אלכס רודריגז והיאנקיז. השכר הגבוה ביותר (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
אלכס רודריגז והיאנקיז. השכר הגבוה ביותר (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

המשכורת של ג'ון טרי בצ'לסי? לא נורמלית. של מסי בברצלונה? מטורפת. ושל רונאלדו בריאל? פשוט לא אנושית. אז זהו, שמסתבר שזה כן אנושי, ושהכדורגלנים הם לא בהכרח הספורטאים בעלי השכר הגבוה ביותר.

מחקר שביצע אתר האינטרנט "sporting intelligence" ובדק שכר לשחקנים בקבוצות ספורט גילה שמועדון הספורט שמשלם את סך המשכורות הגבוה ביותר לשחקניו הוא דווקא קבוצת הבייסבול האמריקנית, הניו יורק יאנקיז.

כמו כן, מתוך 12 המועדונים שמשלמים הכי הרבה, רק שלושה הם מועדוני כדורגל והשאר הן קבוצות אמריקאיות, כאשר שבע מתוכן מליגת ה-NBA. היאנקיז, כאמור, מובילים את הטבלה עם שכר עונתי ממוצע של 7 מיליון דולר לשחקן. בעל השכר הגבוה בקבוצה הוא אלכס רודריגז, עם 30 מיליון דולר.

אחרי היאנקיז נמצאות שתי היריבות הגדולות של עולם הכדורגל, ריאל מדריד וברצלונה. הבלאנקוס מוציאים בממוצע 6.3 מיליון דולר על שכר לשחקן מהקבוצה הראשונה, כאשר 17.5 מיליון דולר הולכים רק על כריסטיאנו רונאלדו. בארסה מוציאה קצת מעל 6 מיליון דולר בממוצע לשחקן, כשבעל השכר הגבוה הוא דווקא זלאטן איברהימוביץ', עם 16.2 מיליון דולר.

הרביעית ברשימה היא צ'לסי, שמשלמת בממוצע לשחקן 5.7 מיליון דולר, כאשר ג'ון טרי ופרנק למפארד מובילים את רשימת המרוויחים בקבוצה עם 10 מיליון דולר.

למפארד וטרי (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
למפארד וטרי. מובילים א תצ´לסי רק למקום הרביעי (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

הראשונה מבין קבוצות ה-NBA והמדורגת חמישית בדירוג הכללי היא דאלאס מאבריקס, שמשלמת לשחקן בקבוצה הראשונה 5.32 מיליון דולר בממוצע. מי שמזניק את הממוצע בקבוצה הוא ג'ייסון קיד עם 19.5 מיליון דולר לעונה. שישית בדירוג נמצאת אלופת ה-NBA, לוס אנג'לס לייקרס, שמשלמת לקובי בראיינט 19.4 מיליון דולר ובממוצע 5.23 מיליון דולר לשחקן.

דטרויט פיסטונס, עם שכר ממוצע של 5 מיליון דולר, נמצאת במקום החמישי לפני קליבלנד שמשלמת ללברון ג'יימס קרוב ל-14 מיליון דולר ובממוצע כ-4.95 מיליון. גם המדורגות במקומות 9-11 בהוצאה על שכר הן קבוצות NBA: בוסטון סלטיקס, ניו יורק ניקס ופיניקס סאנס.

לברון מול דטרויט. הפיסטונס עוברים את הקאבס רק בשכר (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
לברון מול דטרויט. הפיסטונס עוברים את הקאבס רק בשכר (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

סוגרת את הרשימה RC בנגאלור מליגת הקריקט ההודית (IPL), עם 4.5 מיליון דולר ו-1.5 מיליון דולר לקווין פיטרסון האנגלי. מאחר שהחוזה שנחתם עמו הוא לחודש בלבד, חושב שכרו העונתי בכ-12 מיליון דולר

שתי קבוצות הפרמייר ליג הבאות ברשימה אחרי צ'לסי הן מנצ'סטר יונייטד (מקום 14) וארסנל (31), עם הוצאה ממוצעת של 4.35 ו-3.9 מיליון דולר בהתאמה. בעל השכר הגבוה בשדים האדומים הוא ריו פרדיננד עם 9.75 מיליון דולר ואצל התותחנים זהו אנדריי ארשבין עם 7.2 מיליון דולר.

ארשאבין (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
ארשאבין. השחקן היקר ביותר בארסנל (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

המחקר מגלה כי הקבוצות שמלשמות את השכר הגבוה ביותר הן בדרך כלל המצליחות ביותר בליגה שלהן. עורך המחקר מגלה כי הופתע מהשכר הגבוה בליגת הבייסבול היפנית ובליגות הקריקט המקצועניות. במקביל הופתע מהשכר הנמוך יחסית בליגת הפוטבול האמריקאית ואפילו בפרמייר ליג, שדורגה רק רביעית מבין הליגות עם השכר הגבוה ביותר.

בשל אורכן המשתנה של העונות בליגות השונות, דורגו הליגות לפי השכר הממוצע לשבוע. ליגת ה-NBA היא המתגמלת ביותר ואחריה, לפי הסדר: MLB (בייסבול, ארה"ב), IPL (קריקט, הודו), פרמייר ליג, NHL (הוקי קרח בארה"ב) ו-NFL. בליגות הפוטבול וההוקי נמצא היחס המובהק ביותר בין תשלום שכר גבוה להצלחה.