אחרי לא מעט סוגים של מסעדות טבעוניות - ממסעדות בריאות, דרך דוכני אוכל רחוב ועד מסעדת שף יוקרתית - הגיע התור גם של המטבח הגלילי הפופולרי להיכנס לתמונה. עכשיו זה קורה עם קודארי - מסעדה ראשונה מהז'אנר הטבעוני-דרוזי שנפתחה לפעילות ברחוב קרליבך במרכז תל אביב.

>> מתכונים לראש השנה

מאחורי קודארי עומד השף אסי דלק (שהיה השף והבעלים של מסעדת אום כולתום החיפאית, שחיבבנו במיוחד), שהחליט יחד עם אלירן דיב, הבעלים, לתת מענה טבעוני למנות אהובות כמו כנאפה, פיתה דרוזית עם לבנה או מקלובה.

קודארי - מסעדה טבעונית דרוזית (צילום: תדי הרשקוביץ,  יח"צ)
סנונית ראשונה בז'אנר הערבי-טבעוני. קודארי | צילום: תדי הרשקוביץ, יח"צ
קבב דרוזי טבעוני, קודארי (צילום: שי ניברוג,  יח"צ)
מהשף של מסעדת אום כולתום החיפאית | צילום: שי ניברוג, יח"צ

במקום החדש תוכלו להזמין, למשל, לבנה מקשיו עם זעתר, לימון, פסטו ושמן זית (25 שקלים); באבא גנוש - חצילים קצוצים בטחינה גולמית עם לימון ופלפל חריף עם סומאק (18 שקלים); סלט ארוגולה וג'רג'יר עם בצל, עגבניות, סומאק, לימון ושמן זית (33 שקלים); ובורקס דרוזי מפיתה דרוזית במילוי של לבנה, טבולה וחומוס מתובל בשמן זית וזעתר (25 שקלים).

בין המנות העיקריות תמצאו קבב טבעוני מחלבון סויה ואפונה עם תפוחי אדמה בתנור ושעועית ירוקה (59 שקלים); שולבטה - פריקי עם קישואים, חצילים, עגבניות, שום, בצל ומקלות גזר מבושלים ברוטב עגבניות עם טחינה (42 שקלים); מקלובה - תבשיל אורז עם "בשר" טבעוני, חצילים, כרובית ותפוחי אדמה עם יוגורט קשיו (54 שקלים); וכנאפה מלוחה במילוי תבשיל חלבון אפונה וסויה עם פיסטוקים (57 שקלים).

קודארי פתוחה לפעילות בימים שני ועד שבת מהשעה 11:00 ועד 23:00. 

קודארי. קרליבך 39, תל אביב. 0528282003