צילום: אלן שיבר, דני מרון (צילום: ספורט 5)
צילום: אלן שיבר, דני מרון | צילום: ספורט 5
טרטיאק השתקע בישראל (אורן בן חקון) (צילום: ספורט 5)
טרטיאק השתקע בישראל (אורן בן חקון) | צילום: ספורט 5

השחקנים הישראלים מעולם לא הצטיינו במשחק ההגנה ולכן לא מעט קבוצות בליגת העל בוחרות לצרף בלמים זרים. לאורך השנים הגיעו לארץ לא מעט בלמים משמעותיים, אבל מי הכי איכותי? "באו גדולים", פרויקט בחירת הרכב הזרים הכי טובים שנחתו בישראל ממשיך, והפעם בחרו את מרכז ההגנה של הרכב הזרים. רק שניים ייכנסו להרכב הסופי.

רומן פץ
ב-1993 פץ הגיע ממטאליסט חארקוב. האוקראיני הפך לשר ההגנה של הירוקים וזכור בעיקר בזכות השער שהבקיע מ-25 מטר נגד טורפדו מוסקבה בגביע המחזיקות. פץ היה שותף לאליפות של הירוקים בעונת 1993/1994, אך לקראת תום העונה, במהלך משחק נגד מכבי תל אביב, תוקל בחריפות על ידי מאיר מליקה ושבר את הקרסול. לאחר העדרות ארוכה חזר לשחק אך לא הגיע לרמתו טרם הפציעה. בעונת 1995/1996 הושאל לצפרירים חולון, במדיה שיחק עד 1997.

קרלוס אולראן
הארגנטיני הצטרף להפועל פ"ת בעונת 1990/91, והיה לשחקן הזר השני בתולדות המועדון. בעונת הבכורה שלו הכחולים הציגו את משחק ההגנה הטוב בליגה, כשבעונה שלאחר מכן הוביל את המלאבסים לזכייה בגביע המדינה. לאחר מכן אולראן התקשה לשחזר את היכולת שלו בשנתיים הראשונות, ולכן נדד להפועל חיפה, מכבי הרצליה, הכח ר"ג ונס ציונה.

סרגיי טרטיאק
אוקראיני שהתשקע בישראל. ב-1992 טרטיאק הגיע לבית"ר ירושלים וכבר בעונתו הראשונה זכה עמה בתואר האליפות. טרטיאק זכה בעוד שתי אליפויות עם הקבוצה בעונות 1996/1997 ו-1997/1998, כאשר בעונת 2000/2001 עבר לקבוצת הכח רמת גן, בה סיים את הקריירה שלו כשחקן פעיל.

אנדריי באל
הבלם/קשר, הגיע מאוקראינה כאגדה אחרי שכיכב בדינמו קייב בשנות ה-80. באל הגיע למכבי ת"א בעונת 1990/91, ולאחר שנה עבר לבני יהודה שם שיחק שנתיים, ונחשב לאחד מהשחקנים האינטליגנטיים שהיו בארץ הקודש.

אלכסנדר פולוקארוב
עוד ייבוא אדיר מברית המועצות. הבלם האוקראיני הצטרף למכבי תל אביב ב-1991 וזכה באליפות אחת (1991/1992), גביע מדינה אחד (1993/1994) ופעם אחת בגביע הטוטו (1992/1993). לאחר שעזב את הצהובים נדד למכבי הרצליה, הפועל ירושלים ומכבי עירוני אשדוד (עמה העפיל לליגת העל).

אוסקר גארה
כמה שחקנים שזכו במונדיאל שיחקו בישראל? כמה שחקנים כאלה שיחקו בהפועל כפר סבא? אוסקר גארה היה כזה. הארגנטינאי זכה במונדיאל עם האלביסלסטה ב-1986, והצליח להשאיר סיבה לגאווה עבור כל אוהד ירוק גם היום.

לואיס מארין

"סופרמן של מכבי נתניה". הבלם שהגיע בסוף הקריירה הוביל את הצהובים לשלוש עונות קסומות (פעמיים מקום שני, פעם אחת מקום רביעי ושתי הופעות בחצי גמר הגביע).

דוגלאס דה סילבה
אחרי שירד ליגה עם הפועל כפר סבא, ב-2008 הברזילאי הצטרף להפועל ת"א, בה הפך לאחד הבלמים הטובים בליגה. אליפות, גביע ומקום בליגת האלופות סידרו לו מעבר תמורת 2.6 מיליון יורו לרד בול זלצבורג.

אגדה שעדיין כותבת את עצמה. ויטור (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
אגדה שעדיין כותבת את עצמה. ויטור (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

מוראד מגאמדוב
הבלם הרוסי הגיע ב-1995 לישראל למכבי פתח תקווה. מאז, הספיק להופיע מעל 400 פעמים במדי הקבוצה ממלאבס ולזכות בגביע טוטו ב-2000 וב-2004, כאשר עד היום הוא חלק בלתי נפרד מהמועדון מאם המושבות.

מייקל אמנאלו
הישגיו אחרי הקריירה מעידים על רמת הכדורגל שהייתה לו. הבלם הניגרי נחת במכבי ת"א ב-1998 אחרי שאברהם גרנט איתר אותו והיה לבלם פיזי שהקשה על כל הגנה בארץ.

קרלוס גרסיה
שחקן הרכש השני של הצהובים בעידן ג'ורדי קרויף. הוא הגיע ב-2012 והיה שותף לשלוש אליפויות, גביע המדינה, גביע הטוטו והופעות בשלב הבתים של ליגת האלופות והליגה האירופית.

מיגל ויטור
אמנם הגיע רק בעונה שעברה והיה פצוע לתקופה לא מבוטלת, אך מיגל ויטור הצליח להוכיח שמדובר בבלם יוצא דופן. ה-MVP של העונה שעברה הפך למנהיג של הפועל ב"ש ואחד מהשחקנים שעושים את ההבדל עבור הקבוצה מבירת הנגב.