sportFive525056 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

עונת 2014/15 תיזכר כאחת השנים הקשות ביותר של איגוד השופטים. טעויות מביכות, השמצות, ביקורת וירידה במניות השופטים הבינלאומיים בשני השלישים הראשונים של העונה היו מנת חלקו של האיגוד, ובזכות עבודה מאומצת ותוכנית מסודרת שבנה המנכ"ל יריב טפר - יחד עם הוועדה המקצועית - הצליחו באיגוד לצאת לקיץ בהרגשה טובה ועם ביטחון שהעונה הבאה תראה אחרת לגמרי. בנוסף, למרות העונה הקשה, משחקי האליפות, הירידה וכן חצאי גמר וגמר הגביע עברו בצורה חלקה והוסיפו לאופטימיות באיגוד.

אתר ערוץ הספורט מסכם את עונת השיפוט, עם הרגעים המביכים, דירוג השופטים המלא ועוד מספר נתונים פיקנטיים שלא תמיד אוהדי הכדורגל שמים אליהם לב.

האירועים השנויים במחלוקת:
• הדרבי התל אביבי, רועי ריינשרייבר: אדום לערן זהבי בעקבות העימות עם פואד, אוהד הפועל ת"א
• מכבי נתניה נגד הפועל פ"ת, אוראל גרינפלד: לא שרק פנדל לנתניה במחצית השנייה, ובהמשך פסק על פנדל ואדום (מייקל טוקורה) שלא היה לטובת נתניה
• מכבי ת"א נגד הפועל ב"ש, ארז פפיר: לא הוציא אדום לקרלוס גרסיה שתפס את ארבייטמן בחולצה.
• מכבי חיפה נגד ק"ש, ארז פפיר: העניק פנדל ליוסי בניון, שהתחזה בצורה ברורה.
• מכבי ת"א מול ק"ש, אלון יפת: לא נתן פנדל לשמעון אבוחצירה בדקה ה-90.
• ק"ש נגד ב"ש, לירן ליאני: לא נתן פנדל אחרי נגיעת יד מכוונת של בן ביטון
• הפועל פ"ת נגד מכבי חיפה, לירן ליאני: שרק לפנדל שלא היה לטובת המארחים לאחר שקיבל איתות מהעוזר אורן בורנשטיין.
• מכבי פ"ת מול הפועל חיפה, איתן שמואלביץ': שרק לסיום המשחק מיד לאחר החטאת הפנדל של הפועל חיפה, ומנע בכך שער ניצחון של אושרי רואש שכבש מהכדור החוזר.

אתר ערוץ הספורט חושף את דירוג השופטים מבחינת ציוני המבקרים ודרגות הקושי, כשגם העונה, בשנה שנייה ברצף, זיו אדלר מוביל.

1. זיו אדלר: ניהל 17 משחקים בליגת העל ולאור הערכה על יכולתו המקצועית השנה זכה לנהל אחרי 6 שנים בלבד כשופט בליגת העל את משחק גמר גביע המדינה.

2. מנשה משיח: שפט הכי הרבה משחקים העונה בליגת העל (19), זכה  לקבל את פרס הצטיינות לזכרו של יהושוע לויה ומענק של 5,000 שקלים. לאחר שבעונה הקודמת שפט את גמר גביע המדינה זכה העונה לנהל את גמר גביע הטוטו בין מכבי ת"א למכבי חיפה.

3. גיא ברגר: הפתעת העונה והשופט שעשה את ההתקדמות הגדולה ביותר לאחר שבשנים הקודמות לא היה בצמרת.

4. אלון יפת: השופט הבכיר של ישראל חווה עונה לא פשוטה במהלכה לא שובץ למשך חודש שלם לאחר הטעות המפורסמת במשחק העונה, כשלא שרק לפנדל בדקה ה-90 לטובת. בסיום המשחק, שלא כבשגרה, השופט מיהר להתנצל ולהביע חרטה על הטעות וזכה לאמפתיה תקשורתית.

5. אוראל גרינפלד: בימים הקשים של איגוד השופטים בשלהי העונה נשענו באיגוד בעיקר עליו והוא ניהל ברצף מספר משחקים מרכזיים כולל המשחק הראשון בפליאוף בין מכבי ת"א לב"ש.

6. לירן וקסברגר: גילה יציבות לאורך כל העונה. כמו גרינפלד גם הוא ניהל בצורה טובה משחקים בימים בהם היו חיצי ביקורת כנגד איגוד השופטים. השופט היחיד העונה שניהל 5 משחקים ברצף.

