מצרכים
לטורטייה:
- 7-10 תפוחי אדמה בנונים
- 3 בצלים גדולים
- 5-6 ביצים גודל לארג'
- רבע כוס שמן זית (רמי לוי)
- כפית מלח (תבליני זארובי)
- חצי כפית פלפל לבן (תבליני זארובי)
- רבע כפית כורכום בשביל הצבע (תבליני זארובי)
- כפית מרק עוף (רמי לוי)
- חצי כפית אבקת אפייה (סוגת)
לסלט פטריות:
- חבילת פטריות שמפיניון (מרינה)
- צרור פטרוזיליה (מרינה)
- 2-3 בצל ירוק (מרינה)
- חופן עגבניות שרי תמר
- שמן זית (רמי לוי)
- חצי לימון
- מלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
לטורטייה:
- לקצוץ את הבצל ותפוח האדמה לקוביות גדולות
- לחמם שמן במחבת גדולה ושטוחה
- להוסיף את תפוח האדמה והבצל ולסגור עם מכסה עד להשחמה
- כשתפוח האדמה מתחיל להתרכך, להוציא את כל התערובת לקערה גדולה
- להוסיף לקערה נפרדת: ביצים מלח , פלפל לבן , כורכום, מרק עוף ואבקת אפייה
- להכניס את תפוחי האדמה לבלילה
- לשפוך את כל הבלילה לאותה מחבת בלי להוסיף עוד שמן .
- כשהטורטייה מתחילה להזהיב מתחת להפוך אותה ולסגור עם המכסה. אחר כך להפוך שוב לצד השני ולסגור עם מכסה עד קבלת הצבע הזהוב הרצוי .כ10-15 דקות מכל צד.
לסלט פטריות:
- לקצוץ את כל הירקות
- לערבב
- לתבל עם שמן זית, לימון מלח פלפ לפי הטעם