sportFive868529 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
סמי עופר מבחוץ, אחד החדישים ביותר באירופה (getty) (צילום: ספורט 5)
סמי עופר מבחוץ, אחד החדישים ביותר באירופה (getty) | צילום: ספורט 5

סמי עופר? טרנר? או אולי טדי? בצל משחקיה של ישראל במסגרת ליגת האומות והאופוריה המחודשת לאור הניצחון על סקוטלנד, החלטנו לסגור את הסוגייה אחת ולתמיד ולבדוק איזה אצטדיון לדעתכם צריך להיות זה שיארח באופן קבוע את ההתמודדויות של הנבחרת הלאומית שלנו. את בלומפילד לא הכנסנו למשוואה שכן כרגע הוא עדיין לא רלוונטי, אבל המועמדים האחרים לא פחות ראויים, ואולי אף יותר. הצביעו בסקר בתחתית הכתבה.

אצטדיון טרנר
תכולה: 16,126
למה כן? בגלל רצף 51 המשחקים של ב"ש באצטדיון הביתי ללא הפסד, בזכות האקוסטיקה שיוצרת אווירה מחשמלת והודות לאהבת הכדורגל, שנמצאת בתקופת השיא שלה בדרום. הקהל בבאר שבע אוהב כדורגל, והוא מוכיח את זה בכל פעם מחדש במשחקי אלופת המדינה.

אצטדיון טרנר החדיש הוא אומנם לא הגדול שבמגרשים, אך כ-16 אלף אוהדים זה בהחלט כמות מספקת כדי לתמוך בנבחרת, שאם נהיה כנים, כבר מתקשה במתכונתה הנוכחית (במקום ה-94 בעולם) למשוך אוהדים כמו בעבר. אז נכון, יש מתחמים גדולים ממנו וגם זה לא נמצא במרכז הארץ, אך האצטדיון הפך למבצר של הדרומיים, ואין סיבה שלא יהפוך למבצר גם של הנבחרת. אם הנבחרת תארח בטרנר, יכולה להיות אווירה ביתית, גם אם האצטדיון לא יהיה מלא מפה לפה.

אצטדיון סמי עופר
תכולה: 30,780
למה כן? כי מדובר באחד מהאצטדיונים החדישים בעולם. המתחם בחיפה היה מועמד מספר פעמים לארח את הסופר קאפ האירופי ועומד בכל האמצעים והדרישות הכי חמורות של אופ"א. 'סמי עופר' נהנה מיתרון הגודל, וזאת למרות שבלא מעט משחקים שהתקיימו באצטדיון שבחיפה, ראינו שברובם הקהל לא מילא את היציעים, מה שיצר תחושה של מגרש ריק ולא ביתי.

בנוסף, בדומה לאצטדיון טרנר, המיקום הגיאוגרפי של 'סמי עופר' עלול להקשות על אוהדים מאיזור הדרום להגיע למשחקי הנבחרת. מדובר באצטדיון שיכול להכיל מעל 30 אלף צופים ועשוי לספק אווירה מטורפת, כמו שראינו במשחקי מכבי חיפה לפרקים, כשאין סיבה שלא יהיה כך גם בהתמודדויות של ישראל, אם תגיע להצלחות.

טדי בזמן משחק גמר יורו הצעירות (getty) (צילום: ספורט 5)
טדי בזמן משחק גמר יורו הצעירות (getty) | צילום: ספורט 5

אצטדיון המושבה
תכולה: 11,500
למה כן? אומנם מכיל את הכמות הכי נמוכה של צופים ברשימה, אבל בדומה לטרנר, גם אצטדיון המושבה נהנה מאקוסטיקה טובה. הקהל קרוב לדשא, וגם כשהמגרש לא מלא, אפשר להרגיש שמדובר במשחק ביתי. המיקום בפ"ת, עיר שנמצאת במרכז הארץ, יכולה לאפשר לאוהדים מכל הקצוות להגיע, בלי קשר אם גרים בצפון או בדרום. החיסרון בבחירה ב'מושבה', היא שזו בכל זאת הנבחרת של העם כולו, וככזה האצטדיון הלאומי חייב להיות גדול יותר.

אצטדיון טדי
תכולה: 32,000
למה כן? בגלל המיקום - ירושלים. מדובר בבירת ישראל, על כל המשתמע מכך. יש אמירה וסמליות בכך שמשחקי הנבחרת מתקיימים בעיר הבירה. בנוסף, 'טדי', שיכול להכיל 32 אלף אוהדים, משלב בין היותו מגרש גדול לבין זה שמספק אווירה ביתית חמה במיוחד, בוודאי במקרים שכל האצטדיון צבוע בצבע אחד. רק תשאלו את אנשי בית"ר י-ם. עוד ברזומה שלו: אירוח משחק גמר יורו הצעירות ב-2013.

אצטדיון נתניה
תכולה: 13,610
למה כן? אוהבים להשמיץ אותו, אבל האצטדיון בנתניה הוא עדיין החדישים ביותר שיש בישראל. כ-13 אלף אוהדים יכולים להגיע למגרש והמיקום המרכזי בהחלט עשוי להיות נוח ללא מעט אוהדים ויתאים למציאות החדשה של נבחרת ישראל. הבעיה בנתניה, ועליה יעידו אוהדי מכבי ת"א, היא דרכי הגישה שיוצרים לא מעט פקקי תנועה בדרך אליו.

הצביעו בסקר >>>