7. רועי רינשרייבר: ייזכר במיוחד לאור האירועים שהובילו לפיצוץ הדרבי והכרטיס האדום לערן זהבי. לזכותו יאמר שהתאושש בצורה טובה ומהירה ובניגוד לתחזיות קיבל קרדיט מאיגוד השופטים וחזר לנהל משחקים של מכבי ת"א.

8. אלי חכמון: בינואר האחרון נלקח לו התג הבינלאומי והועבר לארז פפיר. היחיד שניהל השנה שני דרבים (תל אביב וחיפה). בכנס הסיום של האיגוד זכה לשבחים על התנהלותו ויכולתו על אף שנלקח ממנו התג.

9. לירן ליאני: לא שנה שירצה לזכור. איבד ממעמדו כאחד השופטים הבכירים, ואם זה לא מספיק גם יו"ר האיגוד היוצא בן ציון סלמן ביקר אותו על התנהלותו ודרישתו לנהל את גמר הגביע. בימים אלו עושה היסטוריה פרטית כשנמצא בסגל השופטים של אליפות העולם עד גיל 20 שמתקיימת בניו זילנד.

10. אורן סמיניאן: שנה שנייה בליגת העל וישנה התקדמות אך עדין לא מספקת. רוב המשחקים שקיבל העונה לא היו בשידור ישיר. ביחד עם גל ליבוביץ' ניהל את כמות המשחקים הנמוכה ביותר בליגה (12).

11. דניאל בר נתן: ייזכר כמי ששרק שלושה פנדלים לטובת אותה קבוצה (הפועל באר שבע מול הפועל רעננה). שניים מהם, אגב, הוחמצו והמשחק הסתיים ב-1:1. שפט לא מעט משחקי צמרת על אף שהוא לא בינלאומי מה שמוכיח שבאיגוד סומכים עליו.

12. ארז פפיר: אחרי העונה האדירה שלו בשנה הקודמת בעקבותיה קיבל את התג הבינלאומי חווה ירידה דרמטית לצד תצוגות שיפוט טובות הגיעו החלטות שגויות זכורים בעיקר שני מקרים כרטיס אדום שלא נשלף לקרלוס גרסיה אחרי משיכת חולצה על ארבייטמן ושני פנדלים שלא היו במשחק הגביע בבין מכבי חיפה לק"ש.
13. צביקה לוי: אחרי עונת התאקלמות בעונה הקודמת שיפר את יכולתו בעונה השנייה כשופט בסגל הבכיר ולראשונה בקריירה שפט משחקים של המועדונים הגדולים בשידורים ישירים.

14. איתן שמואלביץ': הסיפור הכי מוזר של איגוד השופטים. מצד אחד מחמאות ושבחים על ניהול משחקים באירופה ועל כושר גופני נהדר שזיכו אותו לשפוט שני משחקים בשלב הבתים של הליגה האירופית, ומנגד בליגה סבל מעונה לא טובה במיוחד כשהאירוע הזכור ביותר - פסילת השער בסיום המשחק במושבה כשפסל שער של הפועל חיפה מול מכבי פ"ת מיד לאחר החמצת פנדל.

15. גל ליבוביץ': השופט הצעיר שעלה רק העונה לליגת הבכירה סוגר את הרשימה. באיגוד משוכנעים שמדובר בשנת התאקלמות ובעונה הבאה כבר יוכיח את יכולתו בצורה טובה יותר.

נקודות נוספות
• השולף המהיר: דניאל בר נתן שלף את כמות הכרטיסים האדומים הגבוהה ביותר (8).
• המשחק האגרסיבי: במחזור הפתיח, כשאשדוד אירחה את ק"ש, איתן שמואלביץ' הרחיק 3 שחקנים.
• הכי הרבה צהובים: באופן לא מפתיע, במשחק בדוחא בין סכנין לבית"ר נשלפו 10 צהובים על ידי השופט הבכיר אלון יפת.
• השופט הבא: שלומי בן אברהם סיים בראש דירוג שופטי הליגה הלאומית ואף זכה לשבחים מהיועץ המקצועי של האיגוד יו דאלאס לאחר שניהל את משחק העונה בלאומית בין בני יהודה ללוד. אחרי שגבר על עמית אלנקווה וסהר ארבלי קודם לסגל שופטי ליגת העל.