וינס ולינדה מקמהן. המנכ"לית לא נבחרה (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
וינס ולינדה מקמהן. המנכ"לית לא נבחרה (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

האם היאבקות רעה לפוליטיקה? סבירות גבוהה שהתשובה חיובית. מערכת הבחירות של הרפובליקנית, לינדה מקמהן, שהתמודדה על תפקיד בסנאט מטעם מדינת קונטיקט, הסתיימה על הקרשים.

לינדה משמשת כמנכ"לית ה-WWE והיא אשתו של וינס מקמהן, מהאנשים המזוהים עם ענף ההיאבקות הבידורית והבעלים של ה-WWE. למרות הסחף בארה"ב נגד מפלגתו של ברק אובמה, מקמהן לא הצליחה לרתום לטובתה את התמיכה ברפובליקנים והפסידה בהפרש של חמישה אחוזים למועמד הדמוקרטי, ריצ'ארד בלומנטאל.

אחת הטענות נגד מקמהן וה-WWE היא שנאת הנשים שבאה לידי ביטוי באירועי ליגת ההיאבקות הפופולארית. לדוגמא, זכור המקרה בו דרש הבעל וינס מהמתאבקת טריש שטראוס לנבוח כמו כלבה. 

במהלך הקמפיין שלה ניסתה מקמהן לנתק את עצמה מהזיהוי המוחלט עם ההיאבקות, אך ללא הצלחה. יחד עם זאת, לקראת סוף המרוץ, ארגון ה-WWE הבטיח להעניק לכל מי שישתתף בבחירות בקונטיקט מרצ'נדייז של כוכבי ההיאבקות. 

אדרטייקר (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
אדרטייקר (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

בנאום התבוסה שלה הודתה מקמהן לאנשים שליוו אותה בקמפיין במהלך השנה האחרונה והכריזה כי תמשיך במאבקה "להשיג עבודות" לאנשי קונטיקט. מיד לאחר פרסום תוצאות המדגם, בעשר בלילה שעון ארה"ב, התקשרה מקמהן לבלומנטאל, התובע הכללי של קונטיקט בשנים האחרונות, וכמו ספורטאית אמיתית, בירכה אותו על נצחונו, למרות ההפרש הדחוק בין המתמודדים. 

ארגון ההיאבקות של המקמהנים היה ידוע בעבר כ-WWF וזכה להצלחה פנומנלית בשנות ה-80 וה-90 עם מתאבקים כגון האלק קוגן, האנדרטייקר, רייזור ראמון, ברט הארט. בנוסף למתאבקים ידועים, ישנם גם אירועים שזכו למיתוג והצלחה שיווקית כגון 'רסלמאניה'. בשנים האחרונות, עקב שינוי בטעמו של הקהל האמריקני, ספג ענף ההיאבקות הבידורית הפסדים כספיים והחלו בתהליך הבראה כלכלי.

שון מייקלס ו-וינס מקמהן (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
שון מייקלס ו-וינס מקמהן (GettyImages) | צילום: מערכת ONE