sportFive637332 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
כבירי והסינים. הכסף שלהם יכסה את התביעות? (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
כבירי והסינים. הכסף שלהם יכסה את התביעות? (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

אם לא די בצרות הכלכליות שכבר קיימות בהפועל ת"א, כעת לאדומים בעיה נוספת איתה הם צריכים להתמודד, והפעם היא מגיעה מכיוונו של המאמן הספרדי לשעבר, ססאר מנדיונדו. לערוץ הספורט נודע כי המאמן הגיש תביעה נגד המועדון בקאס (CAS), בית הדין הבינלאומי הגבוה לספורט, וזה פסק לטובתו של מנדיונדו וקבע כי על המועדון לשלם 2.5 מיליון יורו למאמן ולעוזרו, חאבייר גונזלס לופס.

התביעה של מנדיונדו כוללת את הטענה שהאדומים לא שילמו לו את הפיצויים שמגיעים לו מהפיטורים בתחילת העונה הקודמת. כזכור, הספרדי פוטר לאחר שני משחקי ליגה בלבד בתחילת עונת 2015/16 ואכן הפועל עדיין לא שילמה לו את המשכורות המגיעות לו. על פי חוזהו, ישנו סעיף שקובע כי במקרה של פיטורים הוא יקבל לא יותר משש משכורות כפיצויים. אלא שהבורר ב-CAS טען כי הסעיף הזה אינו חוקי על פי הדין השוויצרי, ועל כן פסק כי על האדומים לשלם את מלוא החוזה של המאמן, שחתם בזמנו לשלוש שנים, כולל פיצויים לעוזרו, סכום שכאמור מגיע ל-2 מיליון יורו וחצי. 

בהפועל ת"א כבר קיבלו את פסק הדין והחלו לפעול. ראשית, בעזרת עורכי דין בחו"ל הם הגישו לבית משפט פדרלי בשווייץ בקשה לביטול פסק הבורר. תהליך משפטי שכזה יכול לקחת לפחות שלושה חודשים, אם בית המשפט לא דוחה על הסף את הבקשה. יש להדגיש כי ברגע שבקשה שכזאת מוגשת, באופן מיידי יש צו עיכוב ביצוע לפסק הדין ומחכים להחלטת בית המשפט, שהינה סופית. בנוסף ובמקביל, עורכי הדין פתחו במו"מ עם נציגו של מנדיונדו במטרה לנסות ולהגיע לפשרה, למרות פסק הדין. הצדדים כבר נפגשו בספרד, אך לא הצליחו להגיע להסדר, והשיחות נמשכות. אם אכן הצדדים יגיעו לפשרה, פסק הדין לא יחול על האדומים.

מנדיונדו. נמצא בשיחות עם המועדון (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
מנדיונדו. נמצא בשיחות עם המועדון (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

חשוב לציין כי גורמים במועדון הבהירו כי הם לא רואים בהחלטת בית הדין הגבוה לספורט סכנה אמיתית של ממש וכי לפי חוות הדעת המקצועיות שהם מקבלים, בית המשפט הפדרלי צפוי לפסוק לטובתם. לטענת אותם גורמים פסק הדין שגוי ומוטעה והסכום אותו קבע בית הדין מופרך.

למרות טענות האדומים, הסטטיסטיקה דווקא לא נותנת מקום לאופטימיות. על פי עו"ד אפרים ברק, היועץ המשפטי של ההתאחדות לכדורגל ודיין בכיר ב-CAS , בחוק השווייצרי ישנם מקרים מצומצמים בהם בית המשפט הפדרלי רשאי להתערב בהחלטות של בית הדין הגבוה לספורט, והנטייה של בית המשפט היא למעט בהתערבות.

בשנת 2015 לדוגמה, ממוצע אחוזי ההצלחה של בקשות לביטול פסק בורר ב-CAS וכן של פסקי דין מסחריים (שווייץ היא מדינה של בוררויות בינלאומיות בעניינים מסחריים) עומד על שמונה אחוזים בלבד. אם האדומים לא יגיעו להסדר עם עורכי דינו של מנדיונדו, ובית המשפט הפדרלי ידחה את בקשתם לא תהיה להם ברירה אלא לשלם את הסכום.

מהפועל ת"א נמסר בתגובה: "עם כל הכבוד לסטטיסטיקה, עורכי הדין המטפלים מטעם הפועל תל אביב בהליך סבורים כי הסיכוי להביא לביטול ההחלטה - שבטעות יסודה - הוא דווקא גבוה. גם מנדיונדו לא תבע ולא ציפה לקבל את הסכומים שנפסקו לו. בנוסף - ההליך בשווייץ אינו ההליך היחיד שניתן לנקוט בנסיבות העניין - במיוחד שעורכי הדין של מנדיונדו אישרו מספר פעמים בכתובים כי אין הם תובעים אלא סכום של 140 אלף יורו. מסמכים אלו הוסתרו מהבורר במכוון ודי בהסתרה מכוונת זו על מנת להביא לפסלות פסק הבורר וביטולו. לנוכח אלו נראה כי אין להתרגש יתר על המידה מפסיקה זו. נראה שגם עורכי הדין של מנדיונדו הבינו זו ומו״מ דווקא מתנהל ברוח טובה בין הצדדים".