בולייאט, מדוניאנין ופרנסמן. כישלון אחרי כישלון (צילום: מערכת ONE)
בולייאט, מדוניאנין ופרנסמן. כישלון אחרי כישלון | צילום: מערכת ONE

רבות דובר בקיץ האחרון על היציאה המאסיבית של הכדורגלנים הישראלים לאירופה. בכל רגע נתון צצים ליגיונרים חדשים כמו פטריות אחרי הגשם. יש שיגידו כי "בריחת המוחות" הפכה את הליגה שלנו לבינונית יותר ממה שהיתה בשנים האחרונות, אבל אלו שהיו אמורים לספק את הניצוץ במקום השחקנים שעזבו, התאימו את עצמם לרמה של הקבוצות ולא שידרגו אפילו במעט את הרמה. הכוונה היא כמובן לשחקנים הזרים.

ימי ג'ובאני רוסו, אישטוון פישונט, ריימונדאס ז'וטאוטאס, איגביני יעקובו, גאבור הולמאי, אנז'יי קוביקה, ג'ון פנסטיל ואחרים התפוגגו אל מול זרים שהגיעו כהבטחה אבל התרומה שלהם לכל אחת מהקבוצות הגדולות כמעט ולא קיימת.

בקיץ דבר אחד היה ברור: מכבי תל אביב, מכבי חיפה, הפועל תל אביב ובית"ר ירושלים יקומו ויפלו על הזרים. רק שלצערן הם לא רק נפלו, אלא התרסקו.

האלופה שאיבדה בקיץ את אריק בנאדו שפרש בגלל בעיות בליבו, הביאה את הבלם הקרואטי יוריצה בולייאט. השוער הסרבי בויאן שאראנוב הגיע כתחליף חניר דוידוביץ' ואחרי פחות מחצי עונה חיפה היא ההגנה השלישית הכי גרועה בליגה עם 30 שערים ברשת ב-19 משחקים.

הפועל תל אביב איבדה שני אסים משמעותיים בקישור בדמותם של ערן זהבי (פאלרמו) וגילי ורמוט (קייזרסלאוטרן). נוסא איגייבור הניגרי הגיע עם הרבה ציפיות מנורבגיה ועד עתה לא מצליח להיכנס לנעליים הגדולות של קודמיו. גם מירקו אורמוש טרם הטביע חותם במדי האדומים.

מכבי תל אביב התחילה את העונה עם הרבה ציפיות שהתבדו כבר בחודשים הראשונים של העונה. האריס מדוניאנין וסאבו פאביצ'ביץ' שהמשיכו לעונה שניה הביאו יותר נזק מתועלת והעלו תמיהות רבות ביציעי בלומפילד.

ג´ובני רוסו בהפועל חיפה מול ברוז´. הימים האלו עברו (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
ג´ובני רוסו בהפועל חיפה מול ברוז´. הימים האלו עברו (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

מצבה של בית"ר ירושלים הוא הגרוע מכולן ורק השבוע ירדה הקבוצה מתחת לקו האדום. הקבוצה שנהנתה עד לא מזמן משפע תקציבי והרשתה לעצמה להנחית בסכומים אסטרונומיים זרים כמו ז'רום לרואה ודרק בואטנג, נאלצה להתפשר על בלם בינוני כמו מיגל פורטיז'ו.

חוק גיוס חובה
שיטת גיוס הזרים מבהירה עד כמה העסק לא עובד נכון אצל הקבוצות. במועדונים רבים באירופה קיים מערך סקאוטינג נרחב, שלא קיים אצל ארבע הגדולות המסתפקות לרוב בסקאוט בודד הנמצאים יותר בארץ מאשר בחו"ל.

"אין מערכות סקאוטינג בשום קבוצה בישראל", מנסה להסביר את הבעיה אחד מסוכני השחקנים הבכירים שמייצג שחקנים בקבוצות הגדולות. "מה שקורה זה שסוכנים ממליצים על שחקן לסקאוט, שהוא בדרך כלל שחקן עבר. עם כל הכבוד לניסיון שלו בכדורגל, זה לא אומר כלום על היכולת שלו לבחור זרים. הסקאוט פותח את האתר IMScouting שהוא אתר מוערך ואם מוצא חן בעיניו מה שהוא קורא, אז הדברים מתקדמים".

