רשת KFC ממשיכה להתרחב גם במרכז
רשת העופות המטוגנים ממשיכה את ההתרחבות בישראל והכריזה על פתיחה עתידית של סניף נוסף במרכז, הפעם במתחם G כפר סבא, הסניף ה-16 בארץ.

ארוחת טאלי בחול המועד בטאיזו, תל אביב
מסורת הארוחות ההודיות של טאיזו מגיעה לראשונה לשעות הצהריים: במהלך חול המועד הסוכות (והלוואי שגם אחרי), תוגש בטאיזו ארוחת טאלי זוגית ומיוחדת שתכלול לחמניות מאודות; צ'אטני עגבניות ,יוגורט באפלו, ראיטה וצ'אטני ירוקים; קרפצ'יו בנגאלי - דג מקומי, שמן עלי קארי, זרעי חרדל מותסס, פאפדם וקרם פרש; סלט ירוק - מיקס עלים חרדליים, עשביי תבלין, חמציצים, רוטב וינגרט תאילנדי ,כדורי אררה; וינדאלו - בשר אונטריב בבישול ארוך; באטר ציקן , נתחי פרגית במשרה הודי; שתי פרטאות ואורז יסמין לבן; ושרימפס טנדורי, יוגורט באפלו, ירוקת הסלע, עגבניות וחמאה חומה. מחיר הארוחה: 398 שקלים. להזמנות: 03-522-5005

ארוחת טאלי מיוחדת במסעדת טאיזו (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
ארוחת טאלי מיוחדת במסעדת טאיזו | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

דארנא - פסטיבל תרבות ואוכל, באקה אל גרביה

בתאריכים 13-15/10 יתקיים פסטיבל דארנא (בתרגום חופשי: הבית שלנו) שאת תכניו עצרה שוכת מאסטר שף ד"ר נוף עתאמנה אסמאעיל, ילידת המקום. הפסטיבל יכלול מגוון פעילויות בדגש על קולינריה, תרבות, אמנות ומוזיקה וגם סדנאות בישול ופעילויות שמתאימות לילדים.

לפרטים נוספים היכנסו לתכניה המלאה

אומרת האירוע. ד"ר נוף עתמאנה (צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור)
אוצרת האירוע. ד"ר נוף עתמאנה | צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור

פופ-אפ בראנץ' של הבלוגרית נטע סלונים בMENA
הבלוגרית נטע סלונים (THEFOODNET) חברה לינון אלעל מביסטרו מנה בפופ אפ בראנץ' בהשראת מסעדות אהובות עליה ברחבי העולם. בין המנות שיוגשו: ברוסקטת אבוקדו - לחם בריוש קלוי, סלט אבוקדו טרי, ביצה עלומה, עלי זעתר טרי וצ'ילי גרוס (92 שקלים), עקודים - לביבת ירק (מעקוד) של סבתא חביבה, ירקות חתוכים גס וקנל שמנת מצומצמת (98 שקלים), טוסט כמהין עם מקושקשת - לחם בריוש, מחית פטריות כמהין שחורות, גאודה, מקושקשת רכה מעל, פרמז׳ן וסלט ירוק (102 שקלים) פנקייק מלוח - פנקייקים, בייקון טלה, חמאת בורבון, ביצה עלומה, פרמז׳ן וצ׳ילי גרוס (122 שקלים) וסטייק אנגז - 200 גרם אנטריקוט מיושן 21 ימים, 2 ביצי עין, תפוחי אדמה פריכים ורוטב שמנת-פלפלת (142 שקלים). כל המנות מוגשות לצד מגש פתיחים ומשקה לבחירה: קפה/מיץ או מכוס משקה מבעבע מבית CROFT TWIST.

פופ אפ בראנץ' בביסטרו MENA (צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור)
פופ אפ בראנץ' בביסטרו MENA | צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור
פופ אפ בראנץ' בביסטרו MENA (צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור)
בראנץ'. חזון לא זול בעליל | צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור

ספיישל שום ישראלי במרכז אסיף, תל אביב
מרכז אסיף התל אביבי מתגייס להעלאת המודעות למשבר השום הישראלי ולאורך סוכות יוצעו בקפה אסיף ספיישלים מבוססי שום ישראלי: קובנייה שום של נועה לוי, ספגטיני שום ושומר של מיכל וקסמן וקציצות דג ברוטב שום ועבים על קרם שעועית לבנה ושום של רינת צדוק. מלבד התפריט המיוחד יוצעו למכירה צנצנות שום קונפי וחלות שום של מורן גולן וגילי טנא.

ספיישל שום ישראלי באסיף (צילום: מתן שופן, יחסי ציבור)
ספיישל שום ישראלי באסיף | צילום: מתן שופן, יחסי ציבור

קולטורה – סרטים והרצאות בהיכל התרבות, תל אביב
היכל התרבות בתל אביב וסרטי שובל ויונייטד קינג יוצאים בשיתוף פעולה חדש במסגרתו יוקרנו כל חודש סרטי טרום בכורה בליוויי הרצאות. במהלך האירוע יוצע לקהל בר יין איכותי, כשאירוע ההשקה של התכנית יתקיים ב-20/10 ויוקרן בו הסרט  "השף" ( Boiling point) לצד הרצאה של השף חיים כהן. באירוע יוגש יין וכיבוד קל.  מחיר כרטיס: 149 שקלים.

אירוע השקה לקולטורה בהיכל התרבות בת"א (צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור)
אירוע השקה לקולטורה בהיכל התרבות בת"א | צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור

שף חדש למסעדת נינה ביאנכה, מתחם ביל"ו
מסעדת הפיוז'ן הכשרה נינה ביאנכה מתחדשת בימים אלה עם שף חדש ותפריט חדש. השף דודו בן אבו, שעבד לצד מאיר אדוני בלומינה, הקים את מסעדת אווה סאפי ואת מסעדת רשל, יצר למסעדה תפריט חדש שכולל מנות: סיגר גבינות - יוגורט טרשי, ירקות חתוכים גס (64 שקלים), בוראטה של עברי שאלוט מוחמץ, בלסמי מצומצם, גספאצ'ו עגבניות, בזיליקום, קראמבל לחם ופוקצינה מהטאבון (78 שקלים), טטאקי סביח סטייל טונה אדומה צרובה, ביצה חצי קשה, טחינה עמבה, אריסה, שיפקה, חציל פריך, תפוח אדמה מדורה (76 שקלים), שווארמה דגים - בצל מקורמל, לחוח תמני, סחוג של אלחנן, טחינה וזיתים של פעם (132 שקלים), קראק פאי מפורק קרמבל ואגוזי לוז, קרם פרש וניל, בצק עלים מקורמל, בננה מקורמלת וקרמל מלוח (58 שקלים) ועוד.

שף חדש ותפריט חדש במסעדת נינה ביאנכה (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
שף חדש ותפריט חדש במסעדת נינה ביאנכה | צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור