מלבד שערים מכריעים, גאווה לאומית, סכומים אסטרונומיים עבור זכויות שידור ונגיחות בחזה, אירועי ספורט בסדר הגודל של המונדיאל אוצרים בקרבם מיליארדי ראנדים המגולמים בסחורה ומרצ'נדייז הנמכרים לקהל הנלהב.

אלא שכמו בכל עסק מצליח, יש מי שירוויח ממנו בצורה לא חוקית. שבוע לפני שריקת הפתיחה תעשיית הזיופים בדרום אפריקה פורחת ומצליחה מאי פעם, בעוד הספקים הרשמיים של פיפ"א תולשים שערותיהם בתסכול.

אחת הסיבות הבולטות לתעשיית הזיופים היא העובדה שדרא"פ היא לא מדינה מהעשירות בעולם והקהל המקומי הצמא למזכרות מאליפות העולם הראשונה באפריקה פשוט לא יכול להרשות לעצמו לכלות את משכורתו החודשית על חולצה מקורית של קטלגו אמפלה.

המשטרה המקומית אמנם מחרימה את הפריטים המזויפים בכל הזדמנות וגם הזהירו את הציבור שלא לרכוש סחורה מזויפת, אך הדבר אינו מונע מהעבריינים המיומנים להרוויח את לחמם.

חולצה בדרום אפריקה. הייתם מבחינים בהבדל? (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
חולצה בדרום אפריקה. הייתם מבחינים בהבדל? (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

"על כל מי שמגיע לדרא"פ, בין אם הוא אזרח או מבקר לרגל המונדיאל, להימנע מתמיכה בשוק הלא-חוקי" אמר וישנו נאיידו, דובר המשטרה המקומית, "הזיופים גורמים לכך שיותר ויותר אנשים הגונים מאבדים את עבודתם. הדוגמה הבולטת לכך היא חולצתה הרשמית של הבפאנה-בפאנה, שאמורה להיות מיוצרת כאן על ידי אנשינו, אך לא כך הדבר".

כרטיסים (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
כרטיסים (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

לאחרונה החרימה המשטרה משלוח של חולצות מזויפות בשווי 2 וחצי מיליון דולר שיוצרו בסין. מחירה של חולצה רשמית של נבחרת דרא"פ הוא 85 דולר, בעוד אחת מזויפת עולה לאוהד המשולהב כ-15 דולר בלבד.