רוב חדשות האוכל שלנו בזמן האחרון כוללות פינות חמד בעיקר מחוץ לתל אביב, נקודות עצירה בדרכים צפונה (וגם דרומה); אבל גם לעירוניים שהטיולים שלהם כוללים פחות נחלים ונופים ויותר הורדת ילדים במסגרות וסיבוב עם הכלבים מגיעה תחנת עצירה שווה לארוחת בוקר פחמימתית. סיתי בולנז'רי הוא בדיוק כזה.

סיתי בולנז'רי. גם מאפים וגם כריכים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
סיתי בולנז'רי. גם מאפים וגם כריכים | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

במטבח של המקום החדש, שממוקם ממש מול תיכון עירוני י"א, פועלות לידור דנינו ונעה ברויאר, קונדיטורית ואופה מוכשרות שמכינות לחמים, לחמניות, בורקסים, קרואסונים ועוד שלל רב של מאפים מדופפים, מוקפדים ואסתטיים. אחת מגולות הכותרת של המקום היא קווין אמאן יפהפייה, שמוגשת בימי שישי. 

ומכינים גם ספיישלים לחגים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
ומכינים גם ספיישלים לחגים | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
קראפין לוז (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
קראפין לוז | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

חוץ מההמאפים יש בסיתי גם מוצרים לרכישה הביתה מבית משק פתורה, ולקראת חגים ומועדים מכינים במקום מגוון ספיישלים. בראש השנה למשל הוצעו חלות דבש, חלות מרציפן ועוגות דבש. אנחנו התרשמנו לטובה מקראפין לוז יפהפייה וטעים, מקרואסון פיסטוק-שוקולד פריך ועשיר, והכי אהבנו את המאפים המלוחים, ביניהם בורקס גבינות מצוין. ההשקעה והיד המקצועית ניכרת, ומלבד לבית קפה מדובר בקונדיטוירה לכל דבר בה ניתן להצטייד בלחמים הביתה.

גולת הכותרת מבחינתנו - המאפים המלוחים (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
גולת הכותרת מבחינתנו - המאפים המלוחים | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako
פיסטוק ושוקולד. שילוב מנצח (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
פיסטוק ושוקולד. שילוב מנצח | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

אומנם המקום קיים רק זמן מועט, אבל כבר ניכר שיש קהל קבוע של תושבי הסביבה שמגיעים לקפה של בוקר ושעוד יש קצת דברים לכוונן ולשפר (יש לדוגמה מוצרים כמו מיני-בורקסים שאינם מוכנים במקום ולא מתקרבים לאיכות המוצרים שמכינות קונדיטוריות הבית), אבל הניהול מקסים, קשוב וערני וההיצע שווה. בקיצור, בית קפה שכונתי ואיכותי שכל בלוק צריך אחד כמוהו. 

סיתי בולנז'רי. שטריקר 46, תל אביב. א-ה 07:00-19:00; ו 07:00-15:00