אלמוג כהן. הנציג שלנו בבונדסליגה (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
אלמוג כהן. הנציג שלנו בבונדסליגה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

כל חובבי הכדורגל האיכותי התקשו להסתיר את התלהבותם מנבחרת גרמניה בקיץ האחרון. המפעלים האירופיים בשנתיים האחרונות מראים כי האטרקטיביות זולגת גם אל המועדונים והתוצאות בהתאם - הבונדסליגה עלתה למקום שלישי בדירוג הליגות של אופ"א, כאשר הקבוצות הגרמניות צפויות ליהנות מנציגה נוספת בליגת האלופות, רביעית במספר, על חשבון הליגה האיטלקית.

אז מה ההסבר להצלחה הגרמנית? אחת הסיבות קשורה לכסף. "בשאר הליגות, השחקנים הטובים נמכרים לקבוצות גדולות, כאשר רק מעט מועדונים בכל ליגה מבטיחים תנאים גבוהים", אמר מרקוס בארק, סופר כדורגל גרמני, ל'דויטשה וולה'. "בגרמניה, המועדונים משלמים היטב ובזמן. הם מנוהלים טוב מאוד ומשתמשים בכסף כדי לפתח שחקנים צעירים ולתמוך בהם".

כדוגמא מציין בארק את לאהם ושוויינשטייגר, אשר למרות החיזורים מצד מועדוני הענק של אירופה, נשארו בבאיירן מינכן.

"הבונדסליגה מושכת כסף, מגייסת כסף ושומרת את הכסף אצלה", מוסיף בארק, שמזכיר כי הליגה הגרמנית היא בעלת ממוצע הצופים הגבוה ביותר בעולם הכדורגל. המחיר הסביר לכרטיס עוזר לכך כמובן. כרטיס כניסה ממוצע לאצטדיון בליגה הגרמנית עולה 20 יורו לעומת 120 יורו שנאלץ לשלם מי שרוצה לראות משחק בפרמייר-ליג, בחלק מהאיצטדיונים.

מאריו גומס (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
מאריו גומס (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

"בגרמניה רוב המועדונים לא נמצאים בחובות, אז הכסף נשאר בקופה ואפשר להשקיע אותו", מציין בארק הבדל נוסף לעומת הליגה האנגלית, שם לרוב הקבוצות יש חובות, מה שגורר תשלום בריבית. אין ספק כי נציגה רביעית בצ'מפיונס תגדיל את פוטנציאל הרווחים של הליגה הגרמנית בעיני ספונסרים גדולים ובמקביל תמשוך שחקנים טובים יותר למדינה הקפדנית והמסודרת.

השבוע התבררו מימדי הכישלון של הקבוצות האיטלקיות בליגה האירופית, כאשר סמפדוריה, פאלרמו ויובנטוס, לא עלו לשלב הבתים, כאשר רק נאפולי המשיכה הלאה. סמפדוריה גם לא הגיעה לשלב הבתים בצ'מפיונס לאחר מפגש מול ורדר ברמן.

שחקני פוזנאן חוגגים את השער נגד יובנטוס.jpg (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
שחקני פוזנאן חוגגים את השער נגד יובנטוס.jpg (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

אצל הגרמניות, שטוטגרט ולברקוזן המשיכו הלאה, לעומת דורטמונד שנכשלה. בעונה שעברה שלוש גרמניות הגיעו לרבע גמר המפעל - ברמן, וולפסבורג והמבורג. באלופות עלו לשמינית הגמר כל שאר האיטלקיות - מילאן, אינטר ורומא. גרמנית אחת נכשלה בצ'מפיונס, ברמן, לעומת שתיים שממשיכות הלאה - באיירן ושאלקה.