את 2023 עכו פתחה בסערה. היא סגרה שנת שיא ב-2022 עם 2 מיליון מבקרים אחרי הקורונה, זכתה על ידי בוקינג בעיר עם חוויית האירוח הטובה ביותר בארץ, היתה בשיאם של מספר פרויקטים משמעותיים בתחום התיירות, כמו שיפוץ הנמל, והיה נראה שהשמים הם הגבול עבור העיר עם הקסם המיוחד. אפילו דיברו כאן על שבירת שיא התיירים ב-2023. ואז ה-7.10, כמו בכל הארץ ואולי אף יותר, עצר את התיירות בעיר המעורבת לחלוטין.

> מה יש לעשות בעכו?

> המלון המעורב ליד ירושלים מתחיל להתאושש מהמלחמה

רק שנה וחצי לפני כן, במאי 2021, עכו היתה בשפל. מבצע שומר החומות הוציא לרחובות העיר לא מעט מתפרעים ששרפו את מוקדי התיירות המרכזיים. שלושה בתי מלון נשרפו, גם עשרות גלריות וחנויות והמקום היה תוהו ובוהו. לקח בערך שנה עד שהצליחו לנקות ולשפץ את הרחובות, עצרו את כל המתפרעים, החזירו את השליטה לעיר לגמרי ויצאו לדרך חדשה וטובה יותר. ההכרה שקיבלו ב-2023, כעיר התיירות המובילה, השלימה סופית את המהפך.

עכו (צילום: אילן ארנון)
הרחובות נקיים ומיוחדים | צילום: אילן ארנון

עכו (צילום: אילן ארנון)
לא נראה מכאן | צילום: אילן ארנון

"היום זה המקום הכי בטוח שיש", אומר דני ארמה, מנהל אגף התיירות של העיר, בזמן שאנחנו מסתובבים ברחובות העיר העתיקה ובשוק. "אנשים לא מבינים כמה בטוח כאן ברחובות". ובאמת זה מה שהעיניים רואות: הרחובות נקיים, האווירה נעימה ומזכירה את חו"ל, האנשים השונים שמחים שאנחנו נכנסים לחנויות, לגלריות ולמסעדות שרובן ריקות וכולם אומרים בביטחון מלא: "רק תגיעו. תעזרו לנו להפיץ את הבשורה. תגידו לאנשים להגיע".

בזמן הסיור שלנו בעכו, אנחנו מקבלים הסבר על שיפוץ השוק שהפך למקורה במטרה לתת הרגשה נעימה יותר בזמן השיטוט ("הכי כיף ללכת כאן לאיבוד בסמטאות", אומר דני). גם הנמל כאמור סיים שיפוץ מקיף ממש לאחרונה. מדובר בשיפוץ מקיף הכולל הצבת ספסלים ומקומות מוצלים לשבת בהם, מהפך של ממש שעשה סדר באחד המקומות המרכזיים של העיר העתיקה שהיה מוזנח עד לא מזמן.

עכו (צילום: אילן ארנון)
השוק | צילום: אילן ארנון
עכו (צילום: אילן ארנון)
הנמל המשופץ | צילום: אילן ארנון

עכו (צילום: אילן ארנון)
עוד הפתעה שנתקלנו בה בשיטוט שלה | צילום: אילן ארנון

ולמרות הקשיים שלא מפסיקים לדפוק על דלתות העיר: הקורונה, ההתפרעויות, המלחמה בעזה, בתחום התיירות לא מפסיקים לחשוב קדימה. כך למשל, דני מספר לנו על החלום שלו לסגור את כניסת הרכבים לעיר העתיקה ולהתנייד בה בעזרת שאטלים ("כמו באירופה"). בנוסף, בעוד כשנה צפוי להיפתח בעיר מלון של רשת סטאי במבנה ההיסטורי חאן אל-עומדאן (חאן העמודים), בו יהיו כ-70 חדרים במיקום הכי יפה שיש. המקום צפוי לפתח את האזור, להביא עוד תיירים ולהמשיך את המהפך שנמשך כבר כמה שנים, על אף כל האתגרים. "לאחרונה התחלנו לראות תיירים שחזרו להסתובב ברחוב", מסכם דני. "אבל זה עדיין זה לא מספיק".

המקומות הכי יפים לישון בהם נמצאים בעכו

העיר העתיקה של עכו היא באמת דבר מיוחד. ערב רב של מסעדות, גלריות, שוק עם חנויות מזכרות ואווירה שלא מכאן. בנוסף לאלה, נקודת החוזק של עכו העתיקה, שמבדילה אותה מכל המקומות האחרים בארץ, אלה מקומות הלינה שבה. יש בעיר העתיקה 218 חדרים, כולם צימרים או מלונות בוטיק קטנים. כל חדר ומקום אירוח יותר יפה ומיוחד מהשני, וממוקם במבני אבן בני מאות שנים מהתקופה העות'מנית. חלקם משופצים ומודרניים, אחרים משומרים ואותנטיים. כולם מאוד מיוחדים.

את הלילה שלנו בעיר העברנו באחד ממלונות הבוטיק הנחשבים בעיר - עכותיקה AKOTIKA. המלון נמצא בפאתי העיר העתיקה, בקו הראשון לים, מרחק הליכה קצרצר מהשוק, מהנמל ומכל נקודה בעיר העתיקה (העיר העתיקה מאוד קטנה וההגעה לכל מקום היא קצרה).

עכו (צילום: אילן ארנון)
המבנה המרכזי של המלון | צילום: אילן ארנון

למלון יש 18 חדרים בסך הכל. 3 מהם נמצאים בבניין המרכזי, בו הלובי ומסעדת הרופטופ LIWA, ועוד 15 פזורים בבתים שונים ברחוב אחד שצמוד לבניין המרכזי. כך, בזמן שהולכים ברחוב היפה ניתן לראות שלטים של מלון עכותיקה פזורים בכל כמה בתים, מרמזים על כך שבאותה הנקודה יש עוד חדר או שניים. "ההרגשה שרצינו לייצר היא שהרחוב הוא למעשה כמו מסדרון במלון", אומר מאיד דוידסון, אחד מבעלי המלון. וזה עובד.

בגלל שכל חדר במלון נמצא בבית אחר שבנוי אחרת, לכל חדר הייחוד שלו. חלקם בקומה גבוהה עם נוף לים, אחרים בקומת הכניסה עם מעיין שכשוך בתוכם, חלקם מפוארים יותר, אחרים פחות. הכל אותנטי ומנצל את המבנה העות'מני היפה שנשאר נאמן למקור תחת הנחיות שימור מחמירות.

עכו (צילום: אילן ארנון)
הרחוב שהוא בעצם מסדרון המלון | צילום: אילן ארנון

עכו (צילום: אילן ארנון)
כל שלט כזה מסמן את אחד מ-15 החדרים שפזורים ברחוב | צילום: אילן ארנון

אנחנו ישנו בסוויטה העות'מנית, במבנה בן 900 שנה, שנמצאת בבניין המרכזי. הסוויטה היא החדר הכי חדש מבין ה-18 של המלון והכניסה לחדר מלווה באפקט ה"וואו" כשמגלים את קירות האבן המרשימים, התקרות הגבוהות, הג'קוזי היפה עם המפל הקטן ואת המקלחת המרהיבה בה יש כיור מרחף מושלם מאבן קוורץ. אין ספק שמדובר באחד המקומות הכי מיוחדים וייחודיים שישנתי בהם בארץ.

בחדר תמצאו גם מיטה זוגית ענקית, רצפה מחוממת, מכונת קפה, טלוויזיה גדולה, מקרר קטן, חלוקים, ווי-פי, שתי כורסאות, מקרר קטן ועוד.

