שבועות הוא יום חג לאוהבי הגבינות, ובינינו - מעטים המאכלים שלא ישודרגו עם תוספת גבינה. מהבייסיק כמו פיצה ופסטה ועד גרסאות מרעננות של בראוניז ופאי, יש מגוון רחב של מאכלים טעימים שיכולים לקבל טוויסט מקורי לכבוד החג של הגבינות. אז איך עושים את זה כמו שצריך? בשביל זה אנחנו כאן.

פיצה
היתרון של הפיצה הוא היותה מאכל גמיש שאפשר להתאים להעדפות האישיות: עם או בלי גבינה, עם תוספות בטוחות כמו זיתים ופטריות או נועזות כמו אננס וטונה, ואפילו ללא גלוטן או מסוגים שונים של קמחים. בעיקרון, המרכיב היחיד בפיצה שאי אפשר להתאים הוא העגבניות, אבל על הבסיס הזה אפשר לבנות רטבים שילכו לכל מיני כיוונים.

פודאפיל-הקינוח המושלם -אבן שמוט (צילום: אפיק גבאי)
צילום: אפיק גבאי

בחג השבועותהפיצה המפנקת ביותר שאפשר להכין היא כמובן פיצה ארבע גבינות. הפיצה מרגריטה הבסיסית משתמשת בגבינת מוצרלה (גם אם ברוב הבתים בישראל כנראה פשוט ישימו גבינה צהובה מהסופר - לא שיש בזה משהו רע!). בפיצה ארבע גבינות אין חוקים ברורים באשר לסוגי הגבינות - רצוי להתחיל ממוצרלה, ואליה אפשר להוסיף פרמז׳ן, גבינת עזים, גבינה כחולה, קממבר, רוקפור, גרויר ועוד. התוצאה תצא גבינתית ומפנקת, ובכל מקרה עם טעם עז יותר משל פיצה רגילה.
פודאפיל-הקינוח המושלם - פיצה (צילום: נמרוד סונדרס)
צילום: נמרוד סונדרס

פיצה ביתית תיראה מרשימה אם תשמור על הצורה העגולה המסורתית, ואת זה אפשר להשיג בקלות עם סט האפייה בן 5 החלקים של פוד אפיל. הסט כולל תבנית פיצה מחורצת בקוטר 34 ס״מ, בנוסף לתבנית קוגלוף, תבנית רוסטר, לקקן ומברשת. תבנית הפיצה עושה חשק להכין פיצה ביתית כל שני וחמישי - ואם אתם באמת אנשים שאוהבים להכין פיצה ביתית, אתם חייבים לפנק את עצמכם באבן שמוט. מדובר במשטח אבן עשוי קרמיקה המפזר את החום באופן אחיד, סופח את הלחות ומבטיח בסיס פיצה פריך ממש כמו בפיצריה איטלקית. האבן עוזרת למאפים לקבל מכת חום של עד 480 מעלות ממש כמו בטאבון אמיתי, והיא מצרך חובה לאפייה של לחמים, עוגיות, פוקאצ׳ות, וכמובן פיצות. לא יהיה מוגזם לומר שזה הסוד האמיתי של פיצה ביתית עם טעם מקצועי.

פסטה
הווייב האיטלקי ממשיך עם פסטה מוקרמת - מנה מפנקת במיוחד. לא מדובר רק בפסטה עם גבינת פרמז׳ן ולא רק בפסטה עם שמנת, אלא בשילוב מפנק בין השתיים שיוצר מנה מושחתת וטעימה בטירוף, שכבונוס גם נהנית מחזות מרשימה.
פודאפיל-הקינוח המושלם -סיר פסטה (צילום: בועז לביא)
צילום: בועז לביא

מתחילים מהכנת הפסטה בסיר הפסטה Cook Master  של פוד אפיל. המאסטר קיבל את שמו כי מדובר בסיר כל יכול: בישול, אידוי וסינון. הסוד הוא המסננת הפנימית המתנדנדת בחופשיות ומשמשת גם כמסננת וגם כסלסלת אידוי. העיצוב המסתובב החכם שומר על המסננת זקופה תמיד בזמן הטיית הסיר, כך שהמזון נשמר בתוך המסננת - לא משנה כמה מהר תפנו את תכולת הסיר, המסננת הפנימית נשארת זקופה. בנוסף, יש לנו מכסה זכוכית לבישול איטי על אש נמוכה או רתיחה כדי להפחית רטבים ומרקים, או כמובן כדי לפקוח עין על המזון שמתבשל מבלי לאבד את האדים שהצטברו בסיר. הוא גדול מספיק כדי להכין ארוחות לכל המשפחה, בטוח לשימוש במדיח כלים, ובקיצור - כלי רב תכליתי שיהפוך לכוכב המטבח.

