איציק קורנפיין ועמוס לוזון (צילום: שי לוי, TGspot, מערכת ONE)
קורנפיין ולוזון. שיתוף פעולה עתידי? | צילום: שי לוי, TGspot, מערכת ONE

פרשת מכירת בית"ר ירושלים ועתידה הכלכלי הגיעה הבוקר (ראשון) לווילה המפוארת של עמוס לוזון בפ"ת - כך נודע ל-ONE. בשעות הבוקר המוקדמות נקשו בדלת ביתו של לוזון אנשי עסקים אמידים מירושלים ביחד עם יו"ר בית"ר, איציק קורנפיין, והציעו לו רשמית לעזוב את מכבי פ"ת ולרכוש את בית"ר ירושלים מיידית.

ל-ONE נודע שהתחייבויות בית"ר ירושלים לעונה הבאה עומדות על 45 מיליון שקל כאשר כל איש עסקים, כולל עמוס לוזון ששמע על ההתחייבויות, נרתע מיד וסירב בנימוס להצעה הקוסמת להיות הבוס של הדאבליסטית.

זה לא סוד שארקדי גאידמק לא מעוניין להמשיך להיות הבעלים של הקבוצה ואם יבוא קונה, גאידמק יחתום מיד על חוזה העברת המניות לידי איש העסקים החדש אך חלומות לחוד ומציאות לחוד. אין אף איש עסקים שמוכן במצב הכלכלי הקשה הקיים להכניס את היד לכיס ולשלם את ההתחייבויות הכבדות.

עוד נודע שבשיחת הסלון בביתו של עמוס לוזון, שארכה שלוש שעות, דובר בין היתר על האפשרות הרלוונטית ביותר - להוציא את בית"ר לכונס נכסים ועצם היותה תחת פירוק, כל ההתחייבויות יבוטלו ביניהם 3 וחצי מיליון שקל ליצחק שום, 2 מיליון שקל לעידן טל, 2 מיליון שקל לשמעון גרשון.

המינוס הגדול שבעת עסק תחת כונס, הנכסים האישיים של בית"ר יימכרו - לדוגמא כרטיסי השחקנים של ברק יצחקי, עמית בן-שושן, ברק יצחקי וטוטו תמוז. לא זאת בלבד, פרט לנכסים הכלכליים ולהתחייבויות הכבדות, בית"ר ירושלים צפויה לפתוח את העונה הבאה במינוס 9 נקודות שכן על פי תקנון ההתאחדות, קבוצה שלא עמדה בהתחייבויות הכספיות, פותחת את העונה במינוס.

כרגע, כל העול על קורנפיין

חובה לציין שכל העול של בית"ר ירושלים נופל כרגע רק על כתפיו של איציק קורנפיין שמחפש בקדחתנות מישהו שיציל את בית"ר. הפניה הרשמית הבוקר לעמוס לוזון נעשתה בלב שלם יחד עם אנשי עסקים המכירים את עמוס מהמשק הישראלי.

אם עמוס לוזון אכן יגיד "כן" לאחר שהקבוצה תצא לפירוק, הקהל של ירושלים יראה בלוזון המושיע של בית"ר - מי היה מאמין? רק בקיץ האחרון, כפי שפורסם בלעדית ב-ONE, הודיע עמוס לוזון שהוא עוזב את מכבי פ"ת.

כל הצדדים סירבו להגיב לידיעה.

עמוס לוזון ותקופתו הארוכה בפ"ת

אבי לוזון (צילום: עודד קרני)
אבי לוזון. מעניין מה הוא חושב על זה | צילום: עודד קרני

יחד עם אחיו, אבי - כיום יו"ר ההתאחדות, החליט עמוס לוזון לפני 17 שנים לקחת על עצמו את ניהול קבוצת מכבי פתח-תקוה. באותה שנה הקבוצה עלתה לליגה הראשונה ומאז לא ירדה ליגה.

צמד הלוזונים – אבי כיו"ר ועמוס כנשיא וספונסר ראשי הובילו את הקבוצה להצלחות בליגה על ידי הקצאת משאבים רבים למחלקת הנוער של המועדון וניהול פיננסי נכון, שעזר לקבוצה לסיים חלק מהעונות ברווח תפעולי, למרות שמספר הצופים במשחקי הקבוצה היה בין הנמוכים בליגה.

אחרי שתקעה יתד בליגת העל, הצליחה מכבי פ"ת להעפיל לגמר הגביע בעונת 2000/1 לאחר ניצחון על מכבי חיפה 2:3 בהארכה. בגמר הובסה קבוצתו של יוסי מזרחי 3:0 על ידי מכבי ת"א, אבל הניצנים כבר נשתלו עם שחקנים מצוינים כמו עומר גולן, תומר בן יוסף ואוהד כהן.

