הגרלת שמינית גמר ליגת האלופות הבטיחה הרבה, וקיימה בענק. באף אחת מ-16 הקבוצות לא יכולים להגיד שקיבלו שיבוץ קל ואצל חלקן קיימת התחושה שההגרלה אפילו הייתה קצת אכזרית. המפגש הגדול ביותר ייפתח במדריד, שם תארח ריאל את מנצ'סטר יונייטד. כריסטיאנו רונאלדו מול וויין רוני, ז'וזה מוריניו נגד אלכס פרגוסון, אלופת ספרד ראש בראש עם המוליכה האנגלית.
וזה לא מפגש הענקיות היחיד שנקבל החל מאמצע חודש פברואר. ברצלונה, המוליכה הבלתי מעורערת של הליגה הספרדית, שובצה למפגש כפול מול מילאן. החבורה של מאסימיליאנו אלגרי, שמתאוששת בתקופה האחרונה מפתיחת עונה מזעזעת, זכתה בעבר בתואר האירופאי 7 פעמים ובסן סירו מדברים בתקופה האחרונה על האפשרות להביא את דידייה דרוגבה לחיזוק החוד.
ארסנל של ארסן ונגר, שנראית בינונית למדי עד כה בפרמייר-ליג, תנסה לעבור משוכה גבוהה במיוחד. התותחנים שובצו למפגש מול באיירן מינכן, מוליכת הבונדסליגה ואחת הקבוצות המפחידות בעולם. האלופה הגרמנית דורטמונד הוגרלה עם שחטאר דונייצק, הקבוצה הכי אנדרייטד ביבשת ויריבה לא צפויה. יובנטוס, אלופת איטליה והמוליכה הנוכחית, קיבלה שיבוץ סביר מבחינתה - צמד משחקים מול סלטיק. אגב, אותם שמונה משחקים בדיוק הופיעו בפתקים כשנערכה החזרה הגנרלית להגרלה. צירוף מקרים?
התאריכים של משחקי הסיבוב הראשון
12 בפברואר: סלטיק-יובנטוס, ולנסיה-פ.ס.ז'
13 בפברואר: ריאל מדריד-מנצ'סטר יונייטד, שחטאר דונייצק-דורטמונד
19 בפברואר: ארסנל-באיירן מינכן, פורטו-מלאגה
20 בפברואר: מילאן-ברצלונה, גלאטסראיי-שאלקה
ריאל מדריד-מנצ'סטר יונייטד
על אף העבר העשיר, שתי האימפריות דווקא לא הרבו לשחק האחת מול השניה. בהיסטוריה הארוכה שלהן, הן נפגשו רק שמונה פעמים - כאשר כל המשחקים היו בשלבי נוק-אאוט בגביע אירופה. המאזן נוטה לטובת אלופת ספרד, שניצחה שלוש פעמים, בעוד שהאנגלים יצאו רק פעמיים עם ידם על העליונה.
שלושה משחקים נוספים הסתיימו בתיקו.
הפעם האחרונה בה התמודדו ראש בראש יונייטד וריאל הייתה ברבע הגמר של עונת 2002/3. קבוצת הכוכבים ממדריד, בתצוגת תכלית בסנטיאגו ברנבאו, ניצחה 1:3 ובגומלין הציגה את רונאלדו (הברזילאי) בגדולתו. החלוץ להט עם שלושער ב-4:3 וגם זכה לסטנדינג אוביישן מיציעי האולד טראפורד, כאשר שער הניצחון היפה של דייויד בקהאם היה בעיקר לפרוטוקול.
עוד מפגש זכור היה ב-1999/2000. יונייטד, אלופת אירופה דאז, פגשה ברבע הגמר את ריאל. אחרי 0:0 בספרד, ראול ופרננדו רדונדו סחפו את הבלאנקוס ל-2:3 בלתי נשכח, כאשר רוי קין כבש שער עצמי באחד ממשחקיו הפחות טובים בקריירה. ריאל, אגב, המשיכה באותה עונה עד לזכיה בגביע. כמו כן, נתון פיקנטי מעניין מלמד שבכל משחקי הגומלין בין השתיים הובקעו ארבעה שערים לפחות. מאזן הזכיות של שתיהן יחד עומד על 12 גביעי אירופה (9 למדריד, 3 למנצ'סטר) ובמפגשי העבר תמיד עברה זאת שאירחה את המשחק הראשון, חדשות אופטימיות עבור הספרדים.
מלבד עוד מפגש מסקרן בין כריסטיאנו רונאלדו לקבוצתו לשעבר, נקבל גם התמודדות ראש בראש מרתקת בין אלכס פרגוסון לז'וזה מוריניו, שניים מהמאמנים הטובים בעולם ושניים שכבר עמדו משני צדי המתרס לא מעט פעמים בעבר.
ברצלונה-מילאן
לא הרבה אופציות קשות היו לקטלונים לפני ההגרלה, אבל בסופו של דבר הכדורים זימנו קרב ענק שחוזר על עצמו בשנים האחרונות בשלבי הנוק-אאוט. רק בשנה שעברה, שתי הענקיות פגשו זו את זו גם בשלב הבתים, אז זה הסתיים ב-2:2 בקאמפ נואו ו-2:3 לבארסה במילאנו, וגם ברבע הגמר, כאשר צמד של ליאו מסי הוליך את ברצלונה ל-1:3 בגומלין אחרי 0:0 בסן סירו. גם בעונת 2005/6 השתיים נפגשו, אז זה היה בחצי הגמר ושוב בארסה הייתה עם ידה על העליונה בזכות 0:1 קטן של לודוביק ז'יולי באיטליה. עבור בויאן קרקיץ' זה יהיה מפגש פיקנטי מול הקבוצה בה הוא גדל ויפגוש לראשונה כיריב.
