(אודי ציטיאט) (צילום: ספורט 5)
(אודי ציטיאט) | צילום: ספורט 5
בכירי ההתאחדות לכדורגל, בראשות היושב ראש שינו זוארץ, הגיעו אתמול (רביעי) לבנגקוק בניסיון למנוע דרישת ההתאחדות הפלסטינית להעלות לסדר היום הצבעה על המצב בעזה ומעבר לקו הירוק, כפי שהצליחו לבלום פעמיים סנקציות נגד ההתאחדות לאור דרישתו של ג`יבריל רג`וב.

בהתאחדות הגיעו מוכנים. לצידו של זוארץ נוכחים גם המנכ"ל לשעבר רותם קמר, המנכ"ל בפועל כיום ניב גולדשטיין, היועצים המשפטיים אפרים ברק ועמית פינס, מנהל האגף המשפטי רן כהן, רונן הרשקו שעבד בפיפ"א בעבר וראש מערך ההסברה שלומי ברזל. כבר אתמול שוחח זוארץ עם חבריו מההתאחדות השונות וקיבל מהם את התחושה שהנושא כלל לא יובא להצבעה, כפי שהיה בשנים הקודמות. 

"גם אם הנושא יגיע להצבעה לא יהיה להם רוב. אנחנו ננצח", אמר גורם במשלחת. המטרה של זוארץ היא למנוע את ההצבעה בקונגרס ועצירת הנושא במועצה, הגוף המצומצם של הארגון. ישראל לא נהנית מאהדה גדולה בעולם, אך יש לא מעט שאיתנו. 

הניסיון הפלסטיני להתייחס לישראל כמו רוסיה לא על הפרק, בהתחשב בכך שרוסיה תקפה את אוקראינה בזמן שישראל הותקפה בידי החמאס והגיבה לטבח אכזרי. בלי קשר, ראוי לציין שרוסיה לא הורחקה מפיפ"א. ההגבלות עליה הן בשל העובדה שלא ניתן לקיים משחקים באזור.
בפיפ"א יש 211 התאחדויות. העברת סעיף בהצבעה דורשת 75% מהקולות (לפי סעיף 16), אבל מטרת המשלחת כאמור היא למנוע את ההצבעה מראש. "גם במקרה כזה, לא יהיו המספרים שהם רוצים", אמר גורם משפטי בהתאחדות.

המועצה כוללת 37 חברים. נשיא, שמונה סגני נשיא ו-28 נוספים. תשעת החברים של אופ"א תומכים בישראל, וכך גם נציגי דרום אמריקה (5). ניתן לנחש כי יהיו קולות מאסיה ומרכז אמריקה, כך שניתן להיות אופטימיים.

במשלחת מודעים לכך, ולכך שגם אם תהיה הצבעה אז היא תהיה בנוסח מרוכך. היועצים המשפטיים ערוכים לכל מצב. תקדימי העבר הוצאו, ותקנון פיפ"א ברור ומדבר על כך שעבר נקי כמו ישראל מוביל לכך שהמדינה תהיה חסינה.