשר השער האחרון - מול אתלטיק בילבאו בליגה הספרדית, הובקע ברגלו החלשה. מימדי גופו הצנומים יחסית יכולים להסביר מדוע שלושה שערים בלבד הגיעו באמצעות הראש.
מתוך כל שעריו, 58 הובקעו מתוך הרחבה ו-12 בבעיטות ממרחק של מעל 16 מטרים. בנוסף, מלך שערי בארסה כבש 14 כדורי עונשין מן הנקודה הלבנה. רק מתחילת 2012/13, מסי מצא את הרשת בליגה 21 פעמים. חוץ מריאל, אתלטיקו ובטיס, כל קבוצות הליגה כבשו פחות ממנו, כאשר דפורטיבו לה קורוניה וריאל סוסיאדד הבקיעו כמות זהה.
אגב, העונה בלבד בליגה, מסי לא כבש שער בודד. מתוך 21 השערים, הוא חגג שלושער לצידם של תשעה צמדים, כאשר בארבעת משחקי הליגה האחרונים הוא מצא את הרשת. השאלה הגדולה היא האם, מתישהו, יהיה שחקן כדורגל שיתקרב למספרים בסדר הגודל הזה? נראה שכבר עכשיו, התשובה ידועה לכולם.