למרות הביקורות הרבות, עמוס לא פחד למנות כמאמן את אחיינו, גיא לוזון, למאמן הקבוצה וב-2005 המהלך הזה השתלם כשהקבוצה עם התקציב הצנוע הצליחה להיות הישראלית הראשונה שמעפילה לשלב הבתים בגביע אופ"א אחרי ניצחון חוץ מדהים, 2:5 על פרטיזן בלגרד.

בסיום העונה שעברה ניצלה מכבי פ"ת מירידה לליגה הלאומית לאחר שניצחה את מכבי הרצליה במחזור האחרון והבטיחה את הישארותה בליגת העל. בסיום העונה הודיע עמוס לוזון בשידור חי בתכנית "ספורט 99 בשיתוף ONE", כי הוא עוזב את מכבי פ"ת מאחר ו"סבל מכל רגע בעונה".

בית"ר מחפשת רוכש

גאידמק במגרש (צילום: עודד קרני)
גאידמק. סוף תקופה | צילום: עודד קרני

בעונת 2000/1 רכש את בית"ר איש העסקים גד זאבי שכיסה את חובותיה ואף ניהל אותה משך עונה אחת. בעונה זו שיחקו בבית"ר שחקנים בכירים רבים, כמו: ג'ובאני רוסו, אלון מזרחי ויוסי אבוקסיס, וזאת תחת הדרכתו של המאמן אלי גוטמן.

הקבוצה היתה פייבוריטית במאבק על האליפות, אך כשלה במשימתה. בסיום העונה עזב זאבי את הקבוצה, שהיתה שוב על סף פירוק ושהתה בנאמנות אצל כונס נכסים. בית"ר פתחה את העונה של אחרי עידן גד זאבי רק במחזור הרביעי לאחר שמאיר פניג'ל יחד עם ששון שם-טוב ומאיר לוי, אוהדי הקבוצה קנו אותה מכונס הנכסים.

בית"ר הפכה בתחילת שנות האלפיים לקבוצת מרכז טבלה. מצבה של בית"ר השתנה באוגוסט 2005, עת נרכשה הקבוצה על ידי ארקדי גאידמק. הגעת הבעלים החדשים לקבוצה הביאה לגידול משמעותי בתקציבה של הקבוצה, ולהיותה הקבוצה העשירה בליגת העל. המאמן אלי אוחנה עזב את בית"ר, ובמקומו הובאו מספר מאמנים זרים, בהם טון קאנן ולואיס פרננדז, אך אלו שרדו זמן קצר בלבד בקבוצה והוחלפו בזה אחר השני. כמו כן שחקנים רבים שוחררו ובמקומם נעשה רכש גדול של שחקנים בכירים בליגה.

ההשקעה הרבה השתלמה ובעונת 2006/07 זכתה הקבוצה באליפות תחת הדרכתו המאמן הישראלי יוסי מזרחי, אשר החליף את אוסבלדו ארדילס כבר בתחילת העונה. החל בעונה זו הסגל של בית"ר התמלא בשחקני רכש ישראלים, כדורגלנים בכירים מקבוצות אחרות אשר עברו לבית"ר. כך, בין השאר, הגיעו לקבוצה קפטן הפועל תל אביב, שמעון גרשון, מיכאל זנדברג והקפטן אריק בנאדו ממכבי חיפה, וכן טוטו תמוז מהפועל פתח תקוה.

על אף הזכיה באליפות, לא הוארך חוזהו של מזרחי ובמקומו מונו יצחק שום כמאמן, גיורא שפיגל כמנג'ר ויועץ מקצועי. לתפקיד מנכ"ל המועדון מונה השוער איציק קורנפיין, שפרש ממשחק פעיל. התוצאה היתה מוצלחת למדי ולראשונה בעידן גאידמק לא הוחלף המאמן במשך כל העונה.

לקראת עונת המשחקים 2008/09 נכשלה הקבוצה במוקדמות ליגת האלופות כאשר הובסה על ידי קבוצת ויסלה קרקוב הפולנית בתוצאה 5:0, דבר שערער את השקט בקבוצה וגרם לפיטורי המאמן, יצחק שום, אשר הוחלף על ידי ראובן עטר. כמו כן, הוחלפה הנהלת הקבוצה, ולתפקיד יושב ראש הקבוצה מונה איציק קורנפיין.