אדם עושה סקי (צילום: mako)
אדם עושה סקי. לא פשוט לכופף ככה את הרגליים | צילום: mako

לפני שקונים כרטיס טיסה לאתר סקי בשווייץ, באוסטריה או בבולגריה, יש לזכור שהכושר הגופני הוא הכרחי לכל פעילות, כולל גלישה. אנשים שלא זזים יותר מידי צריכים להתחיל להתאמן כחצי שנה לפחות לפני הסקי. אלה מכם שזזים קצת יותר צריכים להמשיך בזה.

רונן סורינוב, מאמן כושר ברשת מועדוני הכושר SWEATSTAR, עם ניסיון של 21 שנים בגלישת סקי, מדגיש כי מדובר בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית ביותר, הדורשת הכנה מקדימה למאמץ הגופני. אז אל תרוצו מהר להר הקרוב לבתיכם ותקשיבו קודם לכמה עצות באדיבותו.

לכולם מומלץ לבנות תוכנית אימונים אישית הבנויה בצורה הדרגתית ועובדת על קבוצות השרירים העיקריות בגלישת סקי - שריר התאומים, הארבע הראשי ורצועת הכתפיים סופגים את עומס הגוף בסקי, על כן יש לעבוד על שרירים אלה. נסו כמה תרגילים שיעזרו לכם להתכונן:

שפיפה (SQUAT) - התרגיל מחזק את שרירי הירך אשר עובדים שעות נוספות במהלך הסקי. יש לעמוד בפיסוק ברוחב האגן, ולשמור על גב זקוף ומאונך לקרקע לכל אורך התרגיל. כעת, התכופפו מטה בתנועת ישיבה כאשר הישבן פונה אחורה ולמטה ואז עלו חזרה מעלה לעמידה זקופה, וחוזר חלילה. שימו לב שהברכיים לא נמצאות קדימה מכפות רגליכם. כדאי לפרוש את הידיים קדימה כשהן מקבילות לקרקע כדי לשמור על שיווי משקל. יש לבצע 15 חזרות ב-3 סטים.

גולשים באתר סקי (צילום: Shutterstock)
גולשים באתר סקי. תרוצו, ואז תזמינו כרטיסים | צילום: Shutterstock

שימוש בכדור בוסו - שמירה על שיווי משקל היא הכרחית לעוסקים בסקי. מומלץ לעמוד על כדור הבוסו בזהירות ולנסות לשמור על שיווי משקל מלא.

שימוש בספסל משופע - עבודה על שרירי הבטן והגב עוזרת לשפר את היציבה ושומרת על שיווי משקל. יש לשכב על הגב על גבי ספסל או כיסא בשיפוע שלילי (כאשר הרגליים מוגבהות והראש קרוב לקרקע) ולבצע כפיפות בטן- פעולה זו מחזקת את שרירי הבטן בצורה משמעותית יותר מאשר כפיפות בטן שנעשות במישור. ניתן לבצע את התרגילים הנ"ל על גבי כדור פיטבול.

הרחקת כתף - הנפות ידיים לצדדים עם משקוליות יד, מקובל לתרגל את תרגיל זה עם הנפות ידיים עד גובה הכתף. תרגיל זה עובד על רצועת הכתפיים שעובדת בצורה מאסיבית במהלך פעילות הסקי.

מתיחות - חשוב לבצע מתיחות לפני ואחרי האימון, על מנת למנוע מצב שבו קבוצות השרירים שעברו פעילות מאומצת לא יישארו תפוסים ומתוחים. מומלץ לעמוד על מדרגה על גבי כריות כף הרגל ולבצע כפיפה ופשיטה במפרק הקרסול, המכונה גם פלקס ופוינט. בנוסף מומלץ לבצע סיבובי כתפיים וסיבובי ברכיים, שכן הלחץ על המפרקים הוא גדול.

הסקי דורש מאמץ, ולכן יש להקפיד על תזונה נכונה לפניו ולאחריו. לפני פעילות, מומלץ לאכול ארוחה שמורכבת מפחמימות וסוכר מורכב שתספק אנרגיה מספיקה. אחרי הפעילות תאכלו ארוחה בשרית שתחזיר לגוף את כל האנרגיה.

יש להקפיד על לבוש חם וחליפה מקצועית, שכן במהלך הפעילות השרירים מתחממים ובמזג אוויר קר שכזה חשוב לשמור על איזון בין חום הגוף הפנימי לקור החיצוני.

מי שרוצה הכנה מקצועית יותר, יכול לקחת שיעורים פרטיים או זוגיים במקומות המדמים גלישה בפועל.  למשל בביה"ס לסקי סקי סקול בהרצליה שמכין גולשים פוטנציאליים מכל הגילאים והרמות להתמודדות עם המדרון.

אז יאללה, תתחילו לעבוד כדי שאחרי יומיים הגוף שלכם לא יכאב ולא תמצאו את עצמכם גולשים ליד המלון במזחלת במורד ערימת שלג קטנה, כששאר האנשים ישובים ברכבל בדרך להר של הגדולים.