sportFive1163999 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
sportFive1164000 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

בית"ר ירושלים נמצאת בין הפטיש לסדן. מצד אחד, הבעלים שלה, משה חוגג, לא יכול להזרים אליה כסף לאחר שנכסיו עוקלו ומצד שני, גם בית"ר ירושלים מוחזקת על ידי המשטרה ולכן העניין מקשה על המכירה שלה, שלא לדבר על החובות שנצברים. עם זאת, בתקנון הוועדה להעברת זכויות בהתאחדות לכדורגל יש סעיף המאפשר להיכנס ולהתערב בעניינו של חוגג ולהפעיל מנוף לחץ על הבעלים במטרה להוריד את המחיר ולמכור את המועדון.

בסעיף של הוועדה להעברת זכויות, אותה ועדה שאישרה את בעלותו של חוגג נכתב: "ההתאחדות רשאית, בכל עת, לחזור בה מהחלטה, גם לאחר ביטול שאישרה את ההתקשרות או להתנות את האישור בתנאים אישור נוספים...". אחד הסעיפים בגינם ניתן לבטל את אישור הוועדה אם התבצעה הוא אם "הסתבר כי האישור הוצא על סמך עובדות כוזבות, מצד שווא או פרט מהותי מטעה אחר", וסעיף אחד מדבר על "פגיעה בענף הכדורגל, לרבות בדימוי הציבורי של הענף".

במקרה של חוגג, בבקרה התקציבית נטען כי חוגג הציב כבטוחה את הארנק הווירטואלי שלו, אך כעת הוא מסרב לאפשר לה להשתמש בו. בנוסף, אין ספק שמקרה חוגג והחשדות המופנים כלפיו פגעו בדימוי הציבורי של הענף. במקרה בו אחד הסעיפים התממש, הוועדה יכולה לחזור בה מההחלטה ולחייב את הרוכש למכור את זכויות בתוך פרק זמן שהיא קוצבת. אם זה לא קורה, בהתאחדות לא יאשרו את רישומה של הקבוצה לעונת המשחקים הבאה. עם זאת, יש לציין כי עד כה לא קרה מקרה בו הוועדה החליטה לחייב בעלים למכור מועדון, כך שיהיה מדובר בתקדים.