אוהדי אולימפיאקוס. מונעים כסף מהקבוצה(GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
אוהדי אולימפיאקוס. מונעים כסף מהקבוצה(GettyImages) | צילום: מערכת ONE

ממשלת יוון החליטה השבוע בהחלטה חסרת תקדים למנוע מכספי חסויות בסך כ-40 מיליון יורו להגיע לקבוצות הכדורגל במדינה, זאת בשל תופעת החוליגניזם החמורה במגרשי הכדורגל.

בתגובה, כינו ראשי מועדוני הכדורגל ביוון את החלטת הממשלה "סחיטה כלכלית". "מה שאנחנו צריכים זה דיאלוג ולא לשים ללעג את הליגה והקבוצות שנלחמות באופן קבוע גנד האלימות", נמסר מטעם הסופרליג, הליגה היוונית הבכירה.

החלטת שר הספורט היווני, פאניוטיס ביטאקיס, באה בעקבות אירועי אלימות קשים בסוף השבוע האחרון במשחק הגביע של אריס סלוניקי מול קבאלה ובדרבי החם של אתונה לפני השבוע, בין אולימפיאקוס לפנאתינאיקוס, במהלכו איבדה עובדת ביטחון ארבע מאצבעות ידיה.

"אזרחים יוונים חשים זעם ותסכול בליגה הסובלת מהעדר אמינות וכאשר שולטים בה חוקי הג'ונגל והאלימות העיוורת", אמר השר ביטאקיס לאחר ההודעה על ההחלטה לחלט את הכספים ביום שני.

מדובר על 40 מיליון יורו שאמורים היו להגיע לקבוצות באמצעות Opap, מועצת ההימורים היוונית בספורט, המחלקת את פרסי ההימורים להתאחדות והאגודות, כמו הטוטו בישראל.

23 מיליון יורו לא יעברו לסופרליג, כמו גם תשעה מיליון שהובטחו כתמיכה בקבוצות הליגה השניה והשלישית. שלושה מיליונים נוספים חולטו מכספי התאחדות הכדורגל היוונית, כמו גם חמישה מיליון על עסקאות מיוחדות עם הקבוצות הגדולות.

אוטו רהאגל (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
אוטו רהאגל. הנבחרת שלו כן תקבל כסף (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

עם זאת, כספי הספונסר לנבחרת היוונית, המשחקת במונדיאל הקרוב בדרום אפריקה, יועברו אליה כמתוכנן. ליוון מצפה התמודדות לא קלה בשלב הבתים עם נבחרות ארגנטינה, ניגריה ודרום קוריאה.

יוון שרויה כיום בקטסטרופה כלכלית, כשעליה להכריז תוך חודשיים לאיחוד האירופי על גיוס אגרות חוב בגובה 27 מיליארד יורו. את המהלך של האיחוד להצלת יוון מובילה גרמניה של אנגלה מרקל, הכלכלה הגדולה והחזקה באירופה. כאן מעניין להזכיר כי את יוון ידריך במונדיאל אוטו רהאגל הגרמני, שהוביל את הנבחרת לזכיה סנסציונית ביורו 2004.