סטמפורד ברידג'. האצטדיון החדש מתרחק (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
סטמפורד ברידג'. האצטדיון החדש מתרחק (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

 בתום ישיבה סוערת של בעלי המניות של צ'לסי, הוחלט כי המועדון לא ירכוש בחזרה את זכויות האחזקה בסטמפורד ברידג', מה שמפחית באופן משמעותי את הסיכויים כי צ'לסי תעזוב את אצטדיונה הביתי לטובת משכן חדש וגדול יותר, בעל קיבולת של כ-60 אלף צופים. צעד כזה צפוי היה להגדיל את הכנסות הכחולים, אשר עם כניסת תקנות הפייר פליי, יאלצו לוותר על הזרמת כספים מאסיבית מצד הבעלים, רומן אברמוביץ'.

על מנת להעביר לחיקה את הזכויות לסטמפורד ברידג' מהמלכ"ר (מוסד ללא כוונות רווח), 'צ'לסי פיטץ' אוונרס', בעלי המניות היו צריכים לתמוך במהלך ברוב של 75 אחוז. בתום ההצבעה נספרו רק 61 אחוז המצדדים בצעד הזה והמהלך נדחה לעת עתה.

העברת הזכויות של האצטדיון נעשתה בשנות ה-90 כאשר הקבוצה הייתה נתונה במשבר כלכלי ונוצר חשש כי צ'לסי תיאלץ לוותר על כל נכסיה, כולל מגרשה הביתי. במצב הנוכחי צ'לסי אינה יכולה למכור את סטמפורד ברידג', המכיל מקום לקהל של 42 אלף איש בלבד, על מנת לגייס את הכסף הנחוץ לבניית אצטדיון חדש.

רומן אברמוביץ´ (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
רומן אברמוביץ´ (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

היו"ר, ברוס באק, אמר בשם הנהלת המועדון והבעלים רומן אברמוביץ' כי הם חשים אכזבה לנוכח ההחלטה אבל יכבדו את קולם של בעלי המניות.

עם זאת, באק רמז כי ימשיך בניסיונות למצוא אפשרויות למימון אצטדיון חדש: "ניפגש עם אברמוביץ' ושאר חברי הדירקטוריון ונחליט מה, אם בכלל, ניתן לעשות כדי להצעיד את העניינים קדימה. כולנו אוהדי צ'לסי ואני יכול רק לקוות שבשבת, כולנו יחד, נתמוך במועדון ונקרע לארסנל את הצורה".

סטמפורד ברידג' הינו אחד האצטדיונים הוותיקים באנגליה שנפתח לראשונה לקהל ב-1876. פעמיים עבר שיפוץ והרחבה- בתחילת המאה ה-20 וכן בשנות ה-90. למשך עונה אחת 1997/8, שימש גם את קבוצת הפוטבול האירופית, הלונדון מונרכ'ס.

ברוס באק. עם כל הכבוד לאצטדיון, הראש שלו במשחק מול ארסנל (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
ברוס באק. עם כל הכבוד לאצטדיון, הראש שלו במשחק מול ארסנל (רויטרס) | צילום: מערכת ONE