עכו (צילום: איה בן עזרי)
כשנכנסים לחדר יש אפקט וואו | צילום: איה בן עזרי
עכו (צילום: אילן ארנון)
ככה זה נראה לישון במבנה בן 900 שנה | צילום: אילן ארנון
עכו (צילום: אילן ארנון)
הג'קוזי המרשים עם המפלון | צילום: אילן ארנון

עכו (צילום: אילן ארנון)
גם האמבטיה היא וואו, עם כיור מרחף מאבן קוורץ | צילום: אילן ארנון

שעה אחרי שהתפעלנו מהמקום בו אנו נמצאים, ואף קפצנו לטבילה קרה בג'קוזי המרשים, יצאנו לרחוב (מסדרון המלון) בדרכנו למסאז' שהתקיים במתחם החדרים 109 ו-110. זה היה מהטיפולים הטובים שעשיתי בחיי. כמו במסעדה, גם במסאז' האווירה היא לא פחות חשובה מהמוצר (אוכל או עיסוי), והאווירה היתה מעולה: המיקום, המוזיקה ברקע והתחושה השלווה. גם הטיפול עצמו היה מעולה – בדיוק בעוצמה הנכונה, בדיוק מה שהייתי צריך. מומלץ.

עכו (צילום: איה בן עזרי)
חדר הספא. האווירה המושלמת | צילום: איה בן עזרי

בגזרה הקולינרית, לאחרונה נפתחה במלון מסעדת LIWA שממוקמת ברופטופ של המלון בבניין המרכזי, עם נוף לים. המסעדה בניצוחו של השף מחמוד חלייללה הינה כשרה (אחת היחידות בעיר העתיקה) ועל טהרת הדגה המקומית. אכלנו כאן טונה ים תיכונית (72 שקלים), סביצ'ה אבוקדו (59 שקלים) וברוסקטה מוסר ים (59 שקלים). אפשר גם למצוא בתפריט מנות כמו קובה בורגול בעבודת יד ממולא בדגים ודג נא ביוגורט עיזים שמן זית.

בגלל שהמקום כשר, ארוחות הבוקר שהוגשה לנו בשבת היתה ארוחת סלטים וחומוס. יחד עם זאת, קפה כן מכינים במקום, בניגוד למלונות שלא עושים זאת בשבת. על פי מאיר הבעלים, הרצון לפתוח דווקא מסעדה כשרה היא ליצור בידול ממה שיש בחוץ. בעכו יש המון אופציות קולינריות, אך דווקא כשר אין. מי שרוצה משהו אחר, יכול לצאת לאכול באחת משלל האופציות שיש לעיר העתיקה להציע. והכל, כאמור, במרחק הליכה קצרצר.

עכו (צילום: איה בן עזרי)
נוף לים. הרופטופ במלון | צילום: איה בן עזרי
עכו (צילום: אילן ארנון)
ארוחת ערב על טהרת הדגים | צילום: אילן ארנון
עכו (צילום: איה בן עזרי)
ארוחת בוקר על טהרת החומוס | צילום: איה בן עזרי

עכו (צילום: איה בן עזרי)
צילום: איה בן עזרי

כמה עולה לילה בעכותיקה? החל מ-900 שקלים ועד 1,250 שקלים באמצע השבוע. עד 1,400 שקלים בסוף השבוע, כולל ארוחת בוקר. לילה אחד 10 אחוזים הנחה | בהזמנה באתר שני עד חמישי כולל 40 אחוזים על לילה שני | כוחות הביטחון מקבלים 50 אחוזים הנחה על הלילה השני ללא מגבלה, כולל סופי שבוע.


עזבנו את עכו בכלל ואת עכותיקה בפרט, בהרגשה שחייבים להפיץ את הבשורה. העיר העתיקה מיוחדת ושלווה, המלון מיוחד וייחודי, והתחושה היתה שקפצנו רגע ליקום מקביל וחזרנו. וכמו שבעלי העסקים אמרו, אנחנו נחזק: "רק תגיעו". מרגע שזה יקרה אתם כבר תבינו לבד את הקסם שקורה כאן.

* הכתב היה אורח המלון