השופט הבינלאומי, סמי בכר, נגדו הוגש השבוע כתב אישום מטעם היועץ המשפטי של איגוד הכדורסל, עו"ד שוקי קרמר, בגין עבירה על תקנון האיגוד, הגיע היום (חמישי) למשרדי האיגוד בכדי לקחת חלק בדיון המשמעתי שלו.

בכר עלה לכותרות בשבועות האחרונים לאחר שנעצר על ידי רשות המיסים בחשד כי ניהל קשר עסקי כלכלי עם מנהל מכבי תל אביב, מוני פנאן ז"ל, וכי בעקבות כך ביצע עבירות מס קשות. במהלך החקירה הודה בכר כי אכן ביצע עבירות מס על משחקים אותם שפט בחו"ל אך הכחיש בתוקף קשר כלשהו בינו לבין פנאן.

עם הודאתו נעצר בכר אך שוחרר לאחר מספר שעות בערבות, מה שהוביל לאחר מכן להשהייה משיפוט של מספר שבועות, הן בארץ ואין באירופה.

על פי כתב האישום שהוגש כנגד בכר עולה כי: "היקף ההכנסות שלא הוצהרו על ידי הנאשם עומד על סכומים ניכרים ביותר של לפחות 800,000 שקלים".

בכתב האישום עצמו נכתב כי: "הנאשם הוא שופט כדורסל, חבר באיגוד השופטים ונחשב לאחד מבכירי השופטים בישראל ובאירופה. במסגרת תפקידו כשופט, שפט הנאשם בין השאר משחקים רבים בארץ ובחו"ל.

סמי בכר. השופטים מעוניינים בהסדר (שרון קביליו) (צילום: מערכת ONE)
סמי בכר בדיון המשמעתי באיגוד הכדורסל (שרון קביליו) | צילום: מערכת ONE

"הנאשם נחקר ונעצר לאחרונה בחשד להעלמת הכנסות משיפוט בחו"ל, עבירה לפי סעיף 220 (5) לפקודת מס הכנסה: 'אדם אשר במזיד, בכוונתו להתחמק ממס או לעזור לאדם אחר להתחמק ממס, עבר את העבירות המנויות להלן, דינו מאסר שבע שנים או קנס כאמור בסעיף 61 (א) (4) לחוק העונשין ופי שניים מסכום ההכנסה שהעלים, שהתכוון להעלים און שעזר להעלים, או שני העונשים כאחד ואלו הן: השתמש בכל מרמה, או תחבולה, או הרשה להשתמש בהן'".

מי שניהל את הדיון היו עמיאל תגר וצבי רויזין. את בכר מייצגים עורך הדין דוד פורר והיועץ המשפטי של איגוד השופטים. הדיון בעניין סמי בכר יתקיים ביום שלישי הקרוב אז יוחלט המשך דרכו. הדיינים החליטו שישפוט הערב את משחק הנשים בין הפועל ת"א לרמלה.

סמי בכר בדיון (שרון קביליו) (צילום: מערכת ONE)
סמי בכר במהלך הדיון (שרון קביליו) | צילום: מערכת ONE

בעוד ששוקי קריימר שמייצג את איגוד אמר בסיום הדיון: "אם סמי בכר חוזר לשפוט היום אני מאמין שביום שלישי יחליטו שהוא יחזור לשפוט באופן מלא. אנחנו ניסינו להציג את כל המסמכים הנדרשים בכדי לשמור על אמון הציבור שלא ייפג אבל זה מה שהחליט בית הדין ואנחנו מכבדים את זה. אין ספק שה חמור אבל זו ההחלטה ואנחנו מקבלים אותה כי אין ברירה אחרת".

הצד התובע ביקש להשעות את סמי בכר משיפוט לפחות עד שיוחלט מה יהיה עונשו או האם יוגש נגדו כתב אישום על ידי רשות המיסים. הטענות שלהם לכך היו כי אינם רוצים שאמון הציבור יפגע וכי שופט בכיר שמייצג את ישראל כמו בכר אינו יכול להרשות לעצמו לנהוג שלא כחוק ולהמשיך אחר כך בתפקידו. זאת כאשר לטענתם מדובר בעבירה שיש עמה קלון.

הצד התובע אף אמר חגיגית כי אם יוחלט לבסוף לא להגיש כתב אישום נגד סמי בחקירתו אזי הוא יפוצה על ידי איגוד הכדורסל. 

סמי בכר בדיון. יכול להמשיך לחייך (שרון קביליו) (צילום: מערכת ONE)
סמי בכר בדיון. יכול להמשיך לחייך (שרון קביליו) | צילום: מערכת ONE

באיגוד הכדורסל הגיבו על ההחלטה ואמרו: "אנו מצרים על החלטת בית הדין המשמעתי. מדובר בעניין ציבורי עקרוני ממדרגה ראשונה וחבל שבית הדין לא שיגר מסר מרתיע וברור בעניין חשוב זה. אנחנו מאמינים שבעתיד, לאחר שהרשות לאתיקה מקצועית בראשות אריה עמית, שהחלה כבר בעבודתה, תנסח כללי אתיקה חדים וברורים, ייחסכו מאיתנו גם מקרים מסוג זה".