צ´זארה פראנדלי. קיבל את המפתחות לנבחרת (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
צ´זארה פראנדלי. קיבל את המפתחות לנבחרת (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

מרצ'לו ליפי מוביל בדרום אפריקה את איטליה למונדיאל שני ומנסה להיות המאמן הראשון שמשלים זכיה שניה ברציפות, אך גם אם ייכשל, בארץ המגף לא משאירים דברים ליד המקרה וכבר דאגו למנות מאמן שיחליף את ליפי אחרי הטורניר, לא משנה איך תסיים אותו הסקוודרה אזורה.

מדובר בצ'זארה פראנדלי, מי שהדריך את פיורנטינה בחמש השנים האחרונות והוביל את הקבוצה מפירנצה להישגים יפים. בהדרכתו הדיחה הויולה את ליברפול משלב הבתים ואם לא היתה סופגת שער אדיר מאריאן רובן ומודחת בגלל שערי חוץ מליגת האלופות, היתה עשויה להגיע רחוק מאוד במפעל.

פראנדלי נולד ב-1957 בעיירה קטנה ליד ברשיה. הקבוצה הבוגרת בה נטל חלק כשחקן פעיל היתה קרמונזה ב-1974. אחרי ארבע שנים בקבוצה הקטנה עבר פראנדלי הקשר לאטלנטה וב-1979 הגיע ליובנטוס. במהלך שש עונות אצל הגברת הזקנה זכה בשלוש אליפויות וב-1990 סיים את באטלנטה.

מכאן, לא מפתיע שאת קריירת האימון שלו החל פראנדלי בקבוצת הנוער של אטלנטה, המועדון הראשון בסרייה A שבו שיחק וגם סיים את הקריירה ככדורגלן. 

לאחר שבע עונות בקבוצת הנוער של המועדון, עם הפסקה ב-93/4 לטובת הקבוצה הבוגרת של המועדון שהסתבך באותה עונה בליגה השנייה, עבר ב-97' לאמן את לצ'ה.

פראנדלי פוטר מהקבוצה מדרום איטליה כבר באמצע העונה והמועדון שקלט אותו היה הלאס ורונה, אז הקבוצה הבכירה של העיר, שבשנים האחרונות נשלטת על ידי קייבו ורונה.

אחרי שתי עונות הוליך המאמן את הקבוצה מהעיר של רומיאו ויוליה אל הליגה הבכירה ולאחר מכן הוביל את ונציה הקטנה למקום התשיעי בסרייה A, הישגים שעוררו את תשומת הלב של פארמה, שהחתימה אותו.

היתה זו קפיצת מדרגה משמעותית מבחינת פראנדלי וכמאמן פארמה הוא אף זכה להכרה לאומית. בשנות ה-90 זכתה פארמה בגביע המחזיקות ובגביע אופ"א וכן בשני גביעים איטלקיים. עם פתיחת שנות האלפיים ציפו לשחזר את ההצלחה. פראנדלי הצטרף מיד לאחר זכיית המועדון בגביע האיטלקי ב-2002.

פראנדלי עשה שינויים במחזיקת הגביע, כשמכר את פאביו קנבארו, מרקו די ואיו ויוהאן מיקו והחתים כישרונות צעירים כגון אדריאנו, אדריאן מוטו, דניאלה בונרה ואלברטו ג'ילארדינו.

מוטו ואדריאנו הפכו לצמד קטלני בהתקפה וכבשו במשותף 41 שערים. מוטו פגש באותה עונה בפארמה את מיודענו השוייצרי, סבסטיאן פריי, מרקו מרקיוני, ג'ילרדינו וכמובן את פראנדלי, עימם עשה היכרות מחודשת מאוחר יותר בפיורנטינה.

פראנדלי (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
פראנדלי (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

המאמן התקדם עוד שלב בסולם הדרגות האיטלקי והגיע לרומא, ודווקא כשנראה היה שהכל הולך לו חלק, לאחר מספר חודשים בלבד בג'יאלורוסי, הוא נקלע לבעיות אישיות עם אשתו, בגללן נאלץ לפרוש לתקופה של כמעט שנה מעולם הכדורגל. לאחר פסק הזמן הכפוי פסע צעד אחורה למועדון מפירנצה.

פראנדלי (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
פראנדלי (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

כמו בפארמה, גם עם פיורנטינה הראה פראנדלי את המגע המיוחד שלו עם צעירים. בשנתו הראשונה בתפקיד, 2005, הביא לקבוצה את ריקרדו מונטוליבו המוכשר מאטלנטה, אז בן 20 בלבד. לפראנדלי היה אז הרכב קבוע שרץ היטב יחד, כך שאת ההזדמנות למקום ב-11 קיבל מונטוליבו שנתיים אחר כך.

מאז הקשר המצויין פורח, כאשר בתחילת השנה קיבל מפראנדלי גם את סרט הקפטן. מונטוליבו גם זכה לזימון לסקוודרה אזורה של ליפי ובתיקו המאכזב מול פראגוואי היה אחד מהבולטים.

מונטוליבו (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
מונטוליבו (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

שחקן צעיר נוסף שעשה חיל בוויולה תחת פראנדלי הוא לורנצו דה סילבסטרי, מגן ימני עם מסלול נאה בנבחרות הנוער השונות של איטליה, שהגיע בתחילת העונה מלאציו.

צעיר נוסף שזכה לאמונו של מאמן האזורה הבא הוא הסרבי אדם לג'ג'יץ', שטרם מלאו לו 19. לג'ג'יץ' כבר היה על הכוונת של מנצ'סטר יונייטד ואלכס פרגוסון, אבל בדצמבר 2009, לאחר לחץ שהפעיל פראנדלי, הוחתם בתמורה ל-8 מיליון יורו שעשו את דרכם לפרטיזן בלגרד.

לורנצו די סילבסטרי (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
לורנצו די סילבסטרי (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

לאחר מקום רביעי אשתקד, שהבטיח מקום באופ"א, פראנדלי לא הרשים בליגה ופיורנטינה סיימה במקום ה-11, אך היציבות שהוא מביא, טיפוח הצעירים וההצלחה העונה מול הגדולות של אירופה בליגת האלופות הספיקו לקברניטי נבחרת איטליה כדי לתת לו צ'אנס.

מפראנדלי מצופה להצעיר את סגל הנבחרת באופן משמעותי וליצור את איטליה של העתיד, לאחר שנים בהן דבקה בה תדמית של נבחרת מזדקנת ולא מתחדשת, לרוב בצדק. 

אין לו גביע הפעם אבל יש לו פנים יפות (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
פאביו קנאברו (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

מחליפו בפיורנטינה יהיה הסרבי סיניסה מיכאלוביץ', הזכור כקשר קשוח ובעל בעיטת תותח. לאחר שנתיים בלבד של אימון, בבולוניה ובקטאניה, גם מיכאלוביץ' זוכה לשדרוג משמעותי.