(GETTY) (צילום: ספורט 5)
(GETTY) | צילום: ספורט 5
מכבי תצא עם ניצחון ממונאקו? (GETTY) (צילום: ספורט 5)
מכבי תצא עם ניצחון ממונאקו? (GETTY) | צילום: ספורט 5

אירופה מלאה באולמות כדורסל עם היסטוריה מפוארת, כאלה שראו משחקים גדולים או הופעות בלתי נשכחות. אם בתל אביב, או בקובנה, במדריד או במילאנו, בבגלרד או במוסקבה. הסאלה גאסטו מדיסין של מונאקו הוא דווקא ממש לא כזה, ומכבי תל אביב תנסה השבוע לעשות בו היסטוריה ברמת המועדון, בדרך, אולי, לפיינל פור ראשון אחרי 9 שנים.

הסאלה גאסטון מדיסין, שממוקם בחלקה הדרומי של מונאקו, הוקם כחלק מקומפלקס הספורט "סטאד לואיס ה-2", שכולל בין היתר, את איצטדיון הכדורגל של מונאקו וכן את איצטדיון האתלטיקה, שאירח באופן קבוע את תחרויות הדיימונד ליג.

האולם נבנה בשנת 1985. הנסיך רנייה השלישי, שהיה שליט מונאקו במשך 56 שנים, היה זה שחנך אותו. האו נקרא על שמו של גסטון מדיסין, אתלט שנולד במונאקו והתחרה במשחקים האולימיפיים ב-1924 ו-1928, ומת שנתיים לפני שהאולם נפתח.

אולם הגסטון מדיסין לא משמש רק למשחקי כדורסל: נערכים בו גם משחקי כדורעף וכדוריד וכן תחרויות ג'ודו, סייף, הרמת משקולות והתעמלות. יש לציין כי הקומפלקס נמצא בבעלות קבוצות הספורט של מונאקו ולא שייך לעירייה או לגוף פרטי שמשכיר אותו, מה שכמובן מקל באופן משמעותי את העלויות.

עד לשנת 2016, האולם כלל כ-3,000 מקומות ישיבה בלבד. לאחר ששופץ הורחבה תכולתו ל-4,090 מושבים, אך לאור הרצון של מונאקו להפוך לחברת קבע ביורוליג הוא שופץ שוב לפני עונת 2021/22 ומכיל כיום 4,600 מקומות - כדי שיוכל לעמוד בסטנדרטים המינימליים של ליגת הכדורסל הטובה באירופה.

גם אחרי הרחבתו, הסאלה גאסטון מדיסין הוא האולם הקטן ביותר ביורוליג - ובהתאם לכך, ממוצע הצופים במשחק של מונאקו (4,299) הוא הנמוך ביותר במפעל. אבל למרות העובדה שלא מדובר באולם מרתיע במיוחד, רק למכבי תל אביב (2:15), אולימפיאקוס ובאקסוניה (3:14) היה מאזן ביתי טוב יותר העונה. מונאקו סיימה את העונה הזו ב-4:13 באולמה, מאזן זהה לזה של ברצלונה, ריאל מדריד וז'לגיריס קובנה.