sportFive664045 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

החל מהעונה הבאה, קבוצה שתלך לפירוק או הקפאת הליכים תרד ליגה באופן אוטומטי ולא יורדו לה רק 9 נקודות ליגה כפי שנהוג באירופה – כך מסתמן בעקבות דרישה של כמה גורמים בכירים בכדורגל הישראלי שיביאו את הנושא להצבעה בישיבת ההנהלה הקרובה וישיבת מנהלת הליגה.

אותם גורמים טוענים כי כל קבוצה תוכל ללמוד ממה שעשה אמיר כבירי, אלי שגב ואחרים כי העונש של הפחתת 9 נקודות הוא לא מרתיע. במנהלת הליגה ובהנהלת ההתאחדות לכדורגל יש רוב לבקשה. בינתיים, הכעס כלפי עופר אורליצקי ובקרת התקציבים עולה מדרגה. הביקורת כנגד יו"ר הבקרה תביא ככל הנראה לפתיחת חקירה בעניינו. בעלי קבוצות מבקשים לעלות כמה שאלות מהותיות בנוגע לתפקודו של אורליצקי ולא מן הנמנע שיבקשו לבטל את חוזה העסקתו לשנתיים הבאות. 

"אם אורליצקי טוען שהיה גירעון של 35 מיליון שקלים בקיץ במאזן המבוקר שקיבל, אז זו רשלנות מקצועית של רואה החשבון שעבד עבור הפועל ת"א וניתן לתבוע אותו", אמר גורם משפטי, "ההתאחדות והמנהלת צריכה לבדוק האם הוגש מאזן מבוקר שקרי או לחילופין היכן הבטוחות על 35 מיליון השקלים כי אסור גירעון אפילו של שקר לפני תחילת עונה על פיה תקנון".

בנוסף קוראים ראשי הקבוצות לבדוק האם העביר כבירי לאורליצקי 1.4 מיליון שקלים שמתחייב כל בעל בית להבעיר בתחילת העונה במסגרת התקנון ואם כן, האם הסכום חולט לטובת משכורות העובדים והשחקנים.
" ישנם געגועים עזים ליאיר רבינוביץ', הוא אמנם היה הראשון שהתעסק בעבריינות מס בקבוצות כדורגל והיה אדם לא קל אבל אצלו לא היו פדיחות", אמר אחד מבעלי הקבוצות בליגת העל.

רבינוביץ' הקים את הבקרה כתוצאה מבקשתו של נשיא בית העליון המנוח, דב לוין, רצה לקבוע תקרת שכר של 40 מיליון שקלים וגרם לצמצום הגירעון של קבוצות הליגה לחלוטין. הוא נאלץ לעזוב אחרי שסירב להתגמש עם התקנון. לדוגמא, בזמנו כמעט לא הייתה גישה לגורמים חיצוניים למחשב של בקרת התקציבים וקבוצה לא יכולה היתה לפתוח את העונה בגירעון תקציבי.