בית הדין (רועי גלדסטון) (צילום: מערכת ONE)
דייני בית הדין. שינוי בתקנון (רועי גלדסטון) | צילום: מערכת ONE

תיקון חשוב בתקנון ההתאחדות אושר. בכל משחק, מי שימונה להיות המשקיף, יקבל כוח רב בכל הקשור לסעיף הקריאות הגזעניות. עד היום, רק לשופט המשחק ניתנה הסמכות לגרום להעמדה לדין של קבוצות בעקבות קריאות גזעניות, קריאות גנאי ונהמות של אוהדים על רקע גזעני, אך מעתה גם משקיף המשחק יוכל לציין זאת ולמעשה לגרום לעמדת הקבוצות העוברות על התקנון לדין.

עד כה התקנון התייחס אך ורק לדו"ח השיפוט, אך בהנהלת ההתאחדות החליטו לנקוט צעד חריף על מנת למגר את התופעה הקשה ולהוסיף לתקנון הקיים הסבר מהן בדיוק קריאות גזעניות: "הקריאות הגזעניות יקבלו ביטוי בדו"ח שופט המשחק ו/או בדו"ח משקיף המשחק.

בנוסף, התקבלו עוד מספר תיקונים בכל הקשור לשיתוף של שחקנים בוגרים במשחקי הנוער.

עד היום ניתן היה לשתף עד שלושה שחקנים מהקבוצה הבוגרת במשחקי הנוער, כל עוד הם עומדים בתנאים הבאים: שחקן רשום בקבוצה הבוגרת, השחקן היה רשום בעברו בקבוצת הנוער של המועדון, השחקן נמצא שנתון גיל אחד מעל קבוצת הנוער. התיקון החדש בנושא אומר כי ניתן יהיה לשתף עד ארבעה שחקנים, כאשר שלושה יוכלו להיות שותפים במשחק והשחקן הרביעי יהיה חייב להיות על הספסל.

נוער: מכבי חיפה מול הכח (עמית מצפה) (צילום: מערכת ONE)
נוער: מכבי חיפה מול הכח (עמית מצפה) | צילום: מערכת ONE

עוד תיקון שכבר הוזכר ולמעשה נכנס לתוקף רשמי הוא עניין הפחתת הנקודות. מעתה נושא ההפחתה ייקבע על ידי בית הדין. ההפחתה תהיה במלואה גם לאחר קיזוז הנקודות.  לדוגמא, אם קבוצה צברה 30 נקודות עד הקיזוז ולאחר מכן הופחתו לה ארבע נקודות, אזי שהחוק החדש יגרום לכך שבמעמד הקיזוז יחולקו הנקודות של אותה קבוצה בחצי, מ-30 נקודות ל-15 ורק אז יופחתו ארבע הנקודות, בגין העונש.