מדובר בשתיים מהקבוצות המצליחות בכל הזמנים במפעל, ובמיוחד במילניום הנוכחי - ברצלונה זכתה בגביע 3 פעמים מאז 2006, בעוד שמילאן קטפה את התואר פעמיים בעשור האחרון (2003 ו-2007) ושבע פעמים מאז נוסד גביע האלופות.
ארסנל-באיירן מינכן
החשש העיקרי של מרבית הקבוצות הופנה לעבר ברצלונה, מנצ'סטר יונייטד וגם ריאל מדריד, אבל המוליכה הגרמנית היא אחת הקבוצות הכי חזקות בעולם ומבחינת התותחנים מדובר בהגרלה אכזרית. החבורה של ארסן ונגר סיימה את הבית המוקדם במקום השני (מאחורי שאלקה), בעוד שהבווארים השאירו מאחוריהם את ולנסיה, באטה וליל ובזירה המקומית מוליכים את הטבלה בפער של 9 נקודות מעל לברקוזן ו-12 מעל דורטמונד. החבורה של יופ היינקס נהנית משילוב נהדר של שחקנים צעירים בסגל, אבל עלולה לסבול מפציעתם של הבלם-מגן הולגר באדשטובר והקשר אריאן רובן. ניצחון אנגלי, על אף הניסיון הרב של ארסנל, ייחשב הפתעה.
שחטאר דונייצק-בורוסיה דורטמונד
על הנייר, זה לא נראה מפגש כל כך סקסי. על המגרש, זה אולי השיבוץ הכי אטרקטיבי שיש. אלופת גרמניה בשנתיים האחרונות מציגה סגנון משחק התקפי, סוחף וקבוצתי מאין כמוהו. מאטס הומלס הוא אחד הבלמים הטובים בעולם, יאקוב בלאז'יקובסקי מביא המון אנרגיות באגף ימין, מריו גצה, מרקו רויס ורוברט לבאנדובסקי מספקים מחץ בהתקפה והמאמן יורגן קלופ מנצח על תזמורת מכוונת היטב. מנגד, המוליכה האוקראינית עשתה הרבה צרות ליובנטוס וצ'לסי בשלב המוקדם וביקור בדונבאס ארנה הוא אף פעם לא חוויה פשוטה עבור האורחים.
סלטיק-יובנטוס
הגברת הזקנה חזרה למפעל אחרי עונה מופלאה בסרייה A וכעת אנדראה פירלו וחבריו מכוונים כמה שיותר גבוה. הסקוטים אמנם הפריעו קצת לברצלונה בשלב הבתים, אבל קשה להאמין שיצליחו לעבור את החבורה הלוחמנית של אנטוניו קונטה - שסיימה בלי הפסד בית מוקדם שכלל את צ'לסי ושחטאר דונייצק. בכל מקרה, האוהדים בסלטיק פארק ינסו להטות את הכף לטובת קבוצתם, שתגיע עם הנציג הישראלי היחיד בשמינית הגמר - בירם כיאל.
ולנסיה-פאריס סן ז'רמן
אחת הקבוצות המלהיבות ביותר במפעל גם מורכבת מאחד הסגלים הכי חסרי ניסיון יחד. אבל מה זה משנה כשיש לך את זלאטן איברהימוביץ' בהתקפה? השבדי מחזיק העונה בממוצע של שער למשחק והפאריסאים דורסים בכל הגזרות. מנגד, ולנסיה ביצעה לאחרונה חילופי מאמנים ובצ'מפיונס הפסידה רק במחזור הפתיחה אצל באיירן, לפני שניצחה ארבעה משחקים וסיימה בגומלין מול הגרמנים בתיקו.
פורטו-מלאגה
סגנית מוליכת הליגה הפורטוגלית הציגה יכולת מצוינת בשלב הקודם והפסידה רק לפ.ס.ז' (2:1). מנגד, החבורה של מנואל פלגריני התגברה על משבר כלכלי חריף והייתה הקבוצה הכי מפתיעה של הסיבוב המוקדם. היא עקפה את מילאן, זניט סט. פטרסבורג ואנדרלכט וסיימה כמוליכת בית 3.
גלאטסראיי-שאלקה
הקהילה הטורקית הגדולה בגלזנקירשן מרכיבה 15.5 אחוזים מאוכלוסיית העיר ורבים מהאוהדים ייקלעו לדילמה אישית מול מוליכת הליגה בארץ המוצא של הוריהם. שאלקה הצליחה לסיים במקום הראשון בבית שלה למרות התקופה הלא טובה שהיא נמצאת בה בשבועות האחרונות, בעוד שגלא הייתה שניה רק ליונייטד בבית 8.
משחקי שמינית הגמר ייפתחו רק ב-12 בפברואר, אחרי פגרה של למעלה מחודשיים. מפגשי הסיבוב הראשון ייערכו ב-12, 13, 19 ו-20 בפברואר, משחקי הגומלין ב-5, 6, 12 ו-13 במארס. כל המגבלות הגיאוגרפיות יוסרו בהמשך ומרבע הגמר נוכל לקבל כל שיבוץ אפשרי. יהיה חורף חם באירופה, מעניין מי תתקרר עד ששלב הנוק-אאוט יתחיל על המגרש.