פלאטיני. אף אחד לא מתמודד מולו(GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
פלאטיני. אף אחד לא מתמודד מולו(GettyImages) | צילום: מערכת ONE

האם אופ"א הינו ארגון דמוקרטי או שמא מדובר בשלטון שלא מאפשר חופש בחירה אמיתי? עד אתמול (רביעי) ניתן היה להודיע באופן רשמי על התמודדות לתפקיד הבכיר ביותר בארגון, נשיא פיפ"א, ועד כה רק אדם אחד ניצל זכות זאת, הנשיא המכהן ושחקן העבר, מישל פלאטיני.

הצרפתי רוצה כהונה של ארבע שנים נוספות וכרגע לא נראה שמישהו עומד בדרכו להגשמת שאיפתו. הבחירות, שככל הנראה יתקיימו לפרוטוקול בלבד, ייערכו ב-22 במרץ 2011 במהלך קונגרס אופ"א שיתקיים בפאריס.

בעבר גברו ההערכות כי פלאטיני יתמודד מול ספ בלאטר על תפקיד נשיא פיפ"א. הדיווח מהיום, כי פלאטיני מועמד יחיד לתפקיד אופ"א, מחזק את ההשערות לגבי דיל אפשרי בין הצרפתי לשוויצרי, שיעניק לבלאטר קדנציה נוספת נוספת ללא קריאת תיגר מצד הצרפתי, כאשר האחרון יוכל לרשת את נשיא פיפ"א בן ה-73 בבוא העת.

בלאטר, המכהן בראש פיפ"א מאז 1998, יתמודד על תקופת כהונה נוספת בשנה הבאה והוא מועמד טבעי לזכות, למרות הביקורת עליו ועל הארגון בראשו הוא עומד בעקבות ההחלטה על רוסיה וקטאר כמארחות המונדיאלים העתידיים.

במהלך הקונגרס בפאריס ייבחרו שאר נושאי המשרות הבכירים של אופ"א, כולל שבעה מבין 15 חברי הוועד הפועל של הארגון. לתפקיד זה ניתן להגיש מועמדות עד ה-22 בינואר.

פלאטיני מקדם באופ"א חזון של הקטנת פערים וקידום המדינות הקטנות באירופה, חזון שיושם העונה בצ'מפיונס ליג, כאשר נוצר לקבוצות האלופות מהמדינות הקטנות מסלול נוח יותר להגיע לבתים, שיטה ממנה נהנתה גם הפועל ת"א.

לוזון פלאטיני (דרור עינב) (צילום: מערכת ONE)
לוזון פלאטיני (דרור עינב) | צילום: מערכת ONE

כחלק ממדיניות זאת הודיעה אתמול אופ"א על העברת 13 מיליון יורו (60 מיליון שקל) עבור זכויות הפרסום והשילוט במשחקי הבית של הנבחרת וזכויות השידור במשחקי מוקדמות היורו ב-2016 ו-2018. 6.5 מיליון עבור כל קמפיין, עלייה משמעותית לעומת הסכום שהשיגה הנבחרת עבור הזכויות למוקדמות 2014 מחברת אינפרונט, 4 מיליון יורו, סכום שיא עד כה עבורה.