הונטלאר. יוביל את שאלקה לאליפות? (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
הונטלאר. יוביל את שאלקה לאליפות? (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

למרות עבר במועדוני ענק כריאל מדריד, מילאן, אייאקס ואיינדהובן, לקלאס יאן הונטלאר ההולנדי עדיין איתן תואר אליפות באמתחתו. זאת אולי הסיבה שבשאלקה החליטו להחתימו, כשותפו הרעב לתארים להתקפה של ראול המעוטר.

השבוע האחרון היה אחד הטובים של הונטלאר בקריירה, עם חמישה שערים בשני משחקים במדי הולנד, שלושער מול איי פארו בניצחון 0:5 וארבעה ימים מאוחר יותר הוא הוסיף צמד מול פינלנד, בזכותם ניצחה נבחרת האורנג' 1:2. מדובר אמנם בנבחרות חלשות, במיוחד הדברים אמורים לגבי סן מרינו, אך עבור הונטלאר עיקר ההישג היא הצבתו בהרכב הפותח כחלוץ הטבעי היחיד במערך של ברט ואן מרוויק, שבמונדיאל העדיף בעמדה זו את רובין ואן פרסי.

קלאס-יאן נולד ב-1983 בכפר קטן ששמו דרמפט באכטרהואק, אזור במזרח הולנד הסמוך לגרמניה המושפע תרבותית מהמדינה השכנה ויושביו דוברים גרמנית. בגיל שישה שבועות מפחתו עברה לעיירה הומלו הסמוכה.

כשהיה בן חמש החל לשחק בקבוצת VV באזור מגוריו ועוד בטרם מלאו לו עשר שנים סקאוטים של קבוצת 'גו אהד איגלס' מהליגה הבכירה רצו לצרפו למועדון. המרחק הרב מביתו לא איפשר מעבר זה, שהיה תורם להתפתחותו. אך גורלו של הונטלאר היה מסומן בכוכבים ובגיל 11 פנתה אליו קבוצה בכירה אחרת, דה חראפשחאפ, בה בילה בן סהר תקופה קצרה בעונה שעברה.

הונטלאר חתם על חוזה בקבוצת הנוער של דה חראפשחאפ ובשנתיים הראשונות במועדון נוסה בתפקידים שונים - קיצוני שמאלי, מגן שמאלי, קשר תוקף ואפילו שוער. רק בשנתו השלישית בקבוצה תופקד כחלוץ ומאז לא הפסיק להרעיד רשתות, כשבשנתו הראשונה כחלוץ, בקבוצה השלישית של המועדון, הבקיע 33 שערים ב-20 משחקים.

הונטלאר (ONE) (צילום: מערכת ONE)
הונטלאר (ONE) | צילום: מערכת ONE

בעונה לאחר מכן עבר לקבוצה השנייה במחלקת הנוער של המועדון, דה חראפשחאפ B1, (שאפשר להשוותה לקבוצות ליגת הנערים אצלנו) ושנה אחר כך, בעונת 1999-2000 הפך לכובש המצטיין של הקבוצה עם 31 שערים. ברור היה שדרכו לקבוצה הבוגרת של המועדון קצרה, אך ביוני 2000 הוחתם על ידי אחד משני המועדונים הגדולים בהולנד, פ.ס.וו איינדהובן.

איינדהובן ויתרה, אייאקס נהנתה מההפקר
בפתיחת עונת 2000-1 תופקד בקבוצת הנוער הבכירה של איינדהובן והפציץ כמובן עם 26 גולים ב-23 הופעות. עונה אחר כך כבר היה בסגל הקבוצה הבוגרת תחת חוס הידינק. לאחר עונת השאלה נרכש ב-2004 על ידי הירנביין, עבורה השלים מכסה נאה של 17 שערים ב-31 משחקים בעונתו הראשונה וסייע למועדון להעפיל לגביע אופ"א.

תשעה מיליון יורו ששילמה עליו אייאקס בינואר 2006 הביאו את הונטלאר לענקית השנייה של הולנד. את אותה עונה, 2005-6, סיים כמלך השערים של הליגה ההולנדית, עם 33 שערים, 17 מהם הבקיע עוד במדי הירנביין, ב-15 המשחקים בהם השתתף עד פגרת החורף. הונטלאר כבר החל להיות מוזכר בנשימה אחת עם ענקים כמרקו ואן באסטן ורוד ואן ניסטלרוי, להם דמה בסגנון משחקו.

