יוצרים
אנטוניו מנסה

אנטוניו מנסה נולד בספרד, ובגיל 15 עבר לפורטוגל. למרגלות האוקיינוס, עם הדגה העשירה והרבה התלהבות, הוא נכנס כשותף למסעדה, והבין שמסעדנות היא דרכו. בשנת 1986, בעקבות אהבה גדולה, עבר אנטוניו לישראל והשתקע בקומונה ספרדית-ישראלית בהרצליה. הוא עבד באכדילי, וגם כסו-שף בפיטנגו לצד איתמר דוידוף. למסעדת פרגו הוא נכנס כשף ראשי ומקים המטבח, ונשאר שם כשנתיים וחצי. לאחר מכן נסע ללימודי מסעדנות בספרד וחזר להקים ולנהל את המטבח של מסעדת טורקיז בשנתה הראשונה. פרונטו הייתה תחנתו הבאה כשף, ומשם עבר להקים מטבח ולבנות תפריט, הפעם במסעדת הריף ביפו, שם עבד כשלוש שנים. בשנת 1994 הקים את מסעדת מקומבה. מסעדת אלי אולי המיתולוגית של מנסה פעלה בשנים 1996-2005 ברחוב ברנר 2 בתל-אביב, וב-2007 נפתחה שוב, והפעם ברחוב הארבעה 18 בתל-אביב.