בחירת דיור מוגן אינה עניין של מה בכך, והיא מערבת מערכת שיקולים רחבה. לצד השיקול הפיננסי, קיימים בין היתר שיקולים חברתיים, בריאותיים וגאוגרפיים. רשת מגדלי הים התיכון, למשל, מציעה בתים שונים ברחבי המדינה - בכפר סבא, ברמת השרון, בצומת סביון, בבת ים, בירושלים, בגני תקווה ובעתיד ברחובות - שבהם יותר מ-1,500 דיירים מוצאים בית חם, קהילה עוטפת ושלל פעילויות ותכנים מגוונים. מה חשוב לדעת לפני שבוחרים את הבית הבא?

חוויה אינטלקטואלית

דיור מוגן מציע לבנות ובני הגיל השלישי, לא רק סביבת מגורים תומכת, אלא גם חוויה אינטלקטואלית עמוקה מרתקת ומעשירה. ברשת "מגדלי הים התיכון" למשל, זוכים הדיירים לתכנים מעשירים, הרצאות ופעילויות – סיור מוזיקלי ועוד אלמנטים שונים שמספקים עולם תוכני וחברתי עשיר עבור הדיירים. 

לאחרונה, הוחלט ברשת לפתוח בית ספר לתקשורת שאותו מפעילים הדיירים. באמצעות תוכנית ״מקושרים״, פתחו האחרונים פודקאסט משלהם. ״לא הכרתי את התחום, הנושא סקרן אותי, בחרנו להירשם ונדלקתי״, מספרת שושי שני מהבית בגני תקווה. בליווי של מנחה מקצועי. ״במסגרת מפגשים חברתיים נעימים בחרנו נושא, חקרנו אותו, למדנו מה זה פודקאסט, מי הם קהלי היעד, ואיך לבצע זאת״, היא מספרת.

״החלטנו לקחת נושא שלא קשור לגיל השלישי, ובחרנו לדבר על קעקועים. היום לרבים מאיתנו יש נכדים עם קעקועים, ולמדנו מהמחקר עשינו המון. קיימנו דו-שיח, ראיינו דיירים עם קעקועים והתעמקנו בנושא״.

מעבר לקורס הפודקאסט, במסגרת בית הספר החדש לתקשורת הדיירים יכולים להשתתף גם בקורס עיתונות וכתיבת מגזין, מיומנויות עמידה מול קהל ואף קורס טלוויזיה.

הפרויקט הייחודי נובע מהשקפת עולם שלמה שמוטמעת בימים אלו ברשת – לספק תחושת ערך ומשמעות לדיירים כחלק בלתי נפרד מאיכות החיים והחיוניות שלהם. ההצלחה של פרויקט זה ושל פרויקטים אחרים, מוכיחה שדיירים ודיירות רבים מעוניינים לגלות ולחוות דברים חדשים, לחקור נושאים שלא הכירו בעבר, תוך שיתוף פעולה עם דיירים אחרים.

שושי היא אחת הדיירות הוותיקות בבית בגני תקווה. ״הבחירה מצדיקה את עצמה", היא מכריזה, "המקום הזה מהווה פתרון יוצא מן הכלל. תמיד יש כאן חברה. יצרנו לנו בבית לאט לאט חברות יפה שתלך איתנו גם הלאה, והעזרה ההדדית בבית מדהימה".

פרויקט מוצלח אחר שהובילו במגדלי הים התיכון, הוא תערוכת "יוצרים בגיל".

מדובר במיזם אמנות שמבקש לאפשר לדיירים לגלות את עצמם מחדש באמצעות יצירה. במסגרת זו התאפשר לקבוצת אמנים מבתי הרשת להציג את מיטב יצירותיהם, מהן ניתן יהיה להתרשם בתערוכה עד סוף החודש בבית ציוני אמריקה בקומת הגלריה העליונה.

מגדלי הים התיכון- כתבה 1  (צילום: אלדד אלוני )
המשפיענים החדשים בתערוכה "יוצרים בגיל" | צילום: אלדד אלוני

חיבור בין עולמות שונים

פעילות חשובה אחרת ברשת, התקיימה בקיץ האחרון, והרעיון מאחוריה היה שיתוף פעולה בין-דורי – למשל בסדנת פסיפס. ״חינוך רב דורי הוא אחד הרגעים המרגשים ביותר בבית. לראות איך גילים מתחברים, איך עולמות מתחברים כשדייר הופך למורה דרך לחיים״, מספרת אסנת בוצר, מדריכת סדנאות יצירה בבית בגני תקווה.

רבקה חיים, מדריכת סדנאות לעיסת נייר, מספרת כי  "בשלהי קיץ חם התכנסנו במזגן, סבים, סבתות ונכדים מהבית בנורדיה, לבוקר יצירתי במיוחד של עבודה בעיסת נייר". גם בבית בירושלים הדיירים צברו לא מעט חוויות, כשהקדישו יום בשבוע בחופש הגדול לטובת פעילות עם הנכדים בבריכה.

מגדלי הים התיכון- כתבה12 (צילום: אלדד אלוני )
"הבחירה מצדיקה את עצמה"- מגדלי הים התיכון | צילום: אלדד אלוני

חלומות ושיאים חדשים

מעבר לסדנאות היצירה החווייתיות, התערוכות והמיזמים פורצי הדרך - דגש מרכזי ברשת מופנה לרמת הדאגה והטיפול הגבוהה של הצוות בבתים. ״חלק מחזון הרשת שלנו הוא להוביל, לגלות ולחוות את השנים המאושרות ביותר בחיי הדיירים. אני באמת רוצה להאמין שאדם המגיע לדיור מוגן פותח פרק חדש בחיים שבו יוכל להביא לידי ביטוי רצונות, אהבות חלומות ולהגיע לשיאים חדשים״, מספרת עפרה אריאל, מנכ״לית הבית בכפר סבא. ״בכל יום שעובר אני יותר ויותר מתרשמת מהדרך שבה דיירים מובילים תהליכים ופרויקטים בבית הנפלא שלנו. הם חווים חוויות ומגלים על עצמם דברים וכישורים שלא ידעו שקיימים בהם. הצוות כולו מחויב למקום ולדיירים ואוהב אותם מאוד".

היכנסו למידע נוסף על מגוון המסלולים של מגדלי הים התיכון>>