הונטלאר עם ראול. פעם בריאל, היום בשאלקה (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
הונטלאר עם ראול. פעם בריאל, היום בשאלקה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

עונה לאחר מכן הרשית 21 פעמים, וב-2007-8 שוב סיים כמלך השערים עם 33, אך גם בעונה זאת ראתה אייאקס את הגב של איינדהובן. גם בואו של ואן באסטן בתחילת העונה הבאה והבטחת המאמן החדש להעניק להונטלאר מינוי של סגן קפטן, לא מנעו את העובדה שההולנדי הצעיר והתמיר (1.86 מטר) היה כבר גדול למידותיו של המועדון מאמסטרדם. ואכן, הונטלאר עבר לריאל מדריד, לאחר שאייאקס נענתה להצעה של 20 מיליון יורו מהספרדים. בסופו של דבר שולם עליו סכום של כ-27 מיליון.

יחד עם הונטלאר נרכש גם לסאנה דיארה ומאחר ששניהם כבר שיחקו באותה עונה עם קבוצותיהם באופ"א, אייאקס ופורטסמות' בהתאמה, אופ"א אישרה לריאל לרשום רק אחד מהם לליגת האלופות וריאל העדיפה את הקשר האחורי. הונטלאר אמנם הבקיע 8 שערים ב-20 הופעות בליגה, אך למועדון המלחיץ בעולם זה לא הספיק והוא עבר תמורת 15 מיליון יורו למילאן.

הונטלאר לא קיבל הרבה צ'אנסים מלאונרדו, גם בגלל שהחמיץ את משחקי טרום העונה עם הרוסונרי. ההולנדי לא ממצא את מקומו בהתקפה שכללה את פאטו ורונאלדיניו וגם מרקו בוריילו הועדף על פניו. רק כאשר החלוץ האיטלקי נפצע קיבל הונטלאר הזדמנויות של ממש, אבל הוא התקשה לספק את התפוקה שהוא רגיל לתת ותרם שבעה שערים בלבד ב-30 משחקים בכל המסגרות.

הונטלאר. פינה מקום לזלאטן במילאן (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
הונטלאר. פינה מקום לזלאטן במילאן (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

אחרי הרכישות הגרנדיוזיות של רוביניו וזלאטן איברהימוביץ', נאלצה מילאן לפנות מקום והיה ברור שהונטלאר ישוחרר. שאלקה הגרמנית של פליקס מגאת', שגם היא עשתה בקיץ רכש יומרני, שכלל את ראול והקשר הספרדי חוראדו, קיבלה את ההולנדי בזרועות פתוחות ושילמה עליו 13 מיליון יורו.

להולנדי, שקבל את הכינוי הצייד, בשל קרבתו הצלילית של המילה האנגלית hunter לשם משפחתו, יש הזדמנות מצויינת להיאבק על התואר, בלי הלחץ ממנו סבל בריאל ומילאן, בליגה בה כל אליפות שאינה הולך לבאיירן היא מיני סנסציה.

כרגע הדיבורים על אליפות נראים מעט רחוקים, כאשר שאלקה עם שלושה הפסדים בפתיחת ליגה מטורפת, בעוד הופנהיים במקום הראשון עם תשע נקודות ואילו באיירן ו-ורדר ברמן עם ארבע בלבד. אך ברור שמבחינת הקבוצה מגלזנקירשן, שזכתה באליפות הבונדסליגה בפעם האחרונה ב-1958 ותתמודד מול הפועל ת"א בליגת האלופות, סיום העונה ללא פייט בצמרת יחשב לכישלון.

דה סילבה. יצטרך להתמודד עם הונטלאר (אלעד ירקון) (צילום: מערכת ONE)
דה סילבה. יצטרך להתמודד עם הונטלאר (אלעד ירקון) | צילום: מערכת ONE

עם הצייד ההולנדי שישחזר עם ראול את תקופתם בריאל וצוות מגבה הכולל גם את שוער הנבחרת הגרמנית מנואל נוייר, את הבלם כריסטוף מצלדר ואיבן רקיטיץ' הקרואטי בקישור, להצהרות מחבל הרוהר יש כיסוי.