כנראה שההודעה הדרמטית של איגוד הכדורסל על ביטול עונת 2011/12 של ליגת העל לנשים לא עשתה את שלה ואחרי פגישה שארכה חמש שעות וחצי הצדדים עדיין לא הגיעו לסיכום, מה שאומר שביטול העונה עדיין עומד בעינו. 

כשעוד היתה מעט אופטימיות באוויר, נציגי איגוד הכדורסל בראשות היו"ר שי שני, יו"ר ארגון השחקנים, ניר אלון והשחקניות, מיכל אפשטיין ממכבי רמת חן, גת מגידו ממ.כ הבקעה וליעד סואץ קרני מאליצור נתניה נפגשו במשרד התעסוקה והמסחר בניסיון לגשר על הפערים ולמנוע את ביטולה של העונה בליגת העל. גם יו"ר ועדת הנשים באיגוד, אורה גלזר, יו"ר מרכז אליצור, מנחם וידהורן ויו"ר מ.כ. הבקעה, מוטי אמסלם נכחו בפגישה מטעם האיגוד.

לפני כניסת שני הצדדים לפגישת הגישור אמר יו"ר איגוד השחקנים, ניר אלון: "אני שמח על הפגישה, יש סיכוי למשא ומתן". במקביל, גם שרת הספורט, גב' לימור לבנת, ביקשה לפגוש את הצדדים על מנת להגיע למתווה מוסכם כפי שהציע ראש מינהל הספורט, ד'ר אורי שפר. אחרי ארבע שעות וחצי של דיונים יצאו הצדדים להתייעצויות, כשאז כיוון הפגישה היה חיובי ומרכז הוויכוח הוא על מספר השנים בהן ייושם החוק הרוסי. מחר אמורות להתחדש הפגישות לבקשת המגשר עו"ד שלמה יצחקי בתקווה להגיע לפיתרון.

שני אמר בקצרה לאחר הפגישה: "אין חדש לצערנו, אין פשרה. השחקניות לא מוכנות להגיע לפשרה".

ליעד סואץ קרני גם כן נשמעה פסימית: "זה במבוי סתום. הם רוצים שנוותר, אנחנו לא מוכנות והם לא מוכנים להתפשר. הם בעניין שככה הם החליטו וככה זה יישאר הם האיגוד והם הסמכות הקובעת. אנחנו צריכות הפסקה לנשום, המגשר רוצה שנבוא לאיגוד עכשיו ואנחנו לא יודעות מה הצעד הבא שלנו".

סואץ קרני הוסיפה: "כלום לא השתנה. אני רוצה לחזור לשחק. האיגוד ממשיך לעמוד על שלו, אבל אנחנו נלחמות על השנה הזו כי היא כל כך חשובה בגלל שהבטיחו לנו שיהיה חוק רוסי, ארבע זרות זה פוגע בנו. אנחנו לא רוצות שיסגרו את הליגה, ההתפשרות לא יכולה להיות חד צדדית. מקווה שנמשיך לדבר ויהיה טוב".

שי שני. &"לפני שהגעתי היה מדבר&" (איתי ישראל) (צילום: מערכת ONE)
שי שני ואורה גלזר יוצאים מהפגישה (איתי ישראל) | צילום: מערכת ONE

כזכור, אמש (ראשון) הכריז יו"ר איגוד הכדורסל ביחד עם יו"ר מנהלת ליגת העל לנשים, גדעון בריקמן, על ביטול עונת המשחקים עקב שביתת השחקניות. שורש הסכסוך נעוץ באיגוד אשר החליט לבטל את החוק רוסי ולאפשר שיתוף של ארבע זרות על הפרקט, לעומת שלוש בעונה שעברה.

שלמה יצחקי עם ליעד סואץ קרני וגד מגידו (איתי ישראל) (צילום: מערכת ONE)
שלמה יצחקי עם ליעד סואץ קרני וגד מגידו (איתי ישראל) | צילום: מערכת ONE

החלטה זו גרמה לשחקניות להכריז על סכסוך עבודה ובסופו של דבר על שביתה בפועל. המגשר בפגישה היה שלמה יצחקי, הממונה על יחסי העבודה במשק הלמוד גישורים בתחום הכדורסל לאחר הגישור שביצע בין הכדורסלנים לליגה עת הם הכריזו על סכסוך עבודה.

ליעד סואץ קרני, גת מגידו ומיכל אפשטיין. סוף השביתה קרוב (איתי ישרא (צילום: מערכת ONE)
ליעד סואץ קרני, גת מגידו ומיכל אפשטיין מתעדכנות בנעשה (איתי ישראל) | צילום: מערכת ONE

במהלך הפגישה הציע המגשר יצחקי חזרה לפעילות מלאה של משחקי הליגה, אך השחקניות סירבו לקבל את המתווה שאמור לתת פיתרון לארבע השנים הבאות, כך לטענת האיגוד. בנוסף, לא רצו השחקניות לחזור לשולחן המשא ומתן בעוד שבאיגוד היו מוכנים לשבת עד אשר יימצא פיתרון, לכן, בטוחים באיגוד היום יותר מתמיד, כי ההחלטה לסגור את הליגה הייתה נכונה. 

מנגד, בארגון השחקנים טוענים כי השחקניות לא סירבו מעולם להיפגש עם לבנת, והם מקיימות איתה ביחד עם ד"ר אורי שפר קשר קבוע והם מעודכנים בכל התהליכים. הפגישה נדחתה עקב זימונו של יצחקי את השחקניות לפגישה מכח החוק, והם יפגשו עם לבנת בכל עת שיהיה צורך. השחקניות לא קיבלו שום מתווה מצד האיגוד, שהמשיך להתעקש על עמדותיו ללא שום רצון לפשרה, והתעלם בארבע החודשים האחרונים מרצון השחקניות להגיע לפשרה.