כשהפסטה מוכנה, קוצצים בצל ופטריות ומטגנים אותם במחבת עד להזהבה. קרש חיתוך, אגב, הוא לא רק כלי בישול אלא גם אביזר הגשה -  כמו קרש החיתוך האליפטי והסקסי הזה, שעשוי מעץ איכותי בגימור טבעי. אחרי שתסיימו לבשל, תוכלו לשטוף אותו ולהגיש עליו פלטת גבינות שתעטר את השולחן ותחזק את האווירה של חג השבועות.

פודאפיל-הקינוח המושלם - סיר פסטה

לפסטה, לבצל ולפטריות מוסיפים שמנת, גבינת פרמזן, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה. אבל כאן מגיע הטוויסט - במקום להגיש כמו שהיא, מוזגים את הפסטה לתבנית אמייל מלבנית. תבניות האמייל של פוד אפיל מתאימות לאפייה ולהגשה, ובטוחות לשימוש בכל מה שתרצו - תנור, מיקרו, מקרר, מדיח כלים. מעל הפסטה מפזרים גבינה צהובה, ואז מכניסים לתנור לעוד 10-15 דקות, עד שהגבינה שמעל ניתכת. כשתוציאו את המנה מהתנור היא תתמצק תוך כמה דקות ותוסיף משחק של טעם ומרקם למנה שלא יהיה אפשר להפסיק לאכול.
פודאפיל-הקינוח המושלם - תבנית אמייל (צילום: אפיק גבאי)
צילום: אפיק גבאי

לביבות
לביבה גם היא מאכל ורסטילי למדי, שאפשר להכניס אליו פחות או יותר כל מה שרוצים. זאת גם הזדמנות להקליל את הארוחה עם מאכל בגרסה בריאה קצת יותר - לביבות ירק, שכמובן יכילו גם גבינה לרגל החג (וכי זה טעים). המצרכים הבסיסיים הם ירקות מגוררים או מרוסקים (תפוח אדמה, בטטה, זוקיני, גזר - הכול הולך), קצת קמח, ביצים, וכמובן גבינה - גם גבינה צהובה תלך נהדר, אבל אפשר להתפרע או לכל הפחות להוסיף קצת פרמז׳ן שייתן קיק לטעם.
פודאפיל-הקינוח המושלם - מחבת פנקיק  (צילום: בועז לביא)
צילום: בועז לביא

אם אכן הולכים על הגרסה הבריאותית, דעו שאפשר לטגן לביבות במעט מאוד שמן, או אפילו בלי שמן בכלל. מארז זוג הסוטאז׳ים Mineral  של פוד אפיל כולל ציפוי נון-סטיק מינרלי לחוויית בישול קלה ובריאה, ככה שלא תצטרכו לפוצץ אותם בשמן כדי שהלביבות לא יידבקו. מדובר במוצרים עמידים ונוחים, המתאימים לשימוש על כל סוגי הכיריים (גז, חשמלי, קרמי ואינדוקציה), וכבונוס גם מכניסים קצת צבע למטבח עם שילוב מגניב של ירוק וורוד.

תפוח אדמה מוקרם או תבשיל ירקות
הטריק לתפוח האדמה המוקרם הוא להכין אותו כמו את הפסטה - בשני שלבים. בשלב הראשון מבשלים אותו בסיר. הסיר מסדרת Fonte  של פוד אפיל הוא סיר חזק ועמיד שישמש אתכם למגוון אדיר של דברים במטבח, ובכללם כמובן גם ירקות. הוא עשוי מברזל יצוק המצופה בשכבת אמייל חיצוני ובשכבת נון-סטיק פנימית, המספקים שימור ופיזור חום מעולה. כלי בישול מיציקת ברזל ידועים בעמידותם לאורך שנים, ועם המכסה היצוק הכבד מספקים אפקט של תנור ומשדרגים את הטעם והמרקם של האוכל.
פודאפיל-הקינוח המושלם - קרש חיתוך  (צילום: בועז לביא)
צילום: בועז לביא

בקיצור, זה הסיר המושלם - גם אם אתם רוצים להכין תבשיל ירקות. ואם אתם בכל זאת רוצים להוסיף טוויסט של שחיתות, מוציאים את תפוח האדמה (או שאר הירקות) מהסיר אחרי שהתבשלו למחצה, ומסדרים אותם בתבנית אמייל מלבנית עם גבינה מעל. ביקור קצר בתנור - והמנה מוכנה.
פודאפיל-הקינוח המושלם -סוטאז (צילום: בועז לביא)
צילום: בועז לביא

קינוחים מפתיעים
מתכונים לעוגות גבינה הרי לא חסר, אבל שתדעו שהקינוח של ארוחת החג לא חייב להיות עוגת גבינה. הוא יכול להיות למשל פנקייק - שמכינים עם גבינה לבנה וחלב, כמובן, ושאפשר להגיש עם רוטב גבינה מתוק העשוי משמנת חמוצה, גבינה לבנה, יוגורט ואבקת סוכר, ושיכול לקבל טוויסט של לימון, תפוז, דובדבנים או כל פרי אחר להעדפתכם. כדי להכין פנקייק מושלמים משתמשים במחבת הפנקייק מסדרת Black Marble  של פוד אפיל, שמיוצרת בטכנולוגיה חדשה של יציקת אלומיניום המאחדת את גוף הכלי והמשטח החיצוני ליחידה אחת חזקה ועמידה ביותר. במחבת יש שקעים מוכנים להכנה של 7 פנקייקים עגולים ומושלמים בו זמנית, והיא גם נון-סטיק, כך שלא תצטרכו להשתמש בהרבה שמן או חמאה כדי להכין אותם.
פודאפיל-הקינוח המושלם - תבניתת פאי (צילום: בועז לביא)
צילום: בועז לביא

קינוח נוסף שמשלב אווירת שבועות עם טעם פירותי הוא פאי - קינוח מרשים במיוחד וטעים במיוחד. הפאי עשוי מבסיס של בצק פריך (בצק יבש, פריך וממכר העשוי מקמח ומחמאה), שכבה של קרם פטיסייר (אותו מכינים מחלב, קורנפלור, חלבונים וסוכר), ופירות טריים מעל. הקטע המאתגר בפאי הוא להוציא אותו מכלי האפייה - אבל עם תבנית הפאי Supreme Anodized מדובר בקלי קלות. זוהי תבנית מתפרקת בגודל 28 ס״מ שעשוי מאלומיניום בתנליך אנודייז - שהתוצאה שלו היא מתכת עמידה ואיכותית יותר, ללא צורך בציפוי, עם פיזור חום אופטימלי ועמידות בחום גבוה. כשהפאי מוכן כל מה שצריך זה לדחוף אותו החוצה ולהגיש.
פודאפיל-הקינוח המושלם - תבנית קורצנים (צילום: הפקה : foody צילום : נמרוד סונדרס)
צילום: הפקה : foody צילום : נמרוד סונדרס

אופציה שלישית ומופרעת היא בראוניז גבינה דלמטיים - אמנם קינוח שוקולדי, ובכל זאת באווירת החג (וגם אופציה מושלמת למי שלא רוצים לבחור בין קינוחים כהים לבהירים). התחתית היא בראוניז שוקולד, והחלק העליון הוא מלית גבינה אפויה עשירה. הלוק הסופי יהיה יפהפה ומהפנט, והטעם יהיה עשיר וממכר. מה שיעזור להגשה סקסית הוא חיתוך של הבראוניז לריבועים מדויקים - משימה קשה עד בלתי אפשרית עם תבנית אפייה רגילה, אבל פשוטה מאוד עם תבנית הבראוניז Dolce Italiano. הטריק? התבנית היא נון-סטיק, מתאימה לאפייה ולהגשה - ומחלקת את העוגה ל-28 פרוסות מדויקות ללא מאמץ.
_OBJ
כל המוצרים שיהפכו את חג השבועות שלכם למושלם זמינים בחנויות ובאתר פוד אפיל, ומוצעים לכל אורך חודש מאי עד ה-1.6 במבצע שבועות ללא מע״מ, כולל כפל מבצעים. אז למה אתם מחכים? השבועות המפנק שלכם כבר בפתח!