באג´יו מחטיא את הפנדל בגמר בארה"ב (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
באג´יו מחטיא את הפנדל בגמר בארה"ב (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

אמנם רק לפני 16 שנה התקיים הגביע העולמי בשטחה, אבל המעצמה הכלכלית מספר אחת בעולם שיכולה לספק את כמות הגדולה ביותר של אוהדים וצופים במונדיאל, ארה"ב, עדיין נחשבת למארחת אטרקטיבית עבור פיפ"א לטורניר ב-2022. במיוחד אם לוקחים בחשבון את העובדה ש-90 אחוז מהכנסות ארגון הכדורגל העולמי באות מאליפויות העולם.

ארה"ב מנפקת בינתיים קמפיין מנומנם יחסית, כשאת עיקר תשומת הלב מושכת קטאר, בזכות תומכים דוגמת זינדין זידאן ופפ גוארדיולה, גבריאל בטיסטוטה ורונאלד דה בור, אך כידוע, את הכסף סופרים במדרגות, והאמריקאים טרם אמרו את המילה האחרונה.

דווקא היפנים, שמתמודדים גם כן על האירוח ב-2022, היו אלה שהזכירו כי האמריקאים כאן ומי שלא רואה בהם מועמדים לזכייה באירוח, מוטב שישקול זאת שוב. "בכל הקשור לתכולת אצטדיונים ולמספר הצופים קשה להתחרות באמריקה. המספרים הללו מתורגמים להכנסות והכנסות זה מה שפיפ"א רוצה", כך התבטא ג'ונג'י אוקורה, יו"ר הקמפיין היפני לאירוח המשחקים.

את הקמפיין האמריקאי מוביל דייויד דאונס, מנכ"ל יוניויז'ן, רשת הטלוויזיה בשפה הספרדית. לו מסייעים בין היתר בכירי הכדורגל בארצו, המיליארדר וראש עיריית ניו יורק, מייקל בלומברג, מושל קליפורניה, ארנולד שוורצנגר, הבמאי ספייק לי והמתאגרף לשעבר, אוסקר דה לה הויה. גם הנשיא לשעבר ביל קלינטון, תורם לקמפיין מזמנו ומיוקרתו.

אצטדיונים לא חסר בארה"ב, כשבין אלה שנבחרו למונדיאל 2022 נמצא הרוז בול בפסדנה, קליפורניה, בו התקיים הגמר של 1994, אצטדיון הקאובויס בדאלאס, שאירח בשנה שעברה את משחק האולסטאר ב-NBA ובעוד כחודש יערך בו הסופר בול, גמר ה-NFL, אצטדיון המדולאנדס החדש שנחנך השנה בניו ג'רזי לאחר השקעה של 1.6 מיליארד דולר, ההיכל הביתי של הג'יאנטס והג'טס מליגת הפוטבול, שיארח את הסופרבול של 2014. בכל אלה מעל 80 אלף מקומות ויכולים לארח את הגמר.

אצטדיון הקאובויס. אחרי האולסטאר, גם המונדיאל יגיע לדאלאס? (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
אצטדיון הקאובויס. אחרי האולסטאר, גם המונדיאל יגיע לדאלאס? (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

אמנם העובדה שארה"ב אירחה את הטורניר ב-1994 תמנע מכמה מחברי פיפ"א לבחור בהם שוב, אך אין ספק שהתייחסות האמריקאים לכדורגל השתנתה מאז.

שנתיים לאחר אותו מונדיאל נפתחה באימפריה הצפונית ליגת כדורגל מקצוענית, לראשונה, שכבר הצליחה למשוך כדורגלנים מובילים כמו דייויד בקהאם ותיירי הנרי. כמו כן, נבחרת ארה"ב כבר אינה נמושה כבעבר אלא קבוצה מגובשת וחזקה כפי שהוכיחה במונדיאל האחרון ובטורניר הפדרציות לפני כן, כאשר הצליחה לגבור על ספרד.

ביל קלינטון וספ בלאטר. הנשיא לשעבר גויס למען המשימה (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
ביל קלינטון וספ בלאטר. הנשיא לשעבר גויס למען המשימה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

בנוסף, גם הקהל האמריקאי, הצמא לכל סוג של ספורט, הצליח סוף סוף לקבל את הכדורגל כענף לגיטימי. לאחר התעלמות כמעט מוחלט של הציבור האמריקאי ממונדיאלים ב-1990 וב-1998, השנה בדרום אפריקה כמות האוהדים הגדולה ביותר הגיעה מארה"ב, יותר מכל מדינה אחרת.

גם נושא זכויות השידור יעמוד לזכותם, כאשר רשתות הטלוויזיה יעשו הכל כדי להפוך את המשחקים לחוויה מיוחדת, כפי שיודעים לעשות בטלוויזיה האמריקנית. יחד עם קלינטון, יסע לציריך גם השחקן מורגן פרימן, כדי להשפיע על חברי הוועדה הבוחרת. עם שני כוכבים כאלה, בנוסף לעוצמה כלכלית בלתי ניתנת לתחרות, אפשר להבין מדוע ביפן, כמו גם בקטאר, מודאגים.