פנקסי הסקאוטינג. המערך בארץ קטן לעומת חו&"ל (עמית מצפה) (צילום: מערכת ONE)
פנקסי הסקאוטינג. המערך בארץ קטן לעומת חו&"ל (עמית מצפה) | צילום: מערכת ONE

"הבעיה היא שהאתר הזה, כמו גם אחרים, לא מהווה אינדיקציה אמיתית לגבי יכולת של שחקן. יש פה משהו הזוי שלא נתפס. לא הגיוני שמביאים שחקנים זרים במחירים כאלה ונופלים פעם אחר פעם, זה יכול לקרות 10 פעמים מתוך 100, אבל כל פעם? מה שהביאו העונה פשוט נוראי", הוסיף אותו סוכן.

מאמן בכיר בליגת העל סיפר שהוא לא מתבייש אפילו להסתכל במשחק המחשב מנג'ר כדי להתרשם מנתונים של שחקנים. אולי המשחק אמיתי, אבל האם זו שיטה למצוא שחקנים?

הפועל תל אביב - לא הכל כשר בבחירת הזרים
שחקן זר אחד בלבד פתח בהרכב הפועל בניצחון 1:2 על הפועל עכו ביום שבת, השוער אפולה אדל. הנתון הזה מסמל יותר מכל את הכישלון בבחירת השחקנים הזרים של האדומים העונה. אין-ספור שחקנים הוצעו בקיץ האחרון לקבוצה של דרור קשטן, חלקם חתמו בסופו של דבר בקבוצות גדולות הרבה יותר מהפועל, בהן ארסנל, נאפולי ואוקזר.

איגייבור הגיע למועדון בקול תרועה רמה לאחר ש-850,000 יורו שולמו לקבוצתו הנורבגית, לילסטרום, כדי להעביר את הכישרון האפריקאי לתל אביב. איגייבור פתח בסערה והיה נראה כי האדומים פגעו בינגו, אבל מהר מאד היכולת של הקשר ירדה, הבעיות מסביב החלו להיערם ואלי טביב החל להתחרט על הכסף שהשקיע/ביזבז על הניגרי הצעיר.

נוסא איגייבור מאוכזב (יוסי ציפקיס) (צילום: מערכת ONE)
נוסא איגייבור מאוכזב (יוסי ציפקיס) | צילום: מערכת ONE

קשה להגיד שקיימת מערכת סקאוטינג אצל מחזיקת הגביע, אבל השחקן היחיד מבין הזרים שהגיעו הקיץ לקבוצה שבאמת נסעו לראותו אותו מקרוב זה איגייבור, למרות שכמות הדקות ששיחק במצטבר כשהאדומים צפו בו הגיעה בקושי ל-90.

אורמוש הוחתם בישורת האחרונה של חלון ההעברות. מועמד אחר של האדומים סירב להגיע ובתוך שלוש שעות הצליחו בהפועל להעלות את אורמוש על המטוס לישראל. הבעיה? הוא היה מועמד שהיה מועדף יותר על ההנהלה מאשר על הצוות המקצועי שהתפשר בנושא כדי להתחזק סוף סוף.

קשטן דרש בקיץ לבחון כל שחקן זר לפני שיחליט לגביו, אך בפועל זה לא קרה בשל קוצר זמן והעובדה הפשוטה ששחקנים בעלי שיעור קומה באירופה לא מוכנים להיבחן. במקרה של אורמוש, ההתפשרות של המאמן עליו נותנת כעת אותותיה והוא החליט לוותר על שירותיו, בעוד בהנהלה מתקשה למצוא את הנוסחה להיפרד ממנו בשל בעיות טכניות. לפחות הם יכולים להתנחם בכך ש"שרפו" רק 300,000 יורו על הקרואטי הצעיר ולא רכשו אותו מהיידוק ספליט.

למרבה האבסורד, דווקא השחקן ש"זכה" להכי הרבה ביקורות בתחילת העונה,  אדל, הפך להחתמה המוצלחת ביותר של האדומים בגזרת הזרים והתגלה כשחקן יציב ואיכותי. צמד הבלמים הזרים, ביוואן פרנסמן ומריו פצ'אלקה, התגלה העונה במערומיו ולפחות אחד מהם, אם לא שניהם, ימצאו את עצמם מחוץ לקבוצה בשבועות הקרובים.

