בעקבות התלונות על בחירת המארחות למונדיאל, מודיע בלאטר, חודש לפני הבחירות לנשיאות, על העברת הבחירה מהוועד הפועל לקונגרס, הכולל 208 נציגים לקראת ההתמודדות בבחירות לנשיאות פיפ"א בעוד חודש, 1 ביוני, שולף הנשיא המכהן ספ בלאטר שפן מהכובע - שינוי בהליך בחירת המארחות למונדיאל.
כזכור, הבחירה בתחילת השנה ברוסיה ובקטאר כמארחות של אליפויות העולם ב-2018 וב-2022, בהתאמה, גררה גל של ביקורות כלפי פיפ"א וטענות לשחיתות של חברי הוועד הפועל של הארגון, המחליטים בנושא, כשחלק מהטענות מגובות בהוכחות מצד כלי תקשורת בריטיים, שחשפו ליקויים חמורים.
בלאטר בן ה-75, שנמצא בתפקידו מאז 1998, מתמודד בבחירות מול יו"ר הקונפדרציה האסיאתית, מוחמד בין חמאם מקטאר, יריב שבהחלט מדאיג את השווייצרי.
לפי הצעת בלאטר, ישתתפו בהצבעה על זהות המארחת כל 208 הנציגים החברים בקונגרס פיפ"א ולא רק 24 חברי הוועד הפועל כפי שהיה עד כה, מה שיקטין את האפשרות להטייה בלתי כשרה.
בהתאם להליך המוצע, הוועד הפועל יבחן את הצעותיהן של כל המדינות המעוניינות באירוח, 10-12 מועומדות ומתוכן יבחר מספר הצעות הטובות יותר ויעביר את ההכרעה בנושא לקונגרס פיפ"א, המורכב מכל המדינות החברות בארגון הכדורגל העולמי, כולל ישראל כמובן.
"זה פרוייקט שנמצא אצלי בראש מזה זמן", אמר בלאטר לעיתון הגרמני 'אלמאן פרנקפורטר'. "אני מעוניין לחקות את המודל של הוועד האולימפי, כדי למנוע את מה שקרה בבחירה השנה". לבלאטר כבר יש מועמד משלו להוביל את המהלך, אך סירב לחשוף את שמו.
נשיא פיפ"א הוסיף כי הוא מופתע מהעובדה שבין חמאם קרא עליו תיגר, לאחר שהקטארי, במספר הזדמנויות, הודיע כי לא יתמודד מול העסקן השווייצרי הוותיק. למרות זאת, בלאטר אינו חושש מההתמודדות. "אני מעריך שאזכה במחצית מהקולות באסיה ובאפריקה, בנוסף לרוב הברור הצפוי לי בשאר אזורי העולם" אמר בביטחון.