קרלוס סנטנה, וירטואוז הגיטרה האגדי שממש בקרוב (30.7) ינחת בישראל להופעה היסטורית בפארק הירקון, מצא את הנוסחה לזוגיות מוצלחת – הוא פשוט התחתן עם המתופפת שלו. סינדי בלקמן נדבקה בחיידק התופים בגיל מוקדם מאוד וכבר כשהייתה בת 22 עברה לניו-יורק לתופף עם מיטב הרכבי הג'אז של תחילת שנות ה-80. את תהילתה קנתה דווקא בצד הרוקיסטי יותר, כמתופפת הצמודה של לני קרביץ במשך כ-15 שנה, עד שפנתה לעסוק בז'אנר שהיא אוהבת, ג'אז.

לקראת סוף העשור הקודם, כשהיא עדיין על תקן המתופפת הצמודה של קרביץ, פגשה בלקמן מאחורי הקלעים של פסטיבל באירופה את סנטנה, שבדיוק סיים את נישואיו הראשונים אחרי 34 שנה. לא יעבור זמן רב והשניים יהפכו לזוג. תחילה שמרו על מרחק מקצועי, אך ב-2010 שהמתופף הקבוע של סנטנה נעדר מהופעות הלהקה, בלקמן תפסה את מקומו והקסם המשותף מתחיל להיווצר. מאז ועד היום, בלקמן לוקחת חלק בהופעות הלהקה. ביולי 2010 סנטנה הפתיע את בלקמן ועוד עשרות אלפי צופים נלהבים בהופעה בשיקאגו שהציע נישואין למתופפת המוכשרת תוך כדי ההופעה. כמובן שסידני אמרה "כן" ומיד עברה לאחד מרגעי השיא בהופעה – סולו התופים האימתני שלה. סנטנה וסינדי בלייב -העבירו לדקה 6:30 ותראו למה בלקמן מסוגלת:

אך סנטנה ובלקמן לא לבד. את הנוסחה לזוגיות טובה ועבודה משותפת אימצו כוכבי רוק ופופ רבים. הדוגמה הטובה ביותר היא כנראה להקת הפופ הגדולה בכל הזמנים "אבבא" שהתאחדה לא מזמן בשקט ורחוק מעיני המצלמות. האימפריה השוודית שהורכבה מצמד הזוגות אנייטה פלטסקוג, ביורן אולבאוסן, בני אנדרסון ואנני פריד לינגסטד (ראשי התיבות "אבבא") ששלטה במצעדי המכירות ב שנות ה-70, הביאה את שיתוף הפעולה בין שני הזוגות לקצה גבול היכולת - עשרות להיטים, סיבובי הופעות בכל העולם ושיאי מכירות, שרק הביטלס עקפו. ב-79 החלו הסדקים הראשונים כאשר פלסטקוג ואולבאוסן התגרשו, ההרכב המשיך לעבוד. אך כעבור שנתיים גם הזוג הנוסף התגרש, והאווירה הקשתה ששררה בין ארבעת חברי הלהקה הקשה על המשך העבודה המקצועית, מה שהביא לסוף הפעילות המשותפת בשנת 1983. השיר שטוענים שנכתב בעקבות הגירושים של פלטסקוג ואולבאוסן:

אגדה נוספת שאימצה את הפורמט הוא הבוס, ברוס ספרינגסטין. בשנת 1988 הוא שיכנע את הגיטריסטית והיוצרת פטי סקיאלפה להצטרף אל "האי-סטריט בנד" המפורסמת שלו לסיבוב הופעות של האלבום Tunnel Of" Love". זמן קצר לאחר מכן, עברו השניים להתגורר יחדיו בעיר הולדתם ניו-ג'רזי וב-1991 התחתנו ומאז לא נפרדו. סקיאלפה לקחה חלק בכל האלבומים וסיבובי ההופעות של הבוס מאז ובמקביל פיתחה קריירת סולו מצליחה עם שלושה אלבומים ושיתופי פעולה עם ענקים אחרים כמו הרולינג סטונס.

מסתבר שהצעת הנישואין של סנטנה לבלקמן בזמן הופעה ב-2007 לא הייתה ממש מקורית. ג'וני קאש פגש את ג'ון קרטר בשנת 1955 מאחורי הקלעים של הופעה בפסטיבל קאנטרי בטנסי, כאשר היא הופיעה עם משפחתה המפורסמת "משפחת קרטר". רק אחרי 13 שנים, ונישואים ראשונים שלא צלחו לאהבת נעוריו, הציע קאש לקרטר נישואין במהלך הופעה משותפת של השניים. מאז, שני ענקי הקאנטרי הפכו לבלתי ניתנים להפרדה מקצועית. בכל אלבום של ג'וני קאש, תמצאו לפחות דואט אחד עם קרטר ובנוסף הוציאו ארבעה אלבומים עם קרדיט משותף, ערכו סיבובי הופעות משותפים ואפילו בן שגם הפך למוזיקאי קאנטרי מצליח. קרטר זכתה בחמישה פרסי גראמי ואף נכנסה להיכל התהילה של המוזיקה הנוצרית (כן יש דבר כזה).

גם במוזיקה הישראלית לא חסרות דוגמאות לשיתופי פעולה מוזיקליים בין זוגות. שמוליק קראוס וג'וזי כץ, כששיא שיתוף הפעולה ביניהם הגיע במסגרת להקת "החלונות הגבוהים" ביחד עם אריק איינשטיין למה שנחשבת ללהקת הפופ הראשונה בעברית. אפרים ואסתר שמיר שהוציאו יחדיו את אחד האלבומים היפים שנעשו כאן הכולל להיטים כמו "ערב של יום בהיר", "עברתי רק כדי לראות" ועוד. אורית שחף ותום פטרובר שלמעלה מ-20 שנה מובילים את "היהודים" להצלחות מהמפתיעות והטובות שהיו כאן.

זוגות נוספים ראויים לציון ששיתפו פעולה לאורך השנים הם אייק וטינה טרנר, סוני ושר, ג'ק ומג וויט "מהוויט סטרייפס" וקים גורדון ות'ורסטון מור, מנהיגי להקת "סוניק יות'". אז יש כאלה שלא שרדו את הזוגיות, אבל לפחות הספיקו להעניק לנו מוזיקה בלתי נשכחת במעטפת של אהבה. קרלוס סנטנה ואשתו תכף כאן, וכמו שהבטיחו, מצפות לנו שעתיים של מוזיקה ואהבה.