אזל הזמן: במשמר החופים האמריקני מעריכים כי אספקת החמצן בצוללת טיטאן, שנעלמה יחד עם 5 נוסעים בדרך להריסות הטיטניק, הסתיימה היום (חמישי) בשעה 14:08. למרות זאת, צוותי החילוץ הרבים מארה"ב קנדה וצרפת ממשיכים עדיין במסע החיפושים. באזור שבו אבד הקשר נמצאים מספר הולך וגדל של מטוסים, ספינות וציוד תת-ימי מארה"ב.

משמר החופים האמריקני הוא שמוביל את החיפושים מאז נעלם כלי השיט הקטן ביום ראשון, והוא עושה זאת באזור מרוחק מאוד של צפון האוקיינוס ​​האטלנטי. ביומיים האחרונים ​​זיהה כלי טיס קנדי רעשים תת-מימיים באזור החיפוש, וגורמים רשמיים אמרו שאינם יודעים מה השמיע את הקולות. כלי שיט רובוטי שסרק את האזור עד כה "הניב תוצאות שליליות", ובנוסף נשלחו כלי שיט נוספים המופעלים מרחוק.

פורסם תיעוד חדש של הטיטאניק (צילום: Ralph White, Getty Images)
הריסות ספינת הטיטאניק הטבועה | צילום: Ralph White, Getty Images

המחפשים כבר כיסו שטח הגדול פי שניים ממדינת קונטיקט, והציוד שנמצא באתר ומגיע הוא המשוכלל ביותר בעולם, כך טוענים המומחים. עוד הם אומרים שהתרחיש הטוב ביותר יהיה מציאת הטיטאן על פני האוקיינוס: הצוללת מצוידת במערכות בטיחות שיעזרו לה לעלות אל פני השטח בזמן חירום, גם אם כל מי שהיה על הסיפון מחוסר הכרה.

עם זאת, אם הטיטאן תקועה על קרקעית האוקיינוס, בסופו של דבר ייגמר החמצן לאנשי הצוות או שהם ממילא יקבלו היפותרמיה מהקור הקיצוני. הכלי יכול גם להיתפס ברשת דייגים או להסתבך הסתבכות אחרת. חבלה בגוף הטיטאן בעומק פירושה מוות מיידי מהלחץ הכבד באוקיינוס ​​העמוק.

"עלינו לשמור על תקווה כחלק ממה שאנו עושים כקהילה אנושית, זאת כדי למצוא את החוקרים ולהביא אותם למקום מבטחים", אמרה ג'ויס מורי, שרת הדיג, האוקיינוסים ומשמר החופים של קנדה.

טיטאניק (צילום: ReutersTV, twitter)
הריסות הטיטאניק | צילום: ReutersTV, twitter

על פי כלי התקשורת האמריקני, אתמול פורסם כי זוהו סימני חיים מהצוללת. לפיו, קולות דפיקה התגלו בכל חצי שעה, מה שעשוי להצביע על ניסיון ליצירת קשר. בדיווח הוסיפו כי צוותים נוספים הוזעקו לאזור ופרסו מכשירי סונר נוספים כדי לאשר את זיהוי הנקישות.

הריסות הטיטניק ממוקמות 3,800, מטר שהם 12,500 רגל מתחת לפני האוקיינוס האטלנטי, ונמצאות במרחק 600 ק"מ מחופי ניו פאונדלנד שבקנדה. עלות המסע לצפייה בהריסות האונייה המפורסמת עומד על לא פחות מ-250 אלף דולר.