שאנדור. הפועל הגישה הצעה על שחקן מגוחך, לא כמו ההונגרי של בית&"ר (צילום: מערכת ONE)
שאנדור. הפועל הגישה הצעה על שחקן מגוחך, לא כמו ההונגרי של בית&"ר | צילום: מערכת ONE

לקראת פתיחת חלון ההעברות הנוכחי שוב קיבלו בהפועל עשרות דיסקים של מועמדים, ביניהם כמה שמות מרשימים במיוחד. בינתיים, טרם נרשמה התקדמות בנושא מלבד הבלם הסלובני, מרקו שולר, שחתם.

חלק מהמקורבים למועדון טוענים כי לא הכל כשר בנוגע להתנהלות בבחירת הזרים בקבוצה. הסקאוט יעקב הלל עושה את הסינון הראשוני ומעביר את רשמיו לקשטן וכשזה מחליט ששחקן מעניין אותו, הנושא עובר לאישורו של הבעלים אלי טביב, אותו רבים בקבוצה מגדירים כ"מנהל המקצועי" בכל הנוגע לבחירת הזרים.

לאחרונה הגישו האדומים הצעה כספית מגוחכת בסך 50,000 דולר על הקשר ההונגרי, גיאורגי שאנדור. בדיקה פשוטה באינטרנט חושפת כי לא מדובר בשחקן שבאמת יכול לשדרג את הפועל וספק אם קבוצות נחותות יותר בליגה היו מחתימות אותו. גורמים המקורבים לטביב הזהירו אותו ממשהו מוזר בעסקה הזו והוא הורה להגיש הצעה נמוכה במיוחד כדי לסכל אותה.

ז´וטאוטאס (בעז גורן) (צילום: מערכת ONE)
ז´וטאוטאס (בעז גורן) | צילום: מערכת ONE

"לעניות דעתי יש פה משהו שהוא מעבר לעניינים מקצועיים", אמר הסוכן הבכיר. "מישהו גוזר קופונים? לא הייתי מתפלא. בזמן האחרון המציאו כאן משהו חדש, מתקשרים לשחקן עבר של הקבוצה שמשחק באותה מדינה ממנה רוצים להחתים שחקן ומבקשים את 'המלצתו'. למה, מתקשרים לאיזה הולמאי או ז'וטאוטאס, שבעצמו הודה שהוא גוזר קופונים. זו שכונה".

"קח לדוגמא את איגייבור. ברור שבנורבגיה הוא היה שחקן טוב, אבל יש כאן שתי בעיות. הראשונה היא שהפועל ראתה אותו אולי במשחק אחד לפני שהחתימה אותו. זה פשוט לא עובד ככה באירופה והם מסתכלים עלינו כמו מטומטמים כשאנחנו מנסים למכור להם שחקנים בצורה כזאת. קייזרסלאוטרן עקבה אחרי איתי שכטר במשך שנה שלמה לפני שהחליטה לבצע עסקה. אין שם שליפות מהמותן כמו פה".

רונן קצב וסטפן קונץ, יו&"ר קייזרסלאוטרן (דרור רוזנפלד) (צילום: מערכת ONE)
רונן קצב וסטפן קונץ, יו&"ר קייזרסלאוטרן (דרור רוזנפלד) | צילום: מערכת ONE

"הבעיה השניה היא שרמת הליגה כאן היא כל כך נמוכה ובקבוצות מצפים שכל שחקן שקצת מתבלט בליגה שלו באירופה יגיע לכאן ויפרק הגנות. בפועל, קשה מאד לשחק פה, הרמה נמוכה וגם שחקן ברמה גבוהה שיגיע לכאן יתקשה להתאקלם בזמן קצר".

מכבי חיפה - דה חסוס ובולייאט כמקרי מבחן
למכבי חיפה יש חמישה זרים, שלושה מהם הגיעו העונה: בויאן שאראנוב, יוריצה בולייאט ומרלון דה חסוס. בראש מערך הסקאוטינג של חיפה עומד שחקן העבר, אלון חרזי.

שיטת העבודה שלו הולכת כך: לחרזי יש רשימת שחקנים בכל התפקידים אותם הוא מסנן ומסמן לאורך תקופה וברגע שהמאמן מבקש שחקן בתפקיד מסוים, חרזי הוא האיש שאמור לשלוף את רשימת המועמדים שלו. חרזי מקפיד לצאת למספר גיחות לחו"ל במהלך העונה על מנת לעקוב מקרוב אחרי המועמדים אותם סימן. עשרות סוכנים נמצאים בקשר רציף עימו והוא מקבל לידיו את הרשימות וצריך להתאים את השחקנים ליכולות המקצועיות והכלכליות של המועדון.

