מוריניו. דרש וקיבל 100 מיליון יורו על רכש (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
מוריניו. דרש וקיבל 100 מיליון יורו על רכש (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

פתיחת העונה החדשה בליגה הספרדית אינה מבשרת טובות לשוחרי התחרותיות והמאבקים הצמודים. ריאל שפכה כסף על מוריניו ועל שחקנים גרמנים צעירים ויריבתה התחזקה בוייה ומסצ'ראנו. השאר נאלצות להביט מהצד.

המשבר הכלכלי הקשה בספרד, מדינה הנמצאת במצוקת אבטלה ועם חובות אסטרונומיים לאיחוד האירופי ולמשקיעים נוספים, גרמו אפילו לריאל מדריד להתבטא במונחים של "תקופת צנע".

אך במועדון הענק של הבירה הספרדית הכל יחסי כמובן. צירופו של מוריניו, הכולל תשלום פיצוי לקבוצתו לשעבר אינטר ולמאמן הבלנקוס שחוזהו הופר, מנואל פלגריני, וכן צירוף צוות מקצועי חדש בהוראת המאמן הפורטוגלי החדש, עלו לריאל קרוב ל-125 מיליון דולר.

אין ספק כי לעומת שני הפרוייקטים שכונו גלקטיקוס וכללו צירוף מסיבי של שחקנים, הפעם ריאל שמה את יהבה ברכש על הבאת המאמן המעוטר. אך כן נרכשו שחקנים בסכום של כמאה מיליון דולר, ביניהם שניים מכוכבי המונדיאל מנבחרת גרמניה המלהיבה והצעירה, מסוט אוזיל וסמי חדירה.

לפי הצהרות מוריניו, ריאל טרם אמרה את המילה האחרונה בתחום הרכש, כאשר על הכוונת של 'המיוחד' מספר חלוצים, ביניהם עמנואל אדבאיור, אך לצורך כך גובר הלחץ מההנהלה לשחרר שחקנים במקביל, כשהמועמדים לעזוב הם לסאנה ומהמאדו דיארה, פרננדו גאגו ואולי גם רפאל ון דר וארט.

אדביור. בשביל להביא אותו ההנהלה דורשת לשחרר שחקנים (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
אדביור. בשביל להביא אותו ההנהלה דורשת לשחרר שחקנים (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

הצלע השנייה במאבק על אליפות 'לה ליגה' התחזקה נקודתית ולא ערכה מהפכה כמו ביריבה הגדולה. צירופם של דויד וייה וחאבייר מסצ'ראנו יעניקו את העומק הנדרש לקטלונים, שסבלו בשנה שעברה מהיעדרו של אנדרס אינייסטה ברגעי האמת ומהופעות מאכזבות של איברהימוביץ'. יחד עם רכישתו של המגן אדריאנו, הוציאה ברסה כ-75 מיליון יורו רק על קניית שחקנים.

דוד וייה. ההעברה היקרה ביותר באירופה הקיץ (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
וייה. ביחד עם מסצ´ראנו יעניק לבארסה את העומק הדרוש (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

בליגה הכי פחות מאוזנת מבין הליגות המובילות באירופה רק שישה מועדונים הוציאו יותר מ-6 מיליון דולר על רכש. אחת מהשש היא ולנסיה שסיימה שלישית והוציאה בקיץ 33.4 מיליון דולר על שחקנים חדשים אך ויתרה על שני כוכביה הגדולים, וייה ודויד סילבה ומכרה שחקנים בסך כולל של כ-100 מיליון דולר.

גם סביליה, הרביעית, עסקה בקיץ יותר במכירה מאשר בקנייה, 18.5 מיליון דולר שזרמו לקופתה, בעיקר הודות להעברת אדריאנו לברסה, לעומת רכישות ב-13.5 מיליון דולר של שחקנים אלמונים למדי, כשהבולט ביניהם הוא הקשר האיטלקי טיבריו גווארנטה שבא מאטלאנטה. עם מכירתו הצפויה של לואיס פביאנו יחס זה רק יגדל.

לואיס פביאנו (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
לואיס פביאנו (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

פרט לשתי הגדולות, רק שני מועדונים הוציאו הקיץ יותר כסף משהכניסו לקופתם: מלגה, שנרכשה לאחרונה על ידי בן משפחת המלוכה הקטארית שייח' עבדולה בין נאסר אל תאני וכן אתלטיקו מדריד, זוכת הליגה האירופית המנסה כל עונה לקרוא תיגר על ריאל וברסה ונכשלת בכל פעם מחדש.

צירופם של שחקנים כגון דייגו גודין מוויאריאל (10 מיליון יורו) ופליפה מלה קורוניה (12 מיליון יורו) יסייעו לקולצ'ונרוס להציג עונה נהדרת נוספת בליגה אירופית אך אין בכך בכדי לדגדג את שני מועדוני הפאר בקרב על תואר האליפות.

אתלטיקו. החיזוק שהם הביאו יעזור להציג עונה אירופאית מופלאה (GettyI (צילום: מערכת ONE)
אתלטיקו. החיזוק שהם הביאו יעזור להציג עונה אירופאית מופלאה (GettyImages) | צילום: מערכת ONE