"גל הישראלים שיוצאים למסע משפחתי בחו"ל הולך וגדל מדי יום. זה לא בדיוק רילוקיישן - אותן משפחות משכירות את הדירה שלהן בארץ בכוונה לחזור, וגם לא עונה להגדרה של טיול. זה סוג של מצב ביניים", אומר רן מזרחי, מנכ"ל DavidShield, המציעה מגוון פתרונות לכיסוי ביטוחי מחליף קופת חולים בחו"ל.

"אותן משפחות בוחרות לנסות את מזלן מעבר לים מבלי שהמעבר יהיה קשור להצעת עבודה כלשהי או לכוונה להגר לשנים ארוכות. זה בעיקר מסע משפחתי", הוא מסביר.

על פי בדיקה בשטח שערכה דיוידשילד, ביטוח הבריאות פעמים רבות נדחק לשולי רשימת המטלות הארוכה של משפחות נודדות. "חלק מהמשפחות חושבות שזה משהו שעושים אחרי שמגיעים ליעד", מסביר מזרחי. "בתוך כל הבירוקרטיות של השכרת דירה, הרשמה למוסדות חינוך בחו"ל, העברת מכולה, אחסון חפצים וכו' לאלו היוצאים לרילוקישיין מחד או בתוך כל ההתארגנות של בחירת מדינות, מציאת מקומות לינה טיסות בין יעדים וכדומה לאלו היוצאים למסע משפחתי, הביטוח נדחק לסוף. מעבר לכך, גם מי שעושים ביטוח נסיעות למסע, נותרים לפעמים בלי כיסוי ביטוחי כאשר תוקפו נגמר ולא מבינים את הסיכון האדיר שבכך". 

דור חדש של משפחות ישראליות שטסות למסע בחו"ל

הדור החדש של משפחות שטסות לתקופות ארוכות בחו"ל בוחר לרוב ביעדים במזרח, בדגש על תאילנד שמציעה הבדלי שעות נוחות לעבודה וחיבור עם הארץ, מחייה זולה ולוקיישן אקזוטי לצד ישראלים נוספים שכבר בנו קומונות במקום.

לדברי מזרחי, נסיעה של משפחות שונה מאוד מנסיעה של בודדים או זוגות. "ילדים זקוקים למענה נגיש ולרופא ילדים שיהיה זמין עבורם לא רק במקרי חירום. לנסיעות ארוכות, ובוודאי שעם ילדים, הכיסוי הביטוחי חייב להיות כזה שמחליף את קופת החולים בארץ, כולל כל השירותים שהיא מציעה, וישמש אותם במצבי שגרה ולא רק בחירום. את זה מספק רק הביטוח הגלובלי.

"אנחנו רואים שהרבה מהישראלים שיוצאים למסע ארוך בחו"ל חושבים שביטוח נסיעות הוא הפתרון עבורם אבל הם לא מודעים לכך שמדובר בביטוח למצבי חירום ולזמן קצוב.

משפחה מצטלמת סלפי (צילום: shutterstock_Levranii)
צילום: shutterstock_Levranii

אילו מצבים מכוסים למשל בביטוח הגלובלי שאינם מכוסים בביטוח נסיעות?

"כל ביקור  שגרתי אצל רופא, בדיקות שגרתיות, בדיקות התפתחות לילדים ונוער, אשפוזים וניתוחים לא דחופים או אלקטיביים, ועוד. ביטוח נסיעות לא יכסה למשל בדיקה תקופתית, ביקור שגרתי אצל רופא.ת נשים או פיזיותרפיה לאחר פציעה או סתם כי "נתפס הגב". ביטוחי הנסיעות לחו"ל יאלצו את המבוטח לשוב לארץ כדי לקבל את השירות או לשלם עליו עצמאית בחו"ל בעוד שהביטוח הגלובלי מכסה זאת.

"בנוסף, חשוב לזכור שביטוח נסיעות הוא לא כיסוי לכל מצבי חירום אלא למצבי חירום שהם בטווח המיידי. כלומר, אם נדרשת בדיקת MRI לצורך המשך בירור המצב הרפואי והיא איננה עונה על ההגדרה של צורך חירום מיידי, המבוטח לא זכאי לכיסוי בביטוח נסיעות לחו"ל. מי שלא מכיר את העולם הביטוחי לא מעלה בכלל על דעתו את המצבים האלה".

רכשתם דירה בחו"ל והחלטתם להישאר לתקופה במקום? שימו לב מי מכסה אתכם במצב של בעיה רפואית

עוד מגמה שבולטת מאוד בשנים האחרונות היא תופעה של ישראלים שרוכשים נכסים בחו"ל, בדגש על יעדים קרובים כמו קפריסין ויוון שמציעים נדל"ן במחירים נמוכים משמעותית מהארץ ועם מחייה זולה בהתאם. חלק מאותם בעלי בתים חדשים נשארים לגור במדינה בה רכשו נכס לזמן ממושך וחלק אף זוכים לתושבות מתוקף היותם בעלי נכס ששוויו מעל לסכום מסוים. אותה תושבות אגב, תאפשר להם לקבל שירותי בריאות מקומיים (בתשלום), אך לדברי מזרחי, הם יגלו במהרה שזה לא בדיוק הדבר שהתרגלו אליו בארץ.

"גם במקומות ששירותי הבריאות הם זולים, זו לא תמיד איכות הרפואה שישראלים מורגלים אליה. גם אם אנחנו מתלוננים לפעמים על זה שאנחנו מחכים בתור, שירותי הבריאות הישראלים הם מהמתקדמים בעולם.  למשל אולטרסאונד לנשים בהיריון, מוצע בארץ כמעט בכל מצב ושלב. באוסטרליה מנגד, שהיא מדינה מאוד מתקדמת ומערבית, רוב הסיכויים שאולטרסאונד יכוסה פעם אחת בלבד בתקופת ההיריון."

"ביטוח בריאות גלובלי הוא היחיד שמאפשר לאותם בעלי דירות ששוהים תקופה ארוכה בחו"ל גישה  לקבלת שירות רפואי במרפאה בינלאומית עם רופא דובר אנגלית. בנוסף, בדיוידשילד תהיו זכאים לשיחות בלתי מוגבלות עם מוקד רופאים שמספק ייעוץ טלפוני בעברית במשך 24 שעות ביממה ומעניק הסברים על השירות וההוראות שניתנו להם ע"י הרופאים המקומיים ותרגום של מסמכים משפת המקור לעברית. גם שירות הלקוחות של דיוידשילד זמין עבור הלקוחות שלנו 24/7, למשך כל השנה ובעברית.

"חשוב שכל מי ששוקל או מתכנן כבר מעבר לחו"ל לתקופה ארוכה, יעשה את הדבר הכי פשוט ומתבקש ויבדוק את ההבדלים שבין ביטוח נסיעות לביטוח בריאות גלובלי. באתר דיוידשילד ניתן למצוא את כל המידע שיעזור לכם במעבר לחו"ל בראש שקט ובגוף בריא".