כדורסל הנשים דורש התחייבות (באדיבות מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל) (צילום: ספורט 5)
כדורסל הנשים דורש התחייבות (באדיבות מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל) | צילום: ספורט 5
"לא ייתכן שענף הכדורסל לא יקבל תמרוץ" (באדיבות מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל) | צילום: ספורט 5

קבעו אולטימטום: המאבק של ענף כדורסל הנשים ומשרד הספורט עלה היום (רביעי) מדרגה, כשמנהלת הליגה והאיגוד הוציאו מכתב משותף בפנייה לשר, חילי טרופר, ובו דרשו שהתיקונים בתקציב ענף כדורסל הנשים יבוצעו עד לתאריך ה-10.2, מעט יותר מחודש ימים.

"אנחנו מברכים על התחייבות השר לתקצוב ולחיזוק ספורט הנשים בישראל, ובטוחים כי זו התחייבות כנה ואמיתית" כך נכתב בראשית דבר הפנייה, "יחד עם זאת נדרש לגבות התחייבות זו במעשים ובמספרים, שיבטיחו שאכן תקצוב כדורסל הנשים יגדל משמעותית בכל שכבות הגיל. אמירות כלליות לפיהן לא יפגעו "התקציבים לקידום ספורט הנשים" אינן ברורות מספיק. כך גם בכל הנוגע להצהרות בדבר חיזוק פרויקטים נקודתיים (וראויים) במסגרת "אתנה", אשר אינם נותנים מענה רוחבי וקבוע לאלפי שחקניות כדורסל הנשים".

בהמשך, נעשתה ההתייחסות לשינוי בקריטריונים החדשים, שלמעשה הובילו לכל הסאגה המתמשכת של ראשי הענף מול הממשלה: "המבחנים החדשים מפספסים ובגדול, את הצורך והכוונה של שר התרבות והספורט לפתח ולחזק את ספורט הנשים בישראל. לא יתכן שענף הכדורסל, המייצר את מספר הספורטאיות הגדול ביותר במדינה, לא יקבל תמרוץ כלשהו להמשיך להקים קבוצות כדורסל ולגייס ולגדל שחקניות צעירות חדשות".

כזכור, שינויי הקריטריונים בהגדרת גובה תקציב הובילו לכך שהמועדונים והאגודות צפויות לקבל רק 60% מהתקציב שציפו לקבל. משרד הספורט התחייב שלמרות קביעת התבחינים החדשים, יספק הגנה של 90% מגובה התקציב המקורי לשנת 2022. על אף זאת, מועדוני הכדורסל הביעו את זעמם, שכן גם פגיעה של 10% מגובה התקציב, עבור קבוצות רבות שאינן נתמכות במידה מספקת על ידי ספונסרים וזכויות שידור, הינה משמעותית ביותר. בנוסף, השינוי באמות המידה הינו מהלך שיכתיב את גובה הסבסוד לשנים הקרובות, כך שבכירי הענף חוששים מפגיעה שתיגרם לקבוצת הקטסל ונערות, שיתקשו לעמוד על הרגליים מבחינה כלכלית, אם השינוי באמת יישאר במתכונתו הנוכחית.