אצטדיון יוקוהמה בו נערך הגמר ב-2002 (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
אצטדיון יוקוהמה בו נערך הגמר ב-2002 (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

יפן ודרום קוריאה, שאירחו יחד את המונדיאל ב-2002, מעוניינות לארח בנפרד את אליפות העולם בעוד 12 שנה. אך נראה כי בשל העובדה שזכו בתענוג לא כל כך מזמן והכוח הפוליטי החלש יחסית של מזרח אסיה בפיפ"א לעומת זה העולה של העולם הערבי בכלל וקטאר בפרט, סיכוייהן של המדינות מהמזרח נראה נמוך.

עם זאת, אסור לזלזל בשתי המדינות, שנמצאות בחזית הטכנולוגית של העולם, דבר המקנה להן יתרון ענק באירוח מונדיאל שהוא מעל לכל אירוע טלוויזיוני ענק.

לפי התוכנית היפנית, הצופים בבית יוכלו לשמוע כל נשימה של הכדורגלנים על כר הדשא ולחוש כל פעימת לב, כאשר 200 מצלמות HD יעקבו אחר כל תנועה במהלך המשחק, כשהתפריט הטלוויזיוני יכלול כמובן גם שידורי תלת מימד.

"הטכנולוגיה המתקדמת שלנו אינה מדע בדיוני ואני מקווה שנוכל להסביר בצורה הטובה ביותר ונוכל להפוך זאת למציאות", אמר השבוע יו"ר הקמפיין של יפן, ג'ונג'י אוגורה.

אוהדים יפנים (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
אוהדים נבחרת יפן. מחזיקים אצבעות לקראת ההחלטה (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

כרגע אין ביפן אף אצטדיון המכיל 80 אלף מקומות, כמתחייב עבור היכל כדורגל שרוצה לארח את הגמר. אחד כזה מתוכנן באוסקה, כאשר גם בטוקיו צפוי להיבנות אצטדיון חדש בעל קיבולת עבור מאה אלף צופים. בנוסף לאצטדיונים שזכו לארח ב-2002, כגון אלה המרהיבים ביוקוהמה, נייגטה, קשימה ופוקורוי, ישנו גם המגרש בטויוטה סיטי, שנחנך ב-2001, אך לא נעשה בו שימוש במונדיאל.

בטוקיו חשו מאוכזבים מאוד בשנה שעברה, כשהפסידו את אירוח האולימפיאדה ב-2016 לריו דה ז'ניירו. הסיכויים של היפנים נראים נמוכים לאחר את טורניר הגביע העולמי בכדורגל ונראה כי הם ויאלצו לסתפק באירוח אליפות העולם ברוגבי ב-2019.

נבחרת הראגבי של יפן (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
נבחרת הראגבי של יפן (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

בדרום קוריאה יש עניינים בוערים יותר להתעסק בהם. המדינה הדיקטטורית מצפון הסלימה את פעולותיה נגד סיאול, תקפה אי בדרום, גרמה להרג של ארבעה אנשים ולהרס של עשרות מבנים.

צ'ונג מונג ג'ון הדרום קוריאני, המשמש גם כסגן נשיא פיפ"א, מנפנף באירוח המונדיאל ככלי להבאת שלום אזורי. לדבריו, זכיה של דרום קוריאה תביא מסר של שלום ופיוס לחצי האי המסוכסך. יש להדגיש כי הרודנות הצפונית מחזיקה בנשק גרעיני. יחד עם הסמיכות למעצמה העולה סין, נראה כי לצ'ונג יש ראיות.

צ´ונג מונג ג´ון יחד עם מישל פלאטיני (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
צ´ונג מונג ג´ון יחד עם מישל פלאטיני (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

"יש כעת קונצנזוס לגבי חשיבות השלום בחצי האי הקוריאני", אמר מונג ג'ון. "דרום קוריאה חייבת לארח את המונדיאל ב-2022 למען השלום בקוריאה ובכל מזרח אסיה", הוסיף ללא שמץ אירוניה בדבריו. נראה כי מדובר בטיעון שגם בישראל יוכלו לאמץ.

ברור שבכל הקשור לארגון, תשתיות ואצטדיונים, אנחנו במרחק רב מהקוריאנים, שאומנם אינם ממחזיקים באצטדיון בעל 80 אלף מקומות, אבל יש להם שלושה עם מעל 60 אלף אותם ניתן להרחיב: אצטדיון הגביע העולמי והאולימפי בסיאול, והמגרש שבדייגו. כן נבנה אצטדיון חדש באינצ'און שיושלם בעוד כשנתיים ויכיל 70 אלף מקומות.

אצטדיון ר&"ג (לי נוף) (צילום: מערכת ONE)
אצטדיון ר&"ג (לי נוף) | צילום: מערכת ONE