דה חסוס (משה חרמון) (צילום: מערכת ONE)
דה חסוס (משה חרמון) | צילום: מערכת ONE

מלבד חרזי, למכבי חיפה יש לאורך השנים את סוכן השחקנים הידוע פיני זהבי שמיודד עשרות שנים עם הנשיא יעקב שחר. לצד הצלחות של זהבי דוגמת איגביני יעקובו ופיטר מסיללה, היו גם לאורך השנים לא מעט שחקנים שהגיעו בהמלצתו של זהבי ולא הצליחו. זהבי ממליץ בדרך כלל על שחקנים צעירים שיש להם פוטנציאל מכירה עתידי.

העונה רוב חיצי הביקורת מופנים אל עבר בולייאט שהפך לסמל הכישלון ההגנתי של חיפה העונה. מעבר לשערים העצמיים שהוא כבש מול בני יהודה ושאלקה, הוא לא הסתגל, בדומה למה שהיה עם איגנסיו קאנוטו שנחתך באמצע העונה שעברה.

טוואטחה (עמית מצפה) (צילום: מערכת ONE)
טוואטחה (עמית מצפה) | צילום: מערכת ONE

מרלון דה חסוס הוא סיפור בפני עצמו. החלוץ מאקוואדור הגיע למבחנים ביחד עם הבלם ג'ון נרבאס ודווקא כשהיה נדמה שהבלם יוחתם, נעשתה תפנית ודה חסוס הוחתם. החלוץ פתח בשלושה משחקים בליגה, שלוש פעמים נכנס מהספסל, יש לו עוד שתי הופעות בליגה האירופית ובשורת הסטטיסטיקה מופיעה הספרה 0 ליד המילה שערים. השורה הזו גם תישאר כך, משום שהוא כבר שוחרר מהירוקים.

מכבי תל אביב - אין מערך סקאוטינג, יש נפילות
לא פחות מ-8 משחקנים נחתו בשנה וחצי האחרונות במכבי תל אביב: האריס מדוניאנין, ג'יבריל סידיבה, סאבו פאביצ'ביץ', ניבאלדו, דמיטאר רנגלוב, אלברט באנינג, מוסא קונאטה ורוברטו פונצ'ץ. במועדון כמו מכבי תל אביב, הבכיר והיקר בסדר גודל ישראלי, הצפייה משחקנים כאלו שגיעים היא צפייה גדולה. בדרך כלל האכזבה לא פחות גדולה.

פאביצ´ביץ´ (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
פאביצ´ביץ´ (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

בקרית שלום יש מי שנועץ את הבעיה בכך שלמרות גודל הקבוצה והרצון להשתייך ללמועדון האקסלוסיבי של קבוצות בכירות באירופה לפחות מבחינת הניהול, לאורך שנים רבות אין מערך סקאוטינג. לצורך העניין השחקנים הזרים שמגיעים לקבוצה ברובם מגיעים דרך סוכנים, זרים וישראלים, שמציעים את שירותיו של השחקן למאמנים ולאנשי ההנהלה.

מנג'ר הצהובים לשעבר, אבי נמני, ניסה להנהיג שיטת עבודה ברורה עם הבאת זרים. אחרי מרבית השחקנים שהביא בעונה שעברה, נמני כבר עקב חודשים לפני כן. לדוגמא, הבאתו של סאבו פאביצ'ביץ'. המנג'ר שהכיר את יכולותיו של הבלם המונטנגרי ניסה להביא אותו כבר לפני שנתיים אך הניסיון לא צלח בעיקר בגלל סכומי הכסף שדרש. נמני המשיך לעקוב אחריו ומיד עם פציעתו של ניבאלדו, הבהיר המנג'ר לבעלים מיץ' גולדהאר שהקבוצה תהיה חייבת להתחזק בבלם כשהשם של פאביצ'ביץ' כבר היה מוכן.

קונאטה מגיע לאימון (יוסי ציפקיס) (צילום: מערכת ONE)
קונאטה מגיע לאימון (יוסי ציפקיס) | צילום: מערכת ONE

גם לגבי האריס מדוניאנין וניבאלדו קשה לומר שהגיעו לארץ כחתול בשק. נמני עקב אחרי השנים עוד במדי ויאדוליד, וברגע שהקבוצה ירדה לליגה השניה בספרד, מצאו במכבי את חלון ההזדמנויות להנחית אותם בארץ. עבודה דומה עשה מוטי איווניר כשבחן את מוסא קונאטה עוד בשלהי העונה האחרונה לפני שהחתים אותו בארץ במהלך הקיץ האחרון.

אז מדוע בכל זאת יש בעיה בכך שאין מערך סקאוטינג? מכיוון שבמועדון כמו מכבי תל אביב היו מעדיפים להנחית שחקנים אחרי שעקבו אחריהם תקופה ארוכה, כשהם מתאימים נקודתית לבעיה שהמאמן רוצה לפתור ובכך להימנע מנפילות כמו סידיבה ובאנינג, שחקנים שקיבלו משכורות גבוהות מאוד יחסית ולא תרמו למועדון. גם הבעלים מיץ' גולדהאר מבין את המשמעות לכך, ובמועדון מדברים על כך שעם מינויו של מנהל ספורטיבי תפקידו יהיה בין היתר לדעת לעקוב אחר השחקנים שיגיעו לעמדות אותם ידרוש המאמן. בכך ייחסך כל המוערבות של סכוני שחקנים עם המאמנים כשהקשר יהיה בין הנציגים של השחקנים להנהלה. המאמן רק ייצטרך להתריע על השחקנים אותם צריך כדי להתחזק.

בית"ר ירושלים
תזרים המזומנים הדל של בית"ר ירושלים לא איפשר לקבוצה של יובל נעים להתחזק בקיץ האחרון בשחקנים זרים איכותיים ומרשימים כפי שהיה בתקופות הטובות של המועדון. שמות כמו דויד אגאנסו, ז'רום לרואה, פאבריס פרננדס, כריסטיאן אלברז, דרק בואטנג וסבסטיאן אבראו הם סוג של שחקנים זרים שבבית"ר יכולים רק לחלום עליהם בימים אלה.

מסע&"ת אבראו (גיא בן זיו) (צילום: מערכת ONE)
מסע&"ת אבראו (גיא בן זיו) | צילום: מערכת ONE

בית"ר מסתפקת (לפחות עד לחלון העברות של ינואר) בזר אחד בלבד: אנדריי פילאבסקי. מיגל פורטיז'ו, כאמור, כבר שוחרר. באופן יוצא דופן, יצא כך ששניהם הוחתמו בקבוצה במקרה. פילאבסקי הוא שחקן מכבי חיפה כשרק פציעה שלו גרמה לאלישע לוי להביא בלם אחר במקומו. בחיפה לא רצו שהבלם שנרכש בקיץ האחרון יעביר עונה שלמה ביציע ויעקב שחר החליט להשאילו לבית"ר ללא תמורה כשהוא זה שמשלם את משכורתו. פורטיז'ו הגיע לבית"ר בצורה מוזרה. עוד כשדוד אמסלם היה מאמן הקבוצה הוא קיבל במהלך אחד האימונים של הקבוצה בבית וגן הודעה ממנהל הקבוצה מנחם נידם על כך שמגיע בלם חדש לקבוצה. נידם היה רק זה שהעביר את ההודעה לאמסלם שמצידו לא הבין על מה מדובר: "איך מביאים בלם מבלי שאני יודע, מה זה הדבר הזה? מי זה? לא מקובל עלי". לאחר אותו אימון כשאמסלם הבין שהבלם (פורטיז'ו) יגיע על חשבונו למבחנים ולהתרשמות הוא החליט לא לפוצץ את הסיפור וגם לא רצה לפגוע בבלם שעשה את הדרך מארגנטינה והסכים לתת לו להתאמן עם הקבוצה.

פורטיז'ו לא הוחתם בקבוצה למרות שהתאמן כחודש עם שחקני בית"ר. גם כשהעונה התחילה, פורטיז'ו עדיין לא חתם על חוזה ורק פציעה של מתן בראשי במשחק הראשון של הקבוצה מול הפועל עכו הביאה את המאמן יובל נעים להחתימו במיידי. מאז פורטיז'ו פתח לא מעט בהרכב אך לא הוכיח עליונות כפי שמצופה משחקן זר על פני הבלמים האחרים בקבוצה כמו תומר בן יוסף ובראשי. לאחרונה הוא ירד לספסל כשאת מקומו תופס בראשי שעושה עבודה טובה. פורטיז'ו לא סיפק את הסחורה עד כה וסיים את דרכו בקבוצה. מבחינת נעים, פילאבסקי הוא הבאנקר שלו בחלק האחורי, בבית"ר מרוצים מהרכש שקיבלו במתנה משחר. פילאבסקי מוערך מאוד ובבית"ר אומרים כי הוא ייצב את ההגנה ומשרה ביטחון ושקט בחלק האחורי.

מיגל פורטיז´ו. סיפור ארוך ומוזר (יוסי ציפקיס) (צילום: מערכת ONE)
מיגל פורטיז´ו. סיפור ארוך ומוזר (יוסי ציפקיס) | צילום: מערכת ONE

הסקאוט של הקבוצה איתן מזרחי לא היה זה שהביא את פורטיז'ו וגם לא את פילאבסקי. דווקא את החלוץ לאורנדו פאסוס מצא מזרחי בברזיל והצליח להביא אותו למבחנים, בבית"ר רצו להחתים את פאסוס אך לא הצליחו לקבל את השחרור שלו מקבוצתו בברזיל וחלון העברות של הקיץ נסגר. יחד עם זאת בבקרה לא הקלו על בית"ר בנושא החתמת שחקנים בקיץ בשל הקשיים הכספיים של המועדון ולכן נאלץ הברזילאי להמשיך ולהתאמן עם בית"ר עד היום כשבחלון העברות של חודש ינואר הקרוב הוא צפוי לחתום בקבוצה אחרי שכבר סוכמו תנאיו. העובדה שהחלוץ מתאמן עם הקבוצה ששוכרת לו חדר בבית מלון וגם אישרה לו לקחת רכב מחברת "אלדן" מוכיחה שבמועדון עושים מאמצים לתת לפאסוס הרגשה שהוא חלק מהמועדון על מנת שלא יילך לקבוצה אחרת. מבחינת נעים הוא רוצה להחתים את פאסוס במיידי גם אם לא יגיע הכסף שצפוי להעביר ארקדי גאידמק.

לקראת חלון העברות של ינואר יובל נעים צופה בלא מעט שחקנים המוצעים לקבוצה: בלם מגן ימני ושמאלי, חלוצים וקשרים עם רגל שמאל. סוכנים מעמיסים על יובל לא מעט דיסקים עם ביצועים של שחקנים וגם הסקאוט, מזרחי מאתר שחקנים שיובל נעים עוקב אחריהם.

אנדריי פילאבסקי (יוסי ציפקיס) (צילום: מערכת ONE)
אנדריי פילאבסקי (יוסי ציפקיס) | צילום: מערכת ONE

אפילו פילאבסקי המליץ לנעים על בלם שעשוי להגיע להתרשמות בבית"ר. בגלל בעיות תקציב בית"ר מחפשת שחקנים זולים, אם אפשר צעירים מבטיחים שאולי בעתיד יהיה ניתן למכור אותם. חלק מהחיפושים נעשים גם אחרי שחקנים בהשאלה ובבית"ר של העונה הנוכחית הכול בסופו של דבר זה עניין של כסף.

גורמים בבית"ר מסבירים: "לא יהיה נכון לומר שאנחנו מתפשרים בנושא הרכש אם וכאשר יהיה, אבל בהחלט כשאנחנו באים לבחור שחקן אנחנו קודם כל מסתכלים על תג המחיר שלו ואחרי זה צופים בקלטות ואם הוא מרשים מביאים אותו למבחנים בקבוצה בדרך כלל על חשבונו. לא תמיד קל לשכנע שחקן לעשות את זה, בחלק מהמקרים הסוכן של אותו שחקן מסכים לשלם כרטיס טיסה וכמה ימים בבית מלון רק כדי שיגיע להתרשמות בבית וגן. אבל הזמנים השתנו, פעם הכול היה הפוך, פעם בבית"ר היו בוחרים שחקני רכש בצורה אחרת: קודם כל היו מאתרים שחקן איכותי בעל רקורד מרשים, רואים קלטות ואז מביאים אותו לחתום בקבוצה. הכסף בבית"ר לא היה הבעיה אז את הנושא הכספי היו תמיד משאירים לסוף".