גרנט. המצב של קבוצתו ממש לא טוב (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
גרנט. המצב של קבוצתו ממש לא טוב (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

גם לאחר שהמשכורות ניתנו לשחקני פוררטסמות', באיחור של שבוע, יו"ר איגוד השחקנים באנגליה (PFA), גורדון טיילור, חוזר ומביע את דאגתו מהתנהלות המועדון.

"זאת התנהלות שאינה מתאימה למועדון בפרמייר ליג וזו הסיבה שבליגה מודאגים", אמר היו"ר בעקבות האיחור השלישי השנה בתשלום לשחקניו של אברהם גרנט והשני מאז השתלט איש העסקים הסעודי, עלי אל-פראג', על הקבוצה בחודש אוקטובר האחרון.

טיילור גם הגיב על דברים שאמר מנהל פורטסמות', מארק ג'אקוב, שלפיהם החובות של הקבוצה נמוכים מה-60 מיליון ליש"ט עליהם דווח בתקשורת, אך סירב לספק מספר מדוייק.

לפי טיילור ”אי ידיעת סכום החוב המדוייק מדגים את המצב הבעייתי, שגורם לחשש כבד כל-כך בקרב האוהדים". היו"ר הוסיף שמצב העניינים הכלכלי של פומפי עלול להביא לגורל דומה לזה של לידס, קבוצת צמרת בליגה האנגלית בתחילת שנות ה-2000, שהדרדרות כלכלית הובילה אותה ב-2007 לליגה השלישית.

אחמד אל פראג´ עם מארק ג´אקוב (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
אחמד אל פראג´ עם מארק ג´אקוב (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

האי סדר הכלכלי גורם לביקורת להישמע גם מבית. שוער הקבוצה בן ה-39, דייויד ג'יימס, לא היסס והשמיע דברי ביקורת. "מי היה מאמין שבעקבות הצלחות כמו זכיה בגביע והשתתפות בגביע אופ"א נגיע לאסון שכזה?”, תמה ג'יימס שהאשים את מדיניות חלוקת המענקים הפזרנית.

ג'יימס מועמד לעבור בחלון ההעברות לקבוצה אחרת, יחד עם שחקנים נוספים דוגמת יונס קאבול, נאדיר בלחאדג' וארנה דינדאנה, על מנת לשפר את התזרים הכספי של הקבוצה. פורטסמות' דורשת 14 מיליון ליש"ט עבור קאבול, בו מעוניינות סנדרלנד ומנצ'סטר סיטי, אך תיאלץ כנראה להסתפק בהצעה שהגיעה מהסיטי, 7 מיליון ליש"ט עבור הבלם.

כזכור, עקב חובות המועדון הוטל על הקבוצה איסור לרכוש שחקנים חדשים במהלך ינואר. המנג'ר, אברהם גרנט, ייאלץ לבנות סגל קשוח שיוכל להתמודד בקרבות התחתית.

דייויד ג´יימס (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
דייויד ג´יימס (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

בתוך כך, כאילו על מנת לזרות עוד מלח על פצעיה הכלכליים הפעורים של פומפי, מפרסם ה"גרדיאן" את כמה מהעסקאות הגרועות של השנים האחרונות, חוזים עם כדורגלנים אותם העיתון הבריטי מכנה כ"בזבוז כסף".

באופן לא מפתיע הוא בחר בפורטסמות' כמי שביצעה שתיים מעסקות הרכש הבזבזניות והלא משתלמות ביותר. הראשונה היא קניית ג'ון אוטקה ב-2007, כאשר 7 מיליון ליש"ט, שיא מועדון, עשו את דרכם לרן הצרפתית. מאז הניגרי פתח בהרכב ב-31 משחקים בלבד והבקיע רק שבעה שערים בכל המסגרות. מיותר לציין כי ניגריה החליטה שלא לזמנו לסגל לקראת אליפות אפריקה שנפתחה.

אך לאוטקה יש גם סיבה לחייך והיא החוזה לארבע עונות שמבטיח לו 80 אלף ליש"ט לשבוע. אם החוזה לא יופסק, יסתכם הבזבוז של פומפי על החלוץ בכ-23 מיליון ליש"ט.

אוטקה מול וורנוק ודאן (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
אוטקה מול וורנוק ודאן (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

בזבוז משווע נוסף של הקבוצה הוא רכישת השותף הפוטנציאלי של אוטקה לחוד, דייויד נאג'נט, עליו הוציאה 6 מיליון ליש"ט, שבתקופתו של הארי רדנאפ כמנג'ר לא זכה להיכלל בהרכב והקיץ הועבר בהשאלה לברנלי.

חברת הייעוץ הפיננסי "דלויט" מדגישה כי המשכורות הם עוול כלכלי גדול על המועדונים, הרבה יותר מסכומי ההעברה. החברה בדקה ומצאה שב-2008 הוציאו מועדוני הליגה האנגלית 675 מיליון ליש"ט בגין דמי העברה, לעומת 787 מיליון ליש"ט על משכורות באותה שנה.

דוגמה נוספת לחוזה שהוא אסון כלכלי בתחום הרכש מגיעה מליברפול שהביאה את ראיין באבל מאייאקס ב-2007 תמורת 11.5 מיליון ליש"ט. הקשר ההתקפי חתם על חוזה לחמש שנים עם משכורת של 45 אלף ליש"ט לשבוע ולמרות 17 שערים ב-101 משחקים בכל המסגרות, בליברפול מאוכזבים ומנסים לשדך להולנדי קבוצה בחלון ההעברות, עדיין ללא הצלחה.

בניון (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
בניון (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

לשם השוואה לדוגמאות שלעיל, הקשר המצויין של ארסנל, ססק פברגאס, זוכה למשכורת של 60 אלף ליש"ט בשבוע, והוא כידוע מספק את הסחורה.