כל מי שהשתמש פעם במטליות מיקרופייבר יודע שאי אפשר ללכת לאחור למטליות רגילות, שכן יכולתן לאסוף ולהחזיק לכלוך מצטיינת בזכות הסיבים המפוצלים שלהן שיוצרים שטח פנים עצום ולוכדים כך נוזלים ולכלוך, או כמו שניסחו זאת היטב בעבר - לאסוף במקום למרוח. ולכך תוסיפו גם את המטען החשמלי שלהם שמושך לכלוך וגריז, שזה בכלל שיגעון.

עכשיו גם הבנו למה הן מגיעות בשלל צבעים משמחים, בזכות טיפ גאוני מבית האתר האהוב House Digest – כדי לשמור על היגיינה ברחבי החלל. כן כן, מתברר ששימוש במטליות ניקוי מקודדות בצבעים הוא שיטה חיונית שמנקים מקצועיים משתמשים בה כדי לשמור על תקני היגיינה ולמנוע זיהומים. בקיצור, מקצים צבע ספציפי לכל אזור או משימה, בייחוד באזורים המאכלסים חיידקים מסוכנים. אחרי הכול, לא הייתם רוצים לשנע חיידקים מהשירותים למשטחי המטבח, נכון?

שמירה וארגון מטליות המיקרופייבר הם המפתח לשמירה על מערכת ניקוי מקודדת בצבעים שתעבוד בצורה חלקה ויעילה, גם באחסונן וגם בכביסה שלהן.

התחילו בקניית חבילת מטליות מיקרופייבר בצבעי הקשת כדי שיהיה לכם מגוון של גוונים לבחור מהם. אף שאתם יכולים לבחור כל צבע שתעדיפו לאזור או סוג של משטח, על פי המדע צבעים שונים מספקים רמזים ויזואליים שונים, ולכן מומלץ ללכת לפי סדר רמת הסיכון כדי לזכור אילו צבעים מתאימים לאילו אזורים.

צריך רק מים (צילום: shutterstock)
למראות ולזכוכיות. הצבע הרגוע ביותר | צילום: shutterstock

כך תתאימו את הצבעים 

התחילו עם הצבע הרגוע ביותר - השתמשו במטליות כחולות למראות ולזכוכית. במטליות מיקרופייבר ירוקות יש להשתמש במטבח, אזורי הכנת מזון ואזורים כלליים שאינם חדרי רחצה. הצבע הצהוב כבר מעט מסמן אזהרה, אז השתמשו בו למשטחי חדרי רחצה פחות מסוכנים כמו כיורים, ברזים, משטחים ומקלחות. הצבע האדום מסמן סכנה, ולכן השתמשו במטליות אלו לאזורים כמו אסלות ושירותים (ולאחר השימוש כבסו מיד את המטלית שכן היא יכולה להכיל חיידקים). לבסוף, לרצפות, ללכלוכים גסים ולחוץ, השתמשו במטליות או סמרטוטים שאינם מיקרופייבר בצבע לבן שאפשר להלבין (שכן הלבנה יכולה לפגוע במטליות מיקרופייבר).

ייתכן שתרצו לפצל עוד יותר לאזורים ספציפיים לפי הצרכים שלכם, ולכן תזדקקו לצבעים נוספים למטליות. לדוגמה, שחור מושלם לתחזוקת המוסך, אפור הוא הבחירה הברורה לניקוי פלדת אל-חלד, ולבן אידיאלי לספיגת כתמים בריפוד. חלק מהאנשים מעדיפים מטלית להברקת עץ או לניקוי אבק בנפרד, בעוד אחרים עשויים לרצות מטלית נפרדת לאזור נוסף בבית, כמו חדר הכביסה. התאימו את קידוד הצבעים שלכם לשגרת העבודה הספציפית שלכם.

חומרי ניקיון צבעוניים (צילום: shutterstock_New Africa)
חומרי ניקיון צבעוניים | צילום: shutterstock_New Africa

דרך נוספת לזכור אילו מטליות מתאימות לאילו חומרי ניקוי היא לקודד בצבעים גם את מוצרי הניקוי. שקלו להחליף את ראשי המתזים בבקבוקים לאופציות מקודדות בצבעים שתואמות את המטליות המתאימות. לחלופין, השתמשו בתוויות רב-פעמיות לבקבוקים שניתן להדביק על מוצרי הניקוי שלכם כדי להתאים לצבע המטלית שאתם רוצים להשתמש בה. כאשר המוצר נגמר תוכלו להצמיד את התווית או את הפקק לבקבוק החדש. ואם בא לכם ממש להתפרע, השיגו לכם בקבוקים צבעוניים שיתאימו באופן מושלם למטלית לשגרת ניקיון ברורה ומאורגנת.