א', תושב נתניה כבן 21, נקנס בסכום של 2,000 שקלים לאחר שבחיפוש במכוניתו נתפסה סכין, למרות שאין לו עבר פלילי.  העונש, שהוטל על ידי בית משפט השלום בנתניה, מתבסס על האיסור בחוק להחזיק בסכינים או באמצעי לחימה ללא אישור והסבר מניח את הדעת.

א' הואשם כי לפני שלוש שנים בלשי המשטרה ערכו חיפוש במכוניתו ומצאו סכין לחיתוך פירות וירקות ליד תיבת ההילוכים. הבלשים שאלו את א' מדוע הוא מחזיק בסכין, אך הוא התקשה לספק הסבר.

א' נחקר במשטרה בגין עבירה של החזקת סכין. "הסברתי להם שהסכין סתם הייתה ליד תיבת ההילוכים לא התכוונתי לעשות איתה כלום בטח לא משהו פלילי", טען הצעיר בפני החוקרים.

יחידת התביעות במשטרה הגישה נגד א' כתב אישום לבית משפט השלום בנתניה. במהלך המשפט א' הספיק לשרת בצבא בהצטיינות ללא עבירות משמעת כטכנאי בחיל הלוגיסטיקה. לבסוף הוא הודה בהחזקת הסכין במסגרת הסדר טיעון.

התביעה דרשה לגזור על א' עונש של חודשיים שירוצה בעבודת שירות ולהטיל עליו לשלם קנס כספי לקופת המדינה. שירות המבחן הגיש תסקיר לבית המשפט לפיו א' לקח אחריות על מעשיו אבל אינו מבין את המשמעות של החזקת הסכין במכוניתו.

סנגורו של א' ביקש להתחשב בנסיבות חייו המורכבות, בעובדה שהוא תומך כלכלית במשפחתו, שאין לו עבר פלילי ושסיים את שירותו הצבאי על הצד הטוב ביותר לשביעות מפקדיו ולבטל את ההרשעה. הוא ציין כי מרשו הגיש מועמדות להתגייס לשורות משטרת ישראל וממתין לתשובה. 

השופטת שדנה בתיק החליטה להשאיר את הרשעתו של א' על כנה בנימוק שיש להילחם בתופעה של החזקת סכינים בקרב בני נוער וצעירים. היא הוסיפה שהמקרה שלו אינו חריג בצורה יוצאת דופן ולכן לא ניתן לבטל את הרשעתו. יחד עם זאת השופטת הציינה כי אין חשש שהצעיר יאבד את מקום עבודתו בתחנת דלק בעקבות ההרשעה.

לדברי השופטת, יש להילחם בתופעת החזקת הסכינים שמהווה סיכון של ממש לציבור ויש בה פוטנציאל ממשי שעלולה להוביל למעשי אלימות קשים. היא גזרה על א' שלושה חודשי מאסר על תנאי וכאמור קנסה אותו בסכום של